Гороховий суп з копченими реберцями – 5 рецептів

Гороховий суп з копченостями – дуже смачне блюдо російської кухні. Це наваристий суп теплого жовтого або червоного кольору з непередаваним ароматом. Копчені реберця надають даного блюда запах диму від вогнища.

Гороховий суп з копченими реберцями – класичний рецепт

Варіацій того, як приготувати гороховий суп з копченими реберцями, безліч. Господині додають особливі інгредієнти, кожна свій, і суп отримує новий відтінок смаку.

Інгредієнти для класичного рецепту:

  • копчені свинячі реберця 0,5 кг;
  • горох звичайний 0,2 кг;
  • вода 3 л;
  • картопля 4 шт;
  • цибуля звичайний 2 шт;
  • морква 1 шт;
  • олія для смаження;
  • спеції і сіль як звикли.

Приготування покроково:

  • У першу чергу потрібно зайнятися горохом. Краще залити його водою на ніч. Якщо немає такої можливості, то хоча б на 4 години.
  • Копченості покласти в каструлю, залити потрібною кількістю води, і нехай закипить.
  • Після закипання поставити на повільний вогонь, зняти піну з води і покласти туди цілу почищену цибулину.
  • Цілу годину варити на маленькому вогні, а потім витягнути і викинути цибулину. Весь смак вона за годину віддасть.
  • Кладемо в бульйон настояний горох.
  • Бульйон з горохом варити близько 2 годин, поки горох не досягне стану пюре.
  • Після цього дістаємо реберця і розбираємо м’ясо. Відокремлюємо м’ясо від кісточок і подрібнюємо кубиками.
  • Додаємо в каструлю нарізану картоплю і проваримо ще хвилин 20.
  • Поки варимо картоплю, займаємося приготуванням засмажки. На розпечене масло кладемо в сковороду подрібнені цибулю і моркву краще натерти). Смажити до золотистого відтінку близько 3 хвилин.
  • У готову засмажку кладемо відокремлене від кісток м’ясо, перемішуємо і викладаємо все це в суп.
  • Додаємо в бульйон спеції і варимо ще хвилин 7. Після цього закриваємо кришкою і даємо настоятися.
Дивіться також:  Борщ зі свининою – 6 смачних покрокових рецептів

Аромат не дозволить вам довго наполягати суп. Ви хвилин через 20 можете почати їсти.

Готуємо смачний суп-пюре

Для приготування цієї страви горох будемо варити окремо від бульйону.

Що нам знадобиться?

  • сухий горох, переважно колотий 1 склянка;
  • копчені реберця 300 грам;
  • картопля 3 шт.;
  • цибуля 1 велика гол.;
  • морква 1 шт;
  • зелень свіжа;
  • вода 5 л;
  • спеції.

Як готувати суп пюре з копчениями?

  • Горох добре вимити і замочити на ніч.
  • Поставити варитися набряклий горох у воді години на 2. Сіль не класти.
  • Окремо почати варити копчення в каструльці. Як закипить, зменшити вогонь.
  • Додати в бульйон нарізану картоплю і варити 15 хв.
  • В цей час приготуємо засмажку: цибулю, моркву посмажити на розпеченому маслі до золотистого відтінку.
  • З’єднуємо бульйон, горох і засмажку, солимо, додаємо спеції і варимо близько 10 хвилин.
  • Копченості дістаємо, відокремлюємо від кісток і відставляємо.
  • Суп вимкнути і збити блендером до стану пюре.
  • Копченості класти в суп окремо. Їсти з грінками.

Гороховий суп з копченими реберцями та беконом

Бекон розкриє смакові якості горохового супу з ребрами.

Продукти:

  • вода 2 л;
  • горох 0,3 кг;
  • копчені реберця 0,6 кг;
  • бекон 100 г;
  • картопля 4-5 шт;
  • моркву, цибулю і помідор 1 шт;
  • спеції приготувати ті, які подобаються найбільше.

Приготування:

  • Заливаємо горох водою і настоюють ніч.
  • Копченості нарізаємо і кладемо в воду. Починаємо варити до тих пір, поки м’ясо не почне відставати від кісток.
  • Бульйон проціджуємо, а м’ясо відкладаємо поки остигати.
  • У відціджений бульйон кладемо горох і варимо 20 хвилин.
  • Додаємо туди нарізану картоплю. Варити ще 20 хв.
  • Готуємо зажарку: цибулю, моркву подрібнюємо і кладемо в сковороду на розпечене масло. Смажимо 4 хвилини. Додаємо бекон. Потім на дрібному вогні тушкуємо ще 8 хвилин. В цю ж засмажку додаємо нарізаний помідор, очищений від шкірки.
  • Вміст сковороди викладаємо в бульйон і варимо ще хвилин 10.
  • Після вимикаємо суп, викладаємо в нього м’ясо з ребер, посипаємо зеленню і даємо настоятися. Через 15 хвилин після приготування можна подавати до столу.
Дивіться також:  Курка, фарширована лисичками | Смачний рецепт

Як зварити такий суп з додавання ковбасок?

Ковбаски додадуть ще більше копчений аромат супу з реберцями.

Що нам знадобиться?

  • 3 л води;
  • копчені реберця 0,4 кг;
  • горох колотий 1 ст;
  • ковбаски 0,3 кг;
  • картопля 3-4 шт;
  • цибуля і морква 1 шт;
  • олія для смаження;
  • томатна паста 1 ст. л.

Рецепт.

  • Реберця промити і поставити варити в каструлі.
  • Для навару проварити хвилин 40, а потім вийняти і відкласти їх.
  • Картопля очистити і нарізати соломкою (варіант нарізки можна змінити на улюблений вами).
  • Якщо горох колотий і жовтий, то замочувати його не потрібно. Для впевненості хвилин на 5 залити окропом.
  • Після кинути картоплю і горох в бульйон. Нехай вариться 15 хвилин.
  • В цей час готуємо заправку. Цибулю і моркву засмажуємо на розпеченому маслі. Додаємо в цю сковороду нарізану копчену ковбаску. Додаємо томат. Протушкувати під кришкою ще 5 хвилин. Таким чином, копчена ковбаска віддасть свій аромат всій заправці. Плюс до цього, з неї выжарится сало.
  • М’ясо від реберець відокремити і кинути в бульйон. Туди ж влити заправку для супу і варимо ще 5 хвилин. В кінці додати всі спеції. Багато люблять в кінці додати пару зубчиків часнику, а після недовго настояти.

Все готово!

Рецепт приготування в мультиварці

В мультиварці суп виходить не менш наваристим і не поступається тому, який приготований на плиті.

Список продуктів:

  • 300 г гороху;
  • 300г копчених свинячих ребер;
  • 2 шт цибулі;
  • 2 шт морквини;
  • 5 шт картоплин;
  • 2 л води;
  • 1 ст. л. олії;
  • спеції.

Покрокова інструкція:

  • Налаштовуємо мультиварку на режим «Суп». Готуватися буде 2 години.
  • Перед початком приготування заливаємо горох окропом на 1 годину.
  • Овочі нарізати кубиками, моркву натерти.
  • У чашу вливаємо олію і викладаємо туди овочі. Ставимо режим «Смаження» і залишаємо на 15 хвилин. Періодично помішуємо. Після викладаємо з мультиварки в окрему тарілку.
  • Реберця промити і розділити.
  • У каструлю кладемо горох, ребра і заливаємо водою. Ставимо на режим «Суп», таймер на 2 години.
  • Тим часом займаємося картоплею. Чистимо, ріжемо.
  • Через 1,5 години відкриваємо каструлю і додаємо картоплю з заправкою. Солимо і знову закриваємо.
  • Після того, як закінчиться час на таймері, мультиварку можна відкрити не відразу, а дати трохи настоятися нашому супу. Після з мультиварки суп вилити в зручну ємність для зберігання. Відмінно підійде супниця, яка виготовлена із кераміки.
Дивіться також:  Рецепт гранатового соусу наршараб

Їсти з грінками.

Як приготувати грінки до гороховому супу?

Прийнято їсти цей наваристий суп з хрусткими сухариками або гріночками. Але, як виявилося, не всі знають, як краще їх приготувати. Так як копчений суп і сушені сухарики нерозлучні, наведений нижче рецепт приготування грінок до супу.

Візьмемо

  • Хліб білий кілька скибочок;
  • Олія для смаження;
  • Часник.

Як готувати?

Хліб нарізати кубиками або соломкою. На розпечену сковороду з олією викласти наш хліб і смажити на великому вогні, постійно помішуючи. Перед закінченням смаження додати сухарики пропущений через прес часник. Як підрум’яниться – відразу дістати і можна подавати до нашого наваристого супу.

Копчений аромат супу і часниковий смак сухариків: що ще потрібно для смачного обіду?

Прокрутка до верху