Торт Медовик зі сметанним кремом є класичним і одним з найбільш популярних тортів. Легкий торт, в поєднанні з м’якими медовими коржами, густим кремом і горіховою крихтою. Існує маса варіантів і інтерпретацій цього десерту. Пропонуємо вашій увазі класичний рецепт приготування Медовика зі сметанним кремом.
Торт Медовик зі сметанним кремом
Час приготування: 1 год.
Кількість порцій: 1.
Інгредієнти для Медовика:
Для тіста:
- Борошно – 450 гр
- Цукор – 250 гр
- Курячі яйця – 2 шт.
- Мед – 4 столові ложки
- Сода – 1 чайна ложка
- Оцет 9% – 1 чайна ложка
Для сметанного крему:
- Сметана жирністю 25-30% – 500 гр
- Цукор – 150 гр
Для прикраси: тертий шоколад, волоські горіхи, мигдальні пелюстки.
Спосіб приготування Медовика зі сметанним кремом:
- Ретельно збити курячі яйця і цукор віночком або кухонним міксером, до зникнення крупинок.
- Перелити суміш у каструлю або сотейник і поставити на водяну баню близько 5 хвилин. Або ж варити на повільному вогні, регулярно помішуючи.
- Не перестаючи заважати, додати мед і борошно до яєчної суміші. Потім слід додати соду і чайну ложку оцту, ретельно перемішуємо суміш. Вона вийде густий і більш пористою.
- Знімаємо з водяній бані або вогню й даємо тісту охолонути близько 5 хвилин.
- На кухонну дошку, присипану борошном, викладаємо тісто і починаємо замішувати до однорідного стану. Тісто стає м’яким і трохи липким і в’язким.
- Сформувати з тіста джгут і порізати на 10 однакових частин. Шматочки тіста сформувати кульки, і слідом розкачати їх в форму коржів діаметром приблизно 20 див.
- На розкачані коржі покласти тарілку або кільце і обрізати зайве тісто. Обрізки необхідно зберегти для прикраси торта.
- Кожну корж проткнути виделкою в декількох місцях. Це допоможе уникнути підняття тесту протягом випікання.
- На деко, змащене маслом і покритий пекарської папером, викладаємо коржі.
- Розігріваємо духовку до 180 °C і ставимо деко на 5 хвилин. Як тільки отримані коржі зарум’яняться, витягуємо деко і знімаємо спеціальною лопаткою коржі.
- Таким способом потрібно продовжити спекти всі коржі, а також обрізки тіста. Потім остудити.
- Готові обрізки необхідно подрібнити в кухонному блендері. Потім подрібнити волоські горіхи.
Приготування сметанного крему для медовика:
- Сметану високої жирності збити з цукром до утворення пишної маси і розчинення цукрових крупинок. Якщо сметана меншої жирності, слід скористатися загусником для вершків, щоб отримати густий і щільний сметанний крем. Якщо важливо саме просочення коржів, а не верства, то можна використовувати сметану жирністю 10%. У такому разі коржі повністю просочаться, але не буде кремового шару між коржами.
- Починаємо складати торт.
- На спеціальну тарілку потрібної форми викладаємо перший корж м рясно змащуємо його кремом.
- Таким способом викладаємо всі коржі і формуємо торт, ретельно промазуючи сметанним кремом, зачіпаючи і бічні частини торта.
- Крихти з перемелених коржів і волоські горіхи з’єднати і ретельно перемішати.
- Прикрашаємо весь торт перемеленої пісочно-горіховою крихтою. Для цього набираємо долонею крихту і притискаємо до всіх боки торта. На верхній корж повністю посипаємо залишилася крихтою.
- Поставити торт просочуватися в холодильник близько 6 годин.
За бажанням можна прикрашати торт натертим шоколадом або пелюстками мигдалю.
Торт Медовик зі сметанним кремом стає дуже ніжним, соковитим і м’яким, і порадує кожного своїм чудовим смаком.
Приємного апетиту!