У котлетки з щуки може бути додана манка. Їх можна приготувати зі свинячим салом або свининою. Пісний рецепт рибних котлет з щуки (коли дозволяється вживати рибу) не містить м’яса, сала і яєць. Для діток, при здоровому і дієтичному харчуванні котлетки робляться на пару (з допомогою пароварки, мультиварки або просто друшляка з каструлькою), а також запікаються в духовці.
Варіантів, як зробити котлети з щуки, існує безліч. Для їх приготування можна використовувати різні види риб – судак, тріска, зубатка, лосось, щука та інші.
У деяких господинь існують побоювання, що котлетки вийдуть сухуватими. Поради з приготування ніжних і соковитих котлеток з щуки:
Термін зберігання риби, або рибного фаршу дуже маленький. Особливо в літній час намагайтеся швидко приготувати котлети з риби, а в той час, коли не використовуєте фарш, прибирайте його в холодне місце.
Головним секретом котлеток з щуки є додавання до їх складу свинячого сала, завдяки яким, вони виходять дуже соковитими. Сало можна замінити невеликою кількістю жирної свинини. Також заміною цих інгредієнтів може стати вершкове масло.
Багатьма господинями у фарш додається терта морква чи картопля. Це надає солодкавість котлеткам. Додавати їх необов’язково.
Заміною хліба може послужити манна крупа або панірувальні сухарі. Молоком або водою розмочується хліб.
Приправляти котлетки можна подрібненою зеленню, сушеними травами, перцем та іншими спеціями. Щоб не перебити смак рибки спеції потрібно використовувати в міру.
Для панірування котлеток можна використовувати сухарі або висівки, з різними добавками, сухими травами і різноманітними спеціями.
Щоб котлети не втратили сік під час смаження і були соковитими, їх рекомендують панірувати.
Котлети із щуки рецепт
Витрата по часу – 1 година.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для котлет з щуки:
Як приготувати котлети з щуки
Спочатку потрібно обробити щуку: випотрошити її, промити, відрізати голову і хвостик (з них можна приготувати рибний суп).
Відокремлюємо м’ясо щуки від шкірки, вибираємо кістки і прокручуємо через м’ясорубку. Разом з рибним філе прокручуємо цибулю, часточки часнику, чорні сухарі.
Потім у фарш додається терта морква, рубана зелень, ложка сметани, ложка крохмалю і кілька яєць. Всі інгредієнти добре перемішати.
Булочка або батон розмочуються в молоці і змішуються з фаршем. В кінці фарш потрібно посолити і поперчити.
Для легкості фаршу, його можна пробити з допомогою блендера. Борошно, кунжут і панірувальні сухарі змішуються разом.
З фаршу формуються котлетки, обвалюються в суміші з борошна і обсмажуються на сковороді.
Одна сторона котлеток смажиться під кришкою, а друга – без неї.
Готові котлетки можна подавати з різним гарніром, наприклад, з картопляним пюре.
Котлети з щуки з салом
Щучі котлети з салом є простим і недорогим стравою. Рекомендується використання не старого сала. Страва не містить багато калорій. До нього можна подати будь-який гарнір, наприклад, відварну молоду картоплю.
Витрата по часу – 40 хвилин.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для котлет з щуки з салом:
Приготування котлет з щуки з салом
Спочатку потрібно обробити рибку: видалити голову і хвостик, філе очистити від шкірки і кісточок. М’ясо подрібнюється за допомогою м’ясорубки з шматочками сала, подрібненим часником і цибулею. Хліб замочується в молоці.
Фарш перемішується з вимоченим хлібом, яйцем і посипається спеціями. З нього формуємо котлетки. Смажаться вони на сковорідці з двох сторін приблизно 15 хвилин.