Млинці пісні можна їсти в будь-який день, адже в них не містяться продукти, які заборонені під час посту. В їх склад не входять яйця, молоко і сметана. Тісто для них можна готувати на прісній або дріжджовий основі. Також за основу можна взяти звичайну воду. Пісні млинці готуються з борошном, водою, сіллю, цукровим порошком і рафінованою олією. Із-за присутності в складі масла готуватися вони повинні тільки в суботу або неділю. За основу можна взяти воду, відвари з овочів або круп, мінеральну сильногазований воду. Для тесту можна поєднувати різні види борошна.
Пісні млинці можна фарширувати різною начинкою. Солодкі начинки можна готувати з додаванням джему, сиропу, меду або варення, сухофруктів, запаренных або перемелених з допомогою блендера з медом або цукровим порошком, солодкої гарбуза, припущеної на сковорідці з цукром, яблук, бананів, груш, ягід, ківі, ананасів або інших фруктів у вигляді пюре, подрібнених горіхів або кокоса. Для несолодких начинок можна взяти: картопляне пюре, гречку і гриби, тушковану капусту, гриби з цибулею, баклажани і кабачки у вигляді рагу.
Рецепт пісних млинців з яблуками
Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 15 шт.
Склад продуктів для пісних млинців з яблуками:
- Борошно – 1 склянка.
- Цукор – 3 ст. л.
- 50 мл рафінованої олії.
- Кілька склянок борошна.
- Мед – 100 гр.
- Яблука – 3 шт.
- Сода.
- Кориця.
- Сіль.
Приготування пісних млинці з яблуками
Для приготування тіста потрібно змішати борошно з сіллю, цукровим порошком, содою і маслом. Тісто потрібно залишити настоятися, а потім знову збити.
Сковорідка змащується маслом і розігрівається на максимальному вогні. Розподіляємо тісто по сковороді і обсмажуємо одну сторону млинчика протягом хвилини, перевертаємо і обсмажуємо другу сторону. Млинець змащуємо медом.
Для начинки яблука подрібнюються на крупній тертці, посипаються цукром і корицею і відправляються на плиту. Суміш тушкуватися 5 хвилин, постійно перемішуючи.
Фаршируємо млинці сумішшю і викладаємо у форму для запікання. Млинці випікаються 60 хвилин в розігрітій духовці.
Пісні млинці на воді
Основою для пісних млинців є вода. З допомогою додавання мінеральної газованої води вони стають з дірочками. Якщо за основу береться звичайна вода, то робимо дірочки за допомогою соди і лимонного соку (кислоти) або дріжджів.
Час приготування – півгодини.
Порції – 10.
Склад продуктів для пісних млинців на воді:
- Кілька склянок води.
- Борошно – півтори склянки.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль.
- Кислота лимонна.
- Сода.
- 3 ст. л. олії рафінованої.
Приготування пісних млинчиків на воді
Вода розмішується з сіллю і цукром. Потім у неї всипається просеянная борошно і перемішують до однорідності.
В окремій чашці сода гаситься за допомогою лимонного соку або кислоти, яка розводиться в двох столових ложках води.
Гашене сода додається в тісто. Інгредієнти перемішуються. Має відбутися утворення бульбашок. Вливається масло і тісто ще раз перемішується.
Пісні млинці на воді є відмінним десертом або ситним блюдом. До них можна зробити картопляну або іншу начинку.
Пісні млинці на мінеральній воді
Витрата по часу – 30 хв.
Порції – 10.
Склад продуктів для пісних млинчиків на мінеральній воді:
- Половина літра газованої мінеральної водички.
- Борошно – півтори склянки.
- Сіль.
- Цукор – 3 ч. л.
- 2 ст. л. олії.
Приготування пісних млинчиків на мінеральній воді
У ємності змішується цукор з сіллю, маслом і водою з допомогою віночка або міксера. До них повільно всипається просеянная борошно. Для видалення грудок, тісто активно збивається. Сковорідка змащується маслом і ставиться розігріватися на вогонь. Потім випікаємо млинці.
Фруктовий або ягідний джем зробить млинці ще смачніше.