Готуємо тістечко Макарони будинку

Тістечка «Макарони» ніякого відношення до макаронів не мають. Насправді цей красивий і повітряний десерт родом із Франції, досить давно користується величезною популярністю в США, Канаді та Японії. У Росії також можна бачити цей різнобарвний десерт на стелажах кондитерських відділів продуктових магазинів. Незважаючи на те, що батьківщиною цього кольорового тістечка є Франція, його назву має італійське походження, а в перекладі на російську означає воно «розчавити або розбити». Але це не означає, що доведеться тиснути тістечка, насправді мова йде про мигдалевому порошку, який отримують з розчавленого мигдалю, є головним компонентом даного десерту.

 
Готується тістечко макарони з меленого мигдалю, курячих білків, цукрової пудри і дрібного піску, а також харчових барвників. Десерт традиційно виготовляють із трьох основних шарів, один з яких представляє собою начинку з варення або крему.

 
Для приготування тістечка «Макарони» знадобиться наступний набір компонентів:

 

  • – дрібний цукровий пісок (210 м);
  • – білок сухий (3 м);
  • – мигдальна борошно, виготовлена з очищених ядер мигдалю, дуже дрібно розмелених (130 м);
  • – невелика кількість меленої кориці, ванілі;
  • – курячий білок сирого (чотири штуки);
  • – вода кип’ячена (52 мл);
  • – барвник харчовий.

 

Приготування Макарони в домашніх умовах

 

Ядра мигдалю перемолоти на борошно, після цього просеить і підсушити в добре провітрюваному місці протягом семи днів. Залити водою цукровий пісок (150 г), каструльку з цією солодкою рідиною поставити не невеликий вогонь. Поки готується сироп, слід збити міксером на малій швидкості попередньо курячі охолоджені білки, додавши в них білок сухий, досипаючи залишки цукрового піску невеликими порціями. Довести цукровий сироп до легкого кипіння, продовжуючи при цьому збивати яєчну суміш. Остудити сироп і при безперервному енергійному помішуванні, влити його в білкову суміш, але ніяк не навпаки. Перемішувати цю суміш до тих пір, поки вона не перетвориться в гладку, абсолютно однорідну масу. Невеликими порціями всипати в цю суміш мигдалеву борошно, додати барвник, ванільний порошок і мелену корицю.

Дивіться також:  Рецепти пирогів та пиріжків з тесту на кефірі

 
Велике деко з невисокими стінками застелити фольгою, складеної в два рази. Тісто перекласти в кондитерський мішок і видавити його кружечками на деко, при цьому, діаметр кожного гуртка не повинен перевищувати 2 див. Деко злегка струсити, потім на тридцять хвилин залишити на кухонному столі. Необхідно перевірити кожне тістечко на наявність бульбашок, яких не повинно бути. Якщо ж вони є, їх потрібно відразу ж проколоти зубочисткою. В духову шафу, розігрітий до температури 160 градусів, поставити деко і випікати тістечка не більше п’ятнадцяти хвилин. Остудити готові мигдальні печива і з’єднати по дві штуки за допомогою густого крему або варення.

Прокрутка до верху