Гороховий суп з копченостями – дуже смачне блюдо російської кухні. Це наваристий суп теплого жовтого або червоного кольору з непередаваним ароматом. Копчені реберця надають даного блюда запах диму від вогнища.
Гороховий суп з копченими реберцями – класичний рецепт
Варіацій того, як приготувати гороховий суп з копченими реберцями, безліч. Господині додають особливі інгредієнти, кожна свій, і суп отримує новий відтінок смаку.
Інгредієнти для класичного рецепту:
- копчені свинячі реберця 0,5 кг;
- горох звичайний 0,2 кг;
- вода 3 л;
- картопля 4 шт;
- цибуля звичайний 2 шт;
- морква 1 шт;
- олія для смаження;
- спеції і сіль як звикли.
Приготування покроково:
- У першу чергу потрібно зайнятися горохом. Краще залити його водою на ніч. Якщо немає такої можливості, то хоча б на 4 години.
- Копченості покласти в каструлю, залити потрібною кількістю води, і нехай закипить.
- Після закипання поставити на повільний вогонь, зняти піну з води і покласти туди цілу почищену цибулину.
- Цілу годину варити на маленькому вогні, а потім витягнути і викинути цибулину. Весь смак вона за годину віддасть.
- Кладемо в бульйон настояний горох.
- Бульйон з горохом варити близько 2 годин, поки горох не досягне стану пюре.
- Після цього дістаємо реберця і розбираємо м’ясо. Відокремлюємо м’ясо від кісточок і подрібнюємо кубиками.
- Додаємо в каструлю нарізану картоплю і проваримо ще хвилин 20.
- Поки варимо картоплю, займаємося приготуванням засмажки. На розпечене масло кладемо в сковороду подрібнені цибулю і моркву краще натерти). Смажити до золотистого відтінку близько 3 хвилин.
- У готову засмажку кладемо відокремлене від кісток м’ясо, перемішуємо і викладаємо все це в суп.
- Додаємо в бульйон спеції і варимо ще хвилин 7. Після цього закриваємо кришкою і даємо настоятися.
Аромат не дозволить вам довго наполягати суп. Ви хвилин через 20 можете почати їсти.
Готуємо смачний суп-пюре
Для приготування цієї страви горох будемо варити окремо від бульйону.
Що нам знадобиться?
- сухий горох, переважно колотий 1 склянка;
- копчені реберця 300 грам;
- картопля 3 шт.;
- цибуля 1 велика гол.;
- морква 1 шт;
- зелень свіжа;
- вода 5 л;
- спеції.
Як готувати суп пюре з копчениями?
- Горох добре вимити і замочити на ніч.
- Поставити варитися набряклий горох у воді години на 2. Сіль не класти.
- Окремо почати варити копчення в каструльці. Як закипить, зменшити вогонь.
- Додати в бульйон нарізану картоплю і варити 15 хв.
- В цей час приготуємо засмажку: цибулю, моркву посмажити на розпеченому маслі до золотистого відтінку.
- З’єднуємо бульйон, горох і засмажку, солимо, додаємо спеції і варимо близько 10 хвилин.
- Копченості дістаємо, відокремлюємо від кісток і відставляємо.
- Суп вимкнути і збити блендером до стану пюре.
- Копченості класти в суп окремо. Їсти з грінками.
Гороховий суп з копченими реберцями та беконом
Бекон розкриє смакові якості горохового супу з ребрами.
Продукти:
- вода 2 л;
- горох 0,3 кг;
- копчені реберця 0,6 кг;
- бекон 100 г;
- картопля 4-5 шт;
- моркву, цибулю і помідор 1 шт;
- спеції приготувати ті, які подобаються найбільше.
Приготування:
- Заливаємо горох водою і настоюють ніч.
- Копченості нарізаємо і кладемо в воду. Починаємо варити до тих пір, поки м’ясо не почне відставати від кісток.
- Бульйон проціджуємо, а м’ясо відкладаємо поки остигати.
- У відціджений бульйон кладемо горох і варимо 20 хвилин.
- Додаємо туди нарізану картоплю. Варити ще 20 хв.
- Готуємо зажарку: цибулю, моркву подрібнюємо і кладемо в сковороду на розпечене масло. Смажимо 4 хвилини. Додаємо бекон. Потім на дрібному вогні тушкуємо ще 8 хвилин. В цю ж засмажку додаємо нарізаний помідор, очищений від шкірки.
- Вміст сковороди викладаємо в бульйон і варимо ще хвилин 10.
- Після вимикаємо суп, викладаємо в нього м’ясо з ребер, посипаємо зеленню і даємо настоятися. Через 15 хвилин після приготування можна подавати до столу.
Як зварити такий суп з додавання ковбасок?
Ковбаски додадуть ще більше копчений аромат супу з реберцями.
Що нам знадобиться?
- 3 л води;
- копчені реберця 0,4 кг;
- горох колотий 1 ст;
- ковбаски 0,3 кг;
- картопля 3-4 шт;
- цибуля і морква 1 шт;
- олія для смаження;
- томатна паста 1 ст. л.
Рецепт.
- Реберця промити і поставити варити в каструлі.
- Для навару проварити хвилин 40, а потім вийняти і відкласти їх.
- Картопля очистити і нарізати соломкою (варіант нарізки можна змінити на улюблений вами).
- Якщо горох колотий і жовтий, то замочувати його не потрібно. Для впевненості хвилин на 5 залити окропом.
- Після кинути картоплю і горох в бульйон. Нехай вариться 15 хвилин.
- В цей час готуємо заправку. Цибулю і моркву засмажуємо на розпеченому маслі. Додаємо в цю сковороду нарізану копчену ковбаску. Додаємо томат. Протушкувати під кришкою ще 5 хвилин. Таким чином, копчена ковбаска віддасть свій аромат всій заправці. Плюс до цього, з неї выжарится сало.
- М’ясо від реберець відокремити і кинути в бульйон. Туди ж влити заправку для супу і варимо ще 5 хвилин. В кінці додати всі спеції. Багато люблять в кінці додати пару зубчиків часнику, а після недовго настояти.
Все готово!
Рецепт приготування в мультиварці
В мультиварці суп виходить не менш наваристим і не поступається тому, який приготований на плиті.
Список продуктів:
- 300 г гороху;
- 300г копчених свинячих ребер;
- 2 шт цибулі;
- 2 шт морквини;
- 5 шт картоплин;
- 2 л води;
- 1 ст. л. олії;
- спеції.
Покрокова інструкція:
- Налаштовуємо мультиварку на режим «Суп». Готуватися буде 2 години.
- Перед початком приготування заливаємо горох окропом на 1 годину.
- Овочі нарізати кубиками, моркву натерти.
- У чашу вливаємо олію і викладаємо туди овочі. Ставимо режим «Смаження» і залишаємо на 15 хвилин. Періодично помішуємо. Після викладаємо з мультиварки в окрему тарілку.
- Реберця промити і розділити.
- У каструлю кладемо горох, ребра і заливаємо водою. Ставимо на режим «Суп», таймер на 2 години.
- Тим часом займаємося картоплею. Чистимо, ріжемо.
- Через 1,5 години відкриваємо каструлю і додаємо картоплю з заправкою. Солимо і знову закриваємо.
- Після того, як закінчиться час на таймері, мультиварку можна відкрити не відразу, а дати трохи настоятися нашому супу. Після з мультиварки суп вилити в зручну ємність для зберігання. Відмінно підійде супниця, яка виготовлена із кераміки.
Їсти з грінками.
Як приготувати грінки до гороховому супу?
Прийнято їсти цей наваристий суп з хрусткими сухариками або гріночками. Але, як виявилося, не всі знають, як краще їх приготувати. Так як копчений суп і сушені сухарики нерозлучні, наведений нижче рецепт приготування грінок до супу.
Візьмемо
- Хліб білий кілька скибочок;
- Олія для смаження;
- Часник.
Як готувати?
Хліб нарізати кубиками або соломкою. На розпечену сковороду з олією викласти наш хліб і смажити на великому вогні, постійно помішуючи. Перед закінченням смаження додати сухарики пропущений через прес часник. Як підрум’яниться – відразу дістати і можна подавати до нашого наваристого супу.
Копчений аромат супу і часниковий смак сухариків: що ще потрібно для смачного обіду?