Гороховий суп зі свининою виходить наваристим, ситним і чудово втамовує голод. Пропонуємо різні варіації смачної юшки, які допоможуть внести різноманітність у ваш раціон.
Класичний гороховий суп зі свининою
Приготувати смачний гороховий суп не складе великої праці, якщо знати принципи приготування. Для скорочення часу, замочуйте заздалегідь горох.
Інгредієнти:
• свинина – 850 м;
• цибулина – 1 шт.;
• горох – 220 г;
• масло – 35 г;
• сіль;
• картопля – 5 шт.;
• зелень – 25 г;
• морква – 1 шт.
Приготування:
1. Порубати м’ясо. Помістити у воду. Варити півтори години.
2. Замочений заздалегідь горох відправити до м’яса. Посипати сіллю. Коли продукти повністю зваряться помістити порізану картоплю.
3. Нашаткувати моркву і нарізати цибулю. Помістити в гарячу сковорідку з олією. Прожарити.
4. Додати зажарку в суп. Посипати зеленню. Накрити кришкою і настояти чверть години.
Готуємо покроково на плиті
Для приготування рекомендується використовувати свіжі томати. У зимовий час їх сміливо можна замінити консервованими або томатною пастою.
Інгредієнти:
• свинячі ребра – 550 г;
• петрушка – 20 г;
• горох – гуртка;
• масло;
• часник – 3 зубчики;
• цибуля – 1 шт.;
• томат – 4 шт.;
• спеції;
• картопля – 3 шт.
Приготування:
1. Розрізати на окремі частини ребра. Влити в сковорідку олію. Помістити ребра і обсмажити.
Щоб м’ясо не пустило сік, а придбало відразу красиву, апетитну скоринку необхідно закладати в гаряче масло. Смажити на максимальному вогні.
2. Відправити в каструлю засмажене м’ясо. Залити водою. Проварюють півгодини.
3. Закинути горох. Варити до м’якості. Нарізати картоплю і додати в бульйон.
4. Нашаткувати цибулину і підсмажити. Зняти шкірку з помідорів, порубати. Помістити до цибулі. Гасити сім хвилин. Нашаткувати часник і додати в сковорідку. Помістити зажарку в суп.
5. Проварити п’ять хвилин. Підсолити. Посипати нашаткованої петрушкою і перемішати.
Суп-пюре з гороху зі свининою
Страва виходить не тільки смачним, але і легким, а м’яка консистенція приємно зігріє теплом.
Інгредієнти:
• цибуля – 2 шт.;
• горох – 550 г;
• сіль;
• оливкова масло – 1,5 ст. ложки;
• лимонний сік – 2 ст. ложки;
• лаврушка – 1 аркуш;
• морква – 1 шт.;
• селера – 3 стебла;
• свинячі кістки – 950 р.
Приготування:
1. Залити горох водою. Відставити на сім годин.
2. Порізати селеру. Цибулю нашаткувати. Морквина потрібно кубиками.
3. Прогріти масло в каструлі покласти селеру, цибульні кубики і моркву. Прожарювати сім хвилин.
4. Помістити горох. Додати кістки. Лаврушку. Залити водою. Закип’ятити. Проварити кілька годин.
5. Дістати лаврушку. Дістати кістки. Відокремити м’ясо. Нарізати. Включити блендер і подрібнити суп. М’ясо повернути в юшку.
6. Підсолити. Влити сік. Проварити п’ять хвилин.
Ситний суп гороховий з свинячої рульки
Копчена рулька додасть супу особливий аромат і присмак.
Інгредієнти:
• рулька свиняча копчена – 1 шт.;
• цибуля – 2 шт.;
• горох – гуртка;
• масло;
• морква – 2 шт.;
• сіль;
• картопля – 3 шт.
Приготування:
1. Залити водою горох. Знадобиться одна гуртка рідини.
2. Залити водою рульку. Закип’ятити. Проварити півтори години. Піну регулярно знімати.
3. Натерти морквину. Нашаткувати цибулю. Помістити в розігріту олію. Прожарити.
4. Дістати рульку. У бульйон засипати горох. Нарізати картоплю. Помістити в бульйон, коли горох буде готовий.
5. Видалити кісточку з рульки. М’ясо порубати. Коли картопля стане м’яким, закинути м’ясні кубики і засмажку.
6. Закип’ятити. Підсолити. Проварити сім хвилин. Накрити кришкою і настояти півгодини.
Варимо перше блюдо в мультиварці
Ніжний, ароматний супчик стане улюбленим у вашій родині. Навіть діти спробувавши попросять добавку.
Інгредієнти:
• свинина – 320 г;
• лаврушка;
• горох – 2 мультистакана;
• чорний перець;
• цибуля – 1 шт.;
• сіль;
• морква – 1 шт.;
• рослинна олія;
• картопля – 4 шт.
Приготування:
1. Нашаткувати цибулю. Натерти на середньому помелі тертці моркву. Порубати кубиками картоплю.
2. Нарізати м’ясо. Шматки повинні бути порційними.
3. Помістити в чашу м’ясо. Залити олією. Вибрати режим «випічка». Таймер – чверть години.
4. Помістити моркву і цибулю. На тому ж режимі томити ще чверть години.
5. Додати картопляні кубики. Засипати горох. Підсолити і помістити лаврушку. Залити водою.
6. Виставити режим «гасіння». Варимо суп в мультиварці дві години.
З копченими ковбасками
Неординарне блюдо з пікантним присмаком захопить своїм виглядом і смаком.
Інгредієнти:
• горох – 1 склянка;
• сіль;
• копчені ковбаски – 230 г;
• цибуля – 1 шт.;
• свинина – 230 г;
• морква – 2 шт.;
• картопля – 2 шт.
Приготування:
1. Залити водою горох. Потримати чотири години.
2. Нарізати м’ясо. Залити водою. Додати горох і проварити півтори години.
3. Нарізати картоплю. Додати в бульйон. Подрібнити ковбаски. Помістити в суп. Проварити чверть години.
4. Нашаткувати цибулю. Порубати морквину. Покласти у сковорідку. Влити олію і обсмажити. Додати в юшку. Проварити вісім хвилин.
З свинячих реберець
Це блюдо по достоїнству оцінять чоловіки. Неперевершена на смак юшка порадує своїм ароматом і зовнішнім апетитним виглядом.
Інгредієнти:
• копчені реберця – 500 г;
• сіль;
• горох – 1 склянка;
• селера – 120 г;
• морква – 1 шт.;
• картопля – 4 шт.;
• цибуля – 1 шт.
Приготування:
1. Проварити реберця у великому обсязі води. Засипати горох. Проварити годину.
2. Картоплю подрібнити. Додати в суп. Підсолити.
3. Цибулю, селеру і моркву порізати. Помістити в сковороду і смажити. Перекласти в юшку.
4. Проварити сім хвилин.
Гороховий суп з трьома видами копченостей
Різноманітні компоненти зроблять юшку незвичайною, наваристою і дуже смачною.
Інгредієнти:
• свинячі копчені ребра – 550 г;
• морква – 160 г;
• бекон копчений – 320 г;
• картопля – 850 м;
• соняшникова олія;
• ковбаски копчені – 250 г;
• перець;
• горох – 270 г;
• сіль;
• цибуля – 160 г;
• зелень – 20 г;
• лаврове листя – 4 аркуша.
Приготування:
1. Ребра помістити воду і проварити півтори години. Відокремити м’ясо і нарізати.
2. У бульйон насипати горох. Проварити півтори години. Горох знадобиться заздалегідь замочений.
3. Нашаткувати цибулю. Натерти морквину. Грудинку порізати шматочками.
4. У сковорідку покласти грудинку і прожарити. Додати овочі. Засмажити.
5. Порізати картоплю. Додати в юшку. Проварити вісім хвилин.
6. Ковбаски нарізати і помістити із засмажкою в суп. Закинути лаврушку. Підсолити. Проварити чверть години.
7. Нашаткувати зелень. Посипати готовий суп.