Пісні капустяні котлети відмінно підійдуть для пісного меню, а також для людей, що стежать за своєю вагою.
Котлети капустяні пісні рецепт
Витрата по часу– 45 хвилин.
Порції – 15.
Склад продуктів для котлет капустяних пісних:
1. 1 кг капусточки.
2. Морква – 1 шт.
3. Курячі яйця – 3 шт.
4. Борошна або вівсяних пластівців – 3 ст. л.
5. Олія рафінована.
Як приготувати капустяні котлети пісні
Капуста і морква крупно натираються з допомогою терки. Для зручності можна використовувати м’ясорубку з овочевою насадкою. Також можна використовувати міксер, але тоді капуста вийде дуже дрібна, і знадобиться більше борошна.
Борошно, чи пластівці потрібно змішати з капустою і морквою. Вівсяні пластівці і борошно додають різні смаки котлеткам. Можете вибрати будь-який інгредієнт.
Яйця потрібно збити, посолити, поперчит і перемішати. Яйця можна замінити манною крупою. При використанні вівсяних пластівців, тісто треба залишити на півгодини, щоб вони набубнявіли. При використанні борошна котлетки обсмажуємо відразу.
Отриманий капустяний фарш використовуємо для формування котлеток. Робимо паніровку з сухарів і обсмажуємо до золотавої скоринки. Обсмажувати потрібно на невеликому вогні, для прожарювання котлеток всередині. В кінці накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо котлетки тушкуватися на кілька хвилин. Подавати їх краще зі сметанкою.
Котлетки чудово підійдуть для пісних і розвантажувальних днів. Основою котлет є білокачанна капуста, яка містить багато корисних речовин. Вона майже не містить цукор і крохмаль, завдяки цьому страву можна вживати людям, хворим на діабет і сидить на дієті.
Пісні капустяні котлети з манкою
Витрата по часу – 50 хвилин.
Порції – 4.
Склад продуктів для пісних капустяних котлеток з манкою:
1. Капусточка – 1 кг.
2. Один ріпчасту цибулю.
3. Морква – 1 шт.
4. Часник – 2 зубч.
5. Спеції.
7. Декілька ст .л. манки.
8. 1.5 ст. л. картопляного крохмалю.
9. Сухарі для панірування.
10. Рослинне масло.
11. Один стакан води.
Приготування пісних капустяних котлеток з манкою
Капусту потрібно перебрати, видалити погані листочки, гарненько промити. Капуста розрізається навпіл і нарізати на дрібні шматочки. Від розмірів шматочків залежить час приготування. Нарізана капуста подрібнюється ще раз з допомогою ножа.
Цибулина очищається і промивається, нарізати на дрібні шматочки. Морква також очищається, промивається і натирається з допомогою терки. Натирати можна на будь тертці, але краще, якщо вона буде дрібна. Підготовлені овочі: капуста, цибуля та морква викладаються на великий або чавунній сковорідці. Їх потрібно добре перемішати, залити склянкою води і закрити кришкою. Овочі повинні тушкуватися 15 хвилин.
Коли капуста буде в напівготовому стані, її потрібно посолити, додати приправки і трави за смаком.
До овочів додається манна крупа і крохмаль. Інгредієнти добре перемішуються і тушкують ще 7 хвилин. Вміст сковорідки потрібно постійно заважати, оскільки манка швидко вбирає рідину, і може пригоріти.
З допомогою дерев’яної лопатки можна ще раз подрібнити підготовлений капустяний фарш. Його необхідно остудити. З допомогою змочених рук з фаршу формуються невеликі котлети. Для панірування можна використовувати сухарі або манку. Котлетки обсмажуються до рум’яної скоринки.
Молочний соус до котлеткам з капусти
Витрата по часу – 15 хвилин.
Кількість порцій – 1.
Склад продуктів для молочного соусу
1. Молоко – 200 мл
2. Пшеничне борошно – 1.5 ст. л.
3. Масло вершкове – 1.5 ст. л.
4. Сіль.
Приготування соусу молочного
Борошно обсмажується з маслом. Гаряче молоко вливається повільно, постійно перемішуючи. Соус вариться протягом 10 хвилин, і в кінці додається сіль за смаком.