Якщо у вашому арсеналі на кухні є така помічниця, як мультиварка і потрібно швидко приготувати смачний і ситний обід на всю родину, раджу макарони з фаршем.
Для приготування такої страви, як макарони з фаршем в мультиварці, Вам знадобляться такі інгредієнти:
• 500 г м’ясного фаршу (краще брати свино-яловичий).
• 400 р. макаронів (краще брати з твердих сортів пшениці, так як вони не злипаються і не розвалюються).
• 2 цибулини середньої величини або 1 велика цибулина.
• Середня морква (за бажанням).
• 4 ст. л. рослинного масла.
• Чорний перець, сіль і будь-які спеції за смаком (рекомендую паприку, коріандр і часник сушений, для додання своєрідною родзинки запаху і незабутній смак страви).
• 2 ст. л. томатної пасти.
• свіжа зелень (за бажанням можна додати кріп або петрушку).
Рівень складності: початковий, для новачків.
Активну час приготування: не більше 35 – 40 хвилин.
Рецепт макаронів з фаршем в мультиварці
Починаємо з того, що опускаємо фарш в каструлю, заливаємо рослинним маслом і смажимо, помішуючи, 15 хвилин на режимі «Випічка» або «Смаження». Цибулину режим півкільцями. Моркву можна натерти на крупній тертці або нарізати тонкою соломкою. Цибулю і моркву направляємо смажитися до фаршу на 5 хвилин. Додаємо спеції, чорний перець, сіль за смаком. Фарш помішувати дерев’яною ложечкою, щоб він підсмажився з усіх боків і рівномірно ввібрав в себе аромати спецій.
Відправляємо в каструлю макарони. Додаємо кімнатної температури воду з томатною пастою, щоб вода повністю покрила макарони, і накриваємо кришкою. Час приготування 10 хвилин на режимі «Паста» або 18 хвилин на режимі «Гасіння». Макарони з фаршем майже готові. Раджу додати свіжу зелень перемішати вміст мультиварки, і залишаємо ще на 5 хвилин на режимі «Підігрів».
Можна подавати страву на стіл з будь-яким соусом. Також можна натерти твердий сир. Приємного апетиту!