Гороховий суп з яловичиною – 7 рецептів, як зварити смачний суп в мультиварці і в каструлі

Гороховий суп з яловичиною має відмінну особливість – це натуральність яловичого бульйону і незвичайний присмак звареного гороху. У багатьох кухнях світу можна зустріти цікаві рецепти супів з горохом. Сьогодні ми поділимося найоригінальнішими і смачними з них.

Гороховий суп з яловичиною в каструлі

Що може бути краще гарячого наваристого супу. Правда, деякі господині не бажають витрачати час на приготування перших страв. Але, свіженький суп просто необхідний для наших шлунків, тим більше що сьогодні є безліч рецептів швидкого приготування гарячих страв. Одним з таких рецептів є гороховий суп з м’ясом яловичини. Для наваристого бульйону краще взяти м’ясо з жировими прошарками, а для легкого супчика більше підходить м’якоть.

Продукти:

  • 650 г яловичини;
  • 150 г гороху;
  • з однієї моркви і цибулі;
  • три бульби картоплі;
  • сіль, перець, олія;
  • зелень.

Дії:

  • В глибокий сотейник наливаємо води, викладаємо м’ясо, сіль і відварюємо до готовності.
  • Готову яловичину дістаємо, очищаємо бульйон і повертаємо на вогонь, закладаємо добре промитий горох і готуємо до м’якості.
  • На сковорідці в підігрітому маслі пасеруємо подрібнені овочі.
  • Кладемо в навар кубики картоплі, через п’ять хвилин додаємо піджарку з овочів і шматочки яловичини, варимо десять хвилин.
  • Приправляємо блюдо перцем, кладемо подрібнену зелень і вимикаємо через 5-8 хвилин.

Класика жанру в мультиварці

У багатьох сім’ях обожнюють варити гороховий суп особливо взимку, коли організм вимагають додаткову енергію. Наваристий, яскравий і корисний суп можна приготувати в мультиварці, простота процесу особливо сподобається багатьом господиням.

Продукти:

  • 350 г м’яса;
  • склянка гороху;
  • за дві середні цибулини і моркви;
  • три картоплини;
  • сіль, спеції за смаком.

Дії:

  • Горох промиваємо і заливаємо водою. М’ясо попередньо відварюємо в мультиварці або звичайній каструлі, ріжемо на брусочки, навар проціджуємо.
  • Включаємо на приладі режим «Смаження» і смажимо подрібнену цибулю та моркву.
  • До овочів висипаємо горох, вливаємо бульйон, солимо, перчимо, переходимо на режим «Суп» і готуємо півтори години.
  • Після сигналу, кладемо кубики картоплі, переходимо на режим «Гасіння» і доводимо суп до повної готовності ще півгодини.
Дивіться також:  Салат з буряка з часником | Смачні Рецепти

З яловичих реберець

Гороховий суп дуже поживний, його можна віднести до повноцінного страви навіть без м’яса. Але для незабутнього аромату і насиченого смаку краще варити суп на бульйоні з яловичих реберець.

Продукти:

  • 450 г реберець;
  • склянка гороху;
  • чотири картоплини;
  • морква та цибулю;
  • сіль, лавровий лист, зелень.

Дії:

  • У велику каструлю кладемо м’ясні реберця, одну цибулину, наливаємо води і відварюємо бульйон.
  • Щоб приготування супу не відняло у вас багато часу, замочіть горох на ніч, так він швидше розвариться.
  • У бульйон закладаємо горох, а ребра дістаємо. Їх можна залишити цільними або відокремити м’ясо від кісток.
  • На підігрітому маслі пасеруємо подрібнену моркву і м’ясо протягом десяти хвилин.
  • Тепер кладемо в суп кубики картоплі, м’ясо з морквою і лавровим листком, варимо страва до повної готовності картоплі. За кілька хвилин покладіть порізану зелень і приправи за смаком.

Англійська гороховий суп з яловичиною

Гороховий суп з яловичиною не тільки смачне, але і дуже корисна страва. Боби багаті білком і вітамінами, м’ясний бульйон також містить велику кількість поживних речовин, при цьому він ще і низькокалорійний. Смачний гороховий суп готують по всьому світу і в кожній країні є свої секрети його приготування.

Продукти:

  • 320 г гороху;
  • 380 г яловичого м’яса;
  • 280 г копченого бекону;
  • дві головки цибулі,
  • морква;
  • 80 г квасолі (консервація);
  • селера;
  • олія, сіль.

Дії:

  • Традиційно в Англії готують суп із зеленого гороху, але на своїй кухні можна використовувати звичайні жовті боби.
  • У каструлю з водою закладаємо овочі, м’ясо і бекон, варимо бульйон.
  • Готовий навар проціджують, овочі викидаємо.
  • У киплячий бульйон кладемо боби і відварюємо близько 40 хвилин.
  • На сковороді розтоплюємо вершкове масло і смажимо бекон разом з нашаткованим цибулею. Потім перекладаємо інгредієнти в блендер, вливаємо ополоник навару і перемішуємо.
  • До гороху додаємо шматочки м’яса, пюре з бекону і квасоля, присаливаем, проварюємо ще десять хвилин і вимикаємо вогонь.
Дивіться також:  Яблука, запечені в мультиварці | Рецепт з фото

Бозбаш — страва азербайджанської кухні

Якщо ви є шанувальником кавказької кухні, то обов’язково спробуйте приготувати бозбаш. Це рецепт супу з турецьким горохом нут, каштанами та бараниною. В останні час замість каштанів у рецепті стали використовувати звичний для нас картоплю.

Продукти:

  • 600 г баранини;
  • 120 г гороху нут;
  • за три моркви і цибулі;
  • два великих помідора;
  • баклажан;
  • два солодких перцю м’ясистих сортів;
  • дві великих картоплини;
  • айва;
  • стручок пекучого перцю;
  • зелень (цибуля, кінза, петрушка);
  • спеції (базилік, коріандр, шафран, зіра);
  • сіль.

Дії:

  • На Закавказзі такий суп готують в казані, але для наших умов підійде чавунна каструля. У неї кладемо м’ясної компонент, заливаємо водою і ставимо на вогонь.
  • Як тільки вода закипить, знімаємо піну, додаємо ложечку солі, горошки перцю, а також додаємо по одній цибулини і моркви, готуємо навар протягом години.
  • Залишився цибулю шаткуємо півкільцями, моркву і перець ріжемо соломкою, картоплю і баклажани кубиками. З томатів знімаємо шкірку, м’якоть подрібнюємо, айву розрізаємо на шматочки.
  • Відварене м’ясо ріжемо невеликими шматочками, бульйон проціджуємо, повертаємо чистий сотейник на вогонь, вливаємо олію і смажимо баранину до золотистої скоринки.
  • Потім додаємо до м’яса овочі в такому порядку: цибулю, потім моркву з дрібкою зіри і коріандру, після помідори і перець.
  • Тушкуємо овочі з м’ясом десять хвилин, потім вливаємо бульйон, закладаємо горох з пекучим перцем, варимо півгодини.
  • Після суп солимо, закладаємо картоплю з айвою, через 15 хвилин додаємо сушений шафран і базилік, прибираємо з вогню, прикриваємо кришкою і даємо супу настоятися.
  • Подаємо бозбаш зі сметаною і рубаною зеленню.

З зеленого горошку, порею і яловичини

У нашій країні гороховий суп варять з сушених бобів, а от на Заході прийнято готувати з зеленого свіжого або замороженого горошку. Різниця між ними колосальна. Так з жовтого гороху виходить калорійний борошнистий суп, а ось із зеленого горошку більш легкий дієтичний. Розповімо, як зварити суп гороховий з зелених бобів.

Дивіться також:  Готуємо соус теріякі будинку за рецептом

Продукти:

  • 120 г зеленого горошку;
  • 300 г м’яса;
  • цибуля-порей;
  • три шматочки житнього хліба:
  • олія, сіль, спеції.

Дії:

  • Першим ділом відварюємо м’ясний бульйон з додаванням солі, відварене м’ясо поріжемо дрібними шматочками.
  • В навар закладаємо горошок і варимо його до м’якості.
  • Цибулю ріжемо кільцями і смажимо на оливковій олії дві хвилини, не більше, інакше цибулю просто згорить.
  • Відправляємо цибуля-порей (залишимо трохи для подачі) в каструлю з горохом, варимо хвилин п’ять, беремо блендер і подрібнюємо вміст до кремової консистенції. Потім кладемо шматочки м’яса, почекаємо пару хвилин і вимикаємо вогонь.
  • Подаємо суп з житніми крутонами. Для цього хліб режим на квадратики, посипаємо сіллю, поливаємо олією і обсмажуємо на сухій сковороді.
  • Суп розливаємо по тарілках, кладемо залишки цибулю — порей і сухарики.

З додаванням грибів

В останні час звичні для нас страви стають все яскравіше і багатше. Все це завдяки тому, що з’являються нові оригінальні рецепти. Так і гороховий суп з додаванням грибів став ще смачніше й пахучіше.

Продукти:

  • 600 г гороху;
  • 350 г яловичини;
  • 300 г грибів;
  • три картоплини;
  • морква;
  • цибуля;
  • сіль, перець, олія.

Дії:

  • У відварену з м’яса бульйон кладемо замочений горох і готуємо його до м’якості.
  • Картоплю ріжемо на кубики і з’єднуємо з бобами.
  • Гриби нарізаємо довільно і смажимо їх в олії до готовності, потім кладемо до них нашатковані овочі, пасеруємо 5-7 хвилин.
  • В майже вже приготований супчик відправляємо грибну піджарку, приправляємо спеціями і варимо десять хвилин. За кілька хвилин додаємо рубану зелень.

Багато гурманів відмовляються від горохового супу, головне боби добре промити і прибрати пінку, яка утворюється при варінні гороху.

Прокрутка до верху