Найцікавіше в цьому рецепті те, що він підходить початківцям кулінарам свій простотою, а досвідченим господиням дасть можливість швидко і смачно доповнити стіл, як святковий так і самий повсякденний.
Рецепт розрахований приблизно на 60 штук. Печиво можна ароматизувати самими різними добавками, замість лимонної і апельсинової цедри можна взяти 50 г (4 столові ложки) дрібно нарізаних лісових горіхів (фундука). Для шоколадного печива додати 2 столові ложки порошку какао. Просіяти його разом з борошном.
Для приготування знадобиться:
- пшеничне борошно (200 г);
- сіль ( 1/4 чайної ложки);
- сода для печива (2 чайні ложки);
- яйце (1 велика);
- вершкове масло (150 г);
- цукрова пудра (200 г);
- ванільний порошок (1 чайна ложка);
- апельсин (1 штука);
- лимон (1 штука).
А тепер покроковий рецепт приготування хрусткого печива:
- Залишити вершкове масло (приблизно на годину) при кімнатній температурі, щоб воно размягчилось. Борошно разом з сіллю і содою просіяти через сито в миску.
- Розбити яйце в чашку. Енергійно збити його виделкою, щоб білок і жовток добре перемішалися.
- В іншій мисці збити розм’якшене масло з цукром до отримання однорідної кремоподібної маси. Додати яйце і ванільний порошок. Перемішати.
- Стерти зовнішню кірку (цедру) з лимона і апельсина на середній тертці. Відскребти цедру з терки ножем. Додати її в масляний крем.
- Всипати туди ж борошно і розмішати до отримання однорідної м’якого тіста. Якщо тісто вийде дуже м’яким, поставити його на годину в холодильник.
- Покласти на стіл великий лист харчової фольги і викласти на нього тісто. Скатати тісто в довгу ковбаску.
- Загорнути тісто у фольгу і прибрати в холодильник приблизно на годину, щоб тісто стало досить твердим.
- Включити і розігріти духовку до 200°C.
- Дістати тісто з холодильника і нарізати дуже тонкими кружечками. Абсолютно не обов’язково відразу використовувати всі тісто, його можна зберегти до наступного разу загорнувши у фольгу. В холодильнику воно може знаходиться до 10 днів, а в морозильній камері до 6 тижнів.
- Розкласти кружечки тесту на деко з антипригарним покриттям і запікати їх у духовці близько 7 хвилин, поки печиво не стане золотистим.
- Вийняти з духовки і залишити печиво на деку на хвилину. За допомогою лопатки для риби перекласти печиво на дротяну підставку. Дати трохи охолонути і подавати домашнім до чаю (або гостям).
Дітям дуже сподобається різноманітність смаків, якщо робити з різними начинками. А дорослі будуть раді допомогти дитині в готуванні, що дуже надихне малюка готувати з радістю. Приємного апетиту!