Готуємо італійський шоколадний торт

Шоколадні торти – це особлива група кулінарних шедеврів. Шоколад люблять практично всі ласуни, тому з допомогою такої випічки можна догодити навіть самому прискіпливому гурману. В Італії з’явився особливий рецепт шоколадного торта і практично відразу він отримав популярність за межами країни. І не дивно, адже торт має прекрасні смакові якості.

 

Інгредієнти для італійського шоколадного торта

 

Цей торт розрахований на 10 порцій. У середньому, процес його приготування займає 50 хв, але витрачений час дійсно варто того. В результаті отримують дуже смачний і ароматний десерт.

 

Для випікання такого десерту знадобиться:

  • – 200 г чорного шоколаду;
  • – 100 вершкового масла;
  • – 60 г борошна;
  • – 3 ст. л. молока;
  • – 150 г цукру;
  • – 3 яйця;
  • – щіпка солі;
  • – цукрова пудра за смаком.

 

 

Інструкція з приготування шоколадного торта з Італії

 

1.Першим ділом потрібно розтопити чорний шоколад на водяній бані. Коли він стане більш рідким, в нього додають вершкове масло, нарізане кубиками. Попередньо можна розтопити масло в мікрохвильовій печі. Так воно швидше змішається з шоколадом. Але в будь-якому випадку шоколад з маслом топиться на бані доти, поки вона не придбає однорідну структуру. Після цього посуд з отриманою масою знімають з вогню і ставлять в прохолодне місце.

2.Яйця розбиваються, і жовтки акуратно відокремлюють від білків. Жовтки слід збити з половиною взятого цукру за допомогою міксера або віночка для яєць. Цей процес відбувається до тих пір, поки суміш не стане повітряної. Потім в неї додають отриману раніше шоколадну масу, борошно, молоко. Усе ретельно перемішують до однорідного стану.

3.Яєчні білки, відокремлені від жовтків, змішують з сіллю і залишком цукру. Суміш збивають з використанням міксера до утворення пишної піни. Після цього, застосовуючи лопатку, суміш додається до раніше зроблене шоколадне тісто і перемішується.

 

Завершення приготування торта

 

Цей десерт буде готуватися швидше, якщо тісто буде залито в спеціальну форму для торта. Вона повинна мати розмір 24 см, щоб страва у підсумку можна було розділити на 10 порцій. Форму попередньо підготовляють, змащуючи її вершковим олією і обсипаючи борошном. Після цього можна наливати шоколадне тісто для торта.

Перед початком готування тесту бажано включити духовку, щоб вона встигла як слід прогрітися. У результаті температура плити повинна досягти 180С. Час приготування італійського шоколадного торта займає від 25 до 30 хвилин – все залежить від швидкості прогрівання духовки. Коли випічка буде готова, духовку вимикають і торт остигає.

Випічку можна не виймати з духовки – достатньо просто відкрити дверцята. Там же блюдо може остигати. Після того, як торт охолоне, можна діставати його з форми і посипати цукровою пудрою. Її можна зробити із звичайного білого або коричневого цукру.

Шоколадний торт подають, нарізавши на трикутники або кубики в залежності від габаритів форми для випікання. Його можна вживати разом з фруктовим чаєм або міцною кавою – в обох випадках десерт буде мати прекрасні смакові якості.

Приємного апетиту!

Прокрутка до верху