Тим, хто вже знайомий з мультиваркою, напевно захочеться приготувати ще одне чудове і незвичайне блюдо, яке обов’язково здивує всю сім’ю. Мова йде про запіканці з сиром і гречкою, яка не тільки смачна, але і дуже корисна для організму, так як містяться в ній всі речовини, необхідні для підвищення життєвої сили та імунітету у весняний час.
Для приготування в мультиварці запіканки з сиром і гречкою в знадобиться наступний набір компонентів:
- – гречка або залишки готової гречаної каші (один стакан);
- – куряче сире яйце (три штуки);
- – сир 5% найсвіжіший (260 м);
- – цукровий пісок (п’ять ст. ложок);
- – сметана домашня (п’ять ст. ложок);
- – сухофрукти та цукати за бажанням;
- – сіль харчова і масло вершкове або рослинне.
Для початку слід зварити гречку, але можна використовувати і ту гречану кашу, яка залишається після сніданків. Природно гречка або каша повинні бути зварені не на молоці, а на воді. Далі необхідно сухофрукти промити під проточною прохолодною водою. Якщо для приготування гречаної запіканки використовується ще і родзинки, то його попередньо необхідно запарити на двадцять хвилин в окропі, щоб він став більш м’яким.
Дуже довго в воді родзинки тримати не рекомендується, інакше він закисне. Як тільки гречка з крупи буде готова або просто підігріється, її потрібно перекласти в іншу ємність з високими стінками, туди ж додати весь сир, потім збити в єдину масу обидва компонента на мінімальній швидкості за допомогою блендера. Крупинки гречки в майбутній запіканці повинні бути добре видно, тому що занадто ретельно збивати масу не варто. Після цього блендером слід збити на самій високій швидкості сметану, три курячих яйця, цукровий пісок таким чином, щоб вийшла в підсумку однорідна, повітряна маса без кристалів цукру.
Повітряну сметанно-яєчну масу ввести в гречану суміш, насипати подрібнені сухофрукти та цукати, перемішати все, промити після варіння гречки чашу мультиварки або використовувати іншу, якщо вона є в наявності. Змастити стінки і дно каструльки пристрою маслом вершковим або олією, викласти гречану масу для запіканки і встановити в пристрої режим «Випічка», готувати страву не менше шістдесяти хвилин. Можна, звичайно, готувати цю страву і менший час, то тоді не вийде в запіканці бажаної скоринки. Через покладений час перевернути гречану запіканку і готувати її в тому ж режимі ще півгодини. Запіканку з сиру і гречки подавати в гарячому вигляді з натуральним йогуртом, солодким соусом сметанним або збитими вершками.