Солодка випічка – це саме те, що потрібно до чаю або кави. Особливим успіхом користуються яблучні пироги – вони солодкі, м’які, пряні і дуже ошатні. Існує безліч різновидів яблучної випічки, але найбільш незвичайним зовнішнім виглядом має пиріг «Яблучні троянди».
Готуємо пиріг «Яблучні троянди»
Процес приготування такого пирога займає 40 хв. Готову випічку можна порівну розділити на 5-6 чоловік.
Першим ділом для пирога потрібно приготувати тісто. Для цього знадобляться:
- 2 яйця;
- 80 г цукру;
- 120 г вершкового масла або маргарину;
- 1 ч. л. гашеного соди.
Як зрозуміло з назви, цей кулінарний шедевр складається з яблук. Достатньо взяти 5 великих стиглих яблук і 1 ст. л цукру. Ці інгредієнти будуть начинкою для майбутньої випічки.
Зверху пиріг поливають сиропом. Його готують з:
- 15 мл вина;
- 150 мл води;
- 2ст.л. цукру;
- 4 шт. гвоздики;
- ¼ Ч. л. кориці.
Для меренги додатково беруть 3 шт. білків і 3 ст. л. цукру.
Процес приготування тіста
Щоб зробити апетитне і м’яке тісто, необхідно помити і вибити яйця. В них додають цукор, і отримана суміш перемішується до однорідного стану. Вершкове масло або маргарин розтоплюються в мікрохвильовій печі або на пару. Як тільки він стане м’яким, його додають до яєць і цукру. Змішувати масу потрібно вінчиком для яєць або міксером.
Потім в борошно сиплять погашену соду і знову перемішують. Отриману масу засипають до яєць, змішаним з цукром і маргарином. При перемішуванні всі інгредієнти збиваються в щільне тісто. По консистенції воно повинно нагадувати пластилінову масу, але ні в якому разі не повинно прилипати до рук. Після завершення приготування тісто поміщають на холод.
Приготування сиропу і яблук для пирога
Для приготування солодкого сиропу треба виділити невелику каструлю. В неї наливають воду з вином, насипають гвоздику і цукор. Рідина ставлять на невеликий вогонь і доводять до кипіння. Після пари хвилин кипіння можна додати корицю.
Яблука для випічки потрібно ретельно вимити і почистити овочечисткою. Бажано це робити по колу, щоб шкірка не рвалася. Потім вона знадобиться для декорування. Почищені яблука нарізати кубиками і укладаються в сковороду. До них додають 1 ч. л. цукру, а потім поливають отриманим сиропом. Яблука повинні посмажитися в ньому протягом пари хвилин.
Формування пирога і готування меренги
На завершальному етапі роботи з тестом його потрібно дістати з холодильника і розкачати. Отриману масу закладають у форму для випікання. Додатково тісто мнуть руками і проколюють кілька разів виделкою.
Верхня частина пирога «Яблучні троянди» прикрашається шкіркою яблук. Їх закручують, надаючи вид троянди. Це можна робити заздалегідь, під час чищення яблук, а можна і в кінці, коли буде готова меренга.
Для отримання меренги потрібно відокремити білки від жовтків. В них додають сіль і збивають на невеликій швидкості. Після збивання в масі повинна з’явитися піна – це сигнал, що потрібно збільшувати швидкість міксера. У цей момент додають цукор і збивають на максимальній швидкості.
Завершення приготування пирога
На тісто, укладене в форму, викладаються нарізані яблука. На них зверху кладуть меренгу. Потім на неї укладають сформовані з яблучної шкірки троянди.
Прикрашений і підготовлений до випічки пиріг ставлять на 40 хв в духовку, розігріту до 150С. Випічка може приготуватися і раніше, тому через 30 хв потрібно зробити першу перевірку. Якщо верх пирога став рум’яним, то плиту можна вимикати.
Приємного апетиту!