Готуємо крем Шарлотт для торта

Класичний, м’який і повітряний заварний крем на основі яєчних жовтків, розкриє смак солодкої випічки. Використовується для приготування тортів, капкейків, тістечок, рулетів та еклерів. З різноманіття кремів для наповнення і прикраси випічки, крем Шарлотт зайняв гідне місце, завдяки дивовижному тане смаком, простотою приготування і елементарного складу.

Тривалість приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 1

Інгредієнти для шоколадного крему Шарлот:

  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Цукор – 200 гр
  • Вершкове масло – 150 гр
  • Гіркий шоколад – 100 гр або какао-порошок – 200 гр
  • Коньяк – 10 мл

Спосіб приготування крему Шарлот:

  • У глибокому посуді збити яєчні жовтки з цукровим піском до утворення піни і зникнення цукрових крупинок. Маса повинна посвітліти рахунок збивання.
  • Додати молоко, жовтки і акуратно перемішати до однорідності.
  • Влити суміш в каструлю і поставити на водяну баню. Варити на повільному вогні, регулярно помішуючи, до загустіння яєчно-молочної суміші. Необхідно не допустити кипіння.
  • Зняти з вогню і дати остудитися до кімнатної температури.
  • Вершкове масло збити спеціальним міксером до стану пишної білої маси і зникнення грудочок. Процес займає близько 7 хвилин. Важливо, щоб перед збиванням олія якийсь час полежало поза холодильника і стало м’яким і податливим. Це допоможе в подальшому крему тримати форму і не розшаровуватися.
  • Продовжуючи збивати масло, додаємо коньяк. Він додасть крему Шарлот аромат і пишність.
  • Повільно і невеликими порціями починаємо вводити молочно-жовткову масу в масло, постійно перемішуючи. При збиванні молочно-яєчну суміш і вершкове масло повинні бути однакової температури. Якщо під час збивання міксером крем починає розшаровуватися, необхідно ще раз залишити його на водяній бані і підігріти, регулярно помішуючи. Потім знову збити до однорідного стану і збільшення в об’ємі.
  • Розтопити шоколад. Рекомендується використовувати мікрохвильову піч, але також можна підігріти в сотейнику на повільному вогні.
  • Влити шоколад, крем і ретельно змішати до однорідності. Якщо ви використовуєте какао-порошок рекомендується просто змішати потрібну кількість з кремом.
  • Крем можна застосовувати відразу ж після приготування або прибрати в холодильник до використання. Шоколадний крем Шарлотт може зберігатися в холодному місці до трьох днів, не втрачаючи властивості і текстуру.
Дивіться також:  Кабачкова ікра на зиму як магазинна по ГОСТу

Крем Шарлотт чудово тримає форму і неймовірно зручний у роботі, не пливе і не тече з бісквіту. Використовується для наповнення, прошарування і прикраси тортів,тістечок та іншої солодкої випічки. Шоколадний крем Шарлотт має ніжну і щільну консистенцію і м’який вершковий смак.

Натомість гіркого шоколаду в крем можна додати інші смакові складові. Наприклад, фруктові і ягідні сиропи і пюре, ваніль, карамель, лимонний сік і багато іншого. Це дозволити розширити смак ніжного і щільного крему Шарлот.

Приємного Вам апетиту!

Прокрутка до верху