Готуємо смачні літні десерти

Десерт є солодким блюдом, яке завершує обід. Десерт може бути у вигляді компоту, морозива, заварного крему, желе, солодкої випічки, парового пудингу і тістечка.
Влітку багато хто воліє холодні десерти. Людям подобається балувати себе кремами, солодощами з тіста, тарталетками, холодними пудингами, фруктовими салатами, фруктовими коктейлями, компотами, сирними десертами, морозивом, желе і т. д.

Сорбе з йогурту з полуницями і малиною

 
Час приготування – 3, 5 години.
Порції – 8.

 
Склад продуктів для сорбе з йогурту з полуницями і малиною:

  • 1. Заморожена малина – 250 грам.
  • 2. Полуниця – 250 грам.
  • 3. Цукор – півсклянки.
  • 4. Молоко – ¾ склянки.
  • 5. Полуничний йогурт – ¾ склянки.
  • 6. Сік лимона – 2 ч. л.
  • 7. Сік апельсина – 1 ст. л.
  • 8. Ванілін – 1 ч. л. (необов’язково).

 

Приготування сорбе з йогурту з полуницями і малиною
Малина (не размораживаясь), цукор і молоко збиваються за допомогою блендера до однорідності. Інгредієнти заливаються йогуртом, соком лимонним і апельсиновим. Знову все збивається. Маса проціджують через ситечко для усунення кісточок.
Полуниця ріжеться на дрібні шматочки і перемішується з отриманою масою. Відправляємо все в морозилку на 3 години. Через півгодини заморожування маса перемішується.
Для подачі можна використовувати гарячу, суху ложку.

Холодний десерт із сиру з вишнею

Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 6.

 
Склад продуктів для холодного десерту з сиру з вишнею:

  • 1. 250 грам сиру.
  • 2. 200 грам жирних вершків.
  • 3. 100 грам цукру.
  • 4. 2 ч. л. ванільного цукру.
  • 5. 150 грам вишні (можна замороженої).

 
Приготування холодного десерту з сиру з вишнею
Цукор з сиром і ванільним цукром збиваються за допомогою блендера. Вишня розморожується. Велику вишню нарізаємо і змішуємо з отриманою масою. Вершки збиваються окремо і додаються в сирну масу. Вся маса розливається по формах або в глибоку чашу. Відправляємо формочки в морозильну камеру на ніч. З ранку морозиво готове до вживання.

Дивіться також:  М’ясний пиріг – 16 рецептів, як приготувати в духовці або в мультиварці

 

 

Желе «Часточки апельсина»

Час приготування – 4.5 години.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для желе «Часточки апельсина»:

  • 1. Апельсин – 4 шт.
  • 2. Вода – 200 мл
  • 3. Цукор – 8 ч. л.
  • 4. Желатин – 25 грам.

 
Приготування желе «Часточки апельсина»
Желатин заливають половиною холодної водички і залишається на час. Апельсини ретельно вимивається, розрізаються навпіл. З них акуратно сік віджимається. Апельсинові «чашечки» потрібно добре очистити від м’якоті і плівки.
Вода, що залишилася з цукром доводять до кипіння. Зменшуємо рівень вогню до мінімуму, заливаємо сироп набряклим желатином і ретельно перемішуємо. Желатинова суміш змішується з соком і проціджують. Наповнюємо підготовлені «чашечки» апельсина сумішшю з желатину. Відправляємо в холодильник на 2 години. Вони повинні застигнути. Готову страву нарізається скибочками.

Прокрутка до верху