Більшість сучасних господинь все частіше замислюються про те, як приготувати голубці з капусти з фаршем. Не варто хвилюватися, адже це не являє собою нічого складного, а в результаті вийде ситне блюдо, яке можна подати на стіл в будь-який час.
Ліниві голубці з фаршем – класичний покроковий рецепт
Існує безліч різних рецептів із приготування апетитних ледачих голубців. Найпопулярніший – це традиційний, в кілька етапів. Кулінарний прогрес не стоїть на місці, і тепер можна здійснювати готування цієї страви різними способами.
У духовці
Плюс цього способу полягає в тому, що так готування страви здійснюється вдвічі швидше і зберігається користь продуктів.
Інгредієнти:
- Фарш — 0,5 кг
- Капуста – 1 качан.
- Рис – 150 р.
- Цибуля – 1шт.
- Морква – 1шт.
- Яйце – 1шт.
- Жирна сметана – 100 р.
- Кріп.
- Помідор – 2 шт.
- Спеції.
Знімаються верхні капустяні листи, овоч шинкуется, перекладається в миску і перетирається для появи соку. Паралельно рис відварюється приблизно в склянці води до тих пір, поки вона повністю не випарується. Після йому потрібно дати трохи охолонути.
Лук ріжеться дрібними шматочками, моркву натирається на тертці соломкою. У підготовлену заздалегідь миску кладуть фарш і овочі, вбивається яйце, додаються спеції, потім суміш ретельно перемішується, кладеться рис і фарш змішалась ще раз.
Приготування соусу: вимиті помідори діляться на 2 половинки, з них вирізається плодоніжка, м’якоть натирається на крупній тертці, додається сметана, нарізаний кріп і все це змішується.
Змащується маслом форму з кришкою і глибоким дном. Отриманий фарш ділиться на 10 однакових частин, з яких формуються майбутні довгасті голубці. Щоб фарш на прилипав до рук, краще постійно змочувати їх холодною водою. У форму шаром викладаються «котлетки», поливається соусом. Зверху кладеться ще шар і знову заливається. Все це накривається кришкою і відправляється в розігріту духовку на годину. Готову страву можна полити за смаком сметаною або кетчупом.
В мультиварці
Що знадобиться:
- Капуста – 1 качан.
- Фарш – 0,5 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Рис – 0,5 кг.
- Морква – 1шт.
- Томатна паста – 2 ст. ложки.
- Сметана – 2 ст. ложки.
- Рослинне масло – 2 ст. ложки.
- Сіль і перець.
У каструлю наливається рослинне масло, висипаються нарізані овочі, після чого прожариваются в режимі «Випічка» або «Смаження» протягом 10 хвилин. Потім додається шаткована капуста, фарш, рис, сметана і паста. Вся суміш ретельно перемішується, солиться і перчится.
Отримана маса заливається холодною водою, ще раз перемішується, готується в режимі «Мультиповар» на 110 градусах або «Гасіння» протягом півтора годин.
На сковороді
Ліниві голубці на сковороді – одне з популярних повсякденних страв.
Що знадобиться для приготування:
- Фарш – 0,5 кг
- Цибуля – 1шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Морква – 1шт.
- Капуста – 1 качан.
- Рис – 0,4 кг
- Рослинна олія – 4 ст. ложки.
- Лавровий лист.
- Сіль, перець.
Покрокове приготування:
Готується фарш, м’ясо перемелюється в м’ясорубці разом з цибулею і часником. Мита морква ріжеться на тертці і додати до м’яса. Туди ж кладуть заздалегідь цибулю і рис. Суміш солиться, перчится і, як слід, перемішується.
Нарізається митий капустяний качан. Нарізка ділиться на 3 рівних частини і кладеться в сковороду з глибоким дном. Таким чином розділяється і фарш, після чого він кладеться поверх капусти. Інгредієнти додаються поки зовсім не закінчаться, остання частина капустяна.
Паралельно робиться соус. Паста з томатів змішується з невеликою кількістю води, солі і перцю, після чого заливають цим інгредієнти, що лежать в сковороді.
Вміст ретельно і дуже акуратно перемішується, гаситься на малому вогні 20 хвилин, а після додаються лаврові листи. Готування триває поки рис не розм’якшиться. Суміш на сковороді солиться і перчится. Вогонь вимикається, лаврові листи виймаються, а голубці залишаються настоюватися приблизно на 15 хвилин.
Тушковані в каструлі
Рецепт голубців тушкованих в каструлі – це справжня класика в кулінарії.
Для нього знадобиться:
- Фарш – 0,5 кг
- Капуста – 0,5 кг
- Рис недоваренный – 150 р.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло – 3 ст. ложки.
- Томатна паста – 2 ст. ложки.
- Сметана – 2 ст. ложки.
- ¼ Склянки холодної води для фаршу.
- Перець: горошок і мелений.
- Сіль.
Капуста ріжеться соломкою. Нарізка заливається окропом, закривають кришкою і стоїть так 10 хвилин, перекладається на друшляк, а вода зливається.
Почищена і мита морквина треться на тертці, паралельно нарізати цибулю невеликими шматочками. Все це трохи обсмажується на олії в сковороді.
Фарш розбавляється невеликою кількістю води (не гарячою, інакше звариться), змішується з капустою, рисом і засмажкою. Якщо її вийшло занадто багато, то частина додається в фарш, а інша половина додатково кладеться під час гасіння в каструлю.
У фарш кладуть яйце. Все це солиться, перчится і змішалась. Потім з нього формуються маленькі кульки. Можна зробити їх подовженої форми. Голубці кладуть у змащену ємність.
У мисочці або склянці змішується соус: додається томатна паста, сметана і вода. Все це ставиться до м’ясних кульок. Потім водою таким чином, щоб вона наполовину їх покривала. Соус солиться, перчится, кладуться сушені трави і лавровий лист.
Голубці ставляться на плиту, накриваються кришкою. Після закипання вогонь зменшується до маленького і гасіння триває протягом 20 хвилин. В процесі кульки поливається соусом.
З курячого фаршу
Що знадобиться:
- Куряче філе – 0,5 кг
- Капуста – 1 качан.
- Яйце – 1шт.
- Цибуля – 2шт.
- Борошно.
- Морква – 1 шт.
- Рослинне масло – 2 ст. ложки.
- Томатна паста – 2 ст. ложки.
- Спеції.
Філе і цибулина пускаються через м’ясорубку. Капуста шинкуется і змішалась з отриманим фаршем. Туди ж кладуть яйце, сіль і перець. Все ретельно перемішується.
На тертці ріжеться моркву і нарізати маленькими півкільцями цибулю.
Формуються невеликі м’ясні кульки, які добре обвалюються в борошні. Потім вони недовго смажаться на сковороді. Фарш скрепится, кульки придбають форму і не будуть розсипатися.
Голубці переміщуються в каструлю, ставлять на плиту і поливаються водою. Одночасно на сковороду ллється масло і розігрівається, висипається моркву і цибулю. Все це гаситься на маленькому вогні 3-5 хвилин, додається паста і перемішується. Овочі ще трохи тушкуються і перекладаються до голубців, солятся за смаком і накриваються зверху кришкою.
Після кипіння, вогонь зменшується і готування триває ще 40 хвилин.
З томатною підливою
Що знадобиться:
- Капуста 0,2 кг.
- Фарш – 0,2 кг.
- Рис – 150 р.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Масло – 3 ст. ложки.
- Соус з томатів – 3 ст. ложки.
- Спеції.
Рис миється і висипається в посуд, заливають прохолодною водою, поки не настане стадія напівготовності, через 10 хвилин після початку кипіння. З провареного рису зливається вся вода, він промивається і отцеживается.
Тонко нарізати капуста і мнеться руками, заливається окропом, накривається зверху кришкою і варто так до 10 хвилин. Паралельно миється і чиститься моркву і цибулю, перемішуються між собою і діляться на дві однакові половини.
Одна частина смажиться на олії 5 хвилин. Фарш змішують з рисом і овочами. З капусти зливається вся вода. Вона, як слід, віджимається вручну і додається до фаршу. Все це перемішується, солиться і перчится, додаються спеції.
З фаршу формуються невеликі грудочки довгастої форми, які викладаються на заздалегідь змащену маслом сковороду.
Щоб приготувати соус, обсмажується друга частина овочів разом з томатною пастою, сіллю і перцем. Отриманою сумішшю заливаються голубці, накриваються зверху фольгою і ставимо в духову шафу до 30 хвилин. Потім фольга прибирається і страва має підрум’янитися в печі десь 5 хвилин.
Тушкуємо в соусі з сметани
Що потрібно:
- Фарш – 0,5 кг
- Капуста – 0,3 кг
- Рис – 250 р.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля – 3 шт.
- Масло – 3 ст. ложки.
- Зелень.
- Жирна сметана – 0,3 кг
- Сушений часник.
- Борошно.
- Спеції.
Капуста дрібно нарізається, після чого туди заливається на 5 хвилин в окріп. У фарш кладуть зелень, засушений часник, спеції, відварений рис і нарізану цибулю. Коли з капусти зіллється вода, вона також додається в суміш.
Формуються котлети невеликого розміру, присипані борошном, потім смажать до стану напівготовності спочатку без кришки, потім 10-15 хвилин під нею.
Паралельно робиться соус. Морквина натирається на тертці і подрібнюється цибулю. Овочі змішуються і обсмажуються на сковороді. Перед станом напівготовності, додається 2 чайні ложки борошна, все перемішується і смажиться ще пару хвилин. У суміш наливається ⅓ склянки кип’яченої води, розмішати до однорідної маси. Після кладеться сметана, зелень, спеції, знову мішається. Вона повинна закипіти, після чого вогонь на плиті зменшується до повільного.
У приготовлений соус опускаються голубці і гасіння триває півгодини під кришкою.
Як у дитячому садку
Інгредієнти:
- Капуста – 0,5 кг
- Варене прокручене м’ясо – 0,4 кг
- Рис – 5 ст. ложок.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Олія соняшникова.
- Паста з томатів – 1 ст. ложка.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль кухонна.
Дрібною соломкою рубається капуста. Заздалегідь відварене м’ясо проводиться через м’ясорубку. Одночасно в каструлі смажиться цибуля з маслом. Важливий момент: воно має повністю покривати дно ємності. Туди кладеться капуста, наливається ½ склянки води і гаситься, час від часу помешиваясь.
Капуста солиться, додається паста з томатів і лавровий лист. Все перемішується і товчеться. Зверху кладеться сирий рис без перемішування. Наливається вода, щоб вона трохи покривала крупу. Гаситься під кришкою протягом 15-20 хвилин.
В кінці додається м’ясо. Через пару хвилин мішається, щоб уникнути пригорання. Доводиться до готовності на маленькому вогні. В отримані голубці кладуть нашинковане відварене яйце.