Готуємо жувальний зефір маршмеллоу

Наше життя не була б такою світлою і радісною без солодощів. Ні для кого не секрет, що шоколад та інші ласощі піднімають настрій. Саме тому безліч людей практично щодня їдять різні вкусняшки. Але тепер є можливість самостійно створити приголомшливий десерт, який сподобається як дорослим, так і дітям. Одним з популярних ласощів вважається жувальний зефір маршмеллоу, який є щільним по своїй структурі, тягнеться і надзвичайно смачним.

 

Рецепт зефіру маршмеллоу

У даній статті ми розповімо, як зробити жувальний зефір маршмеллоу самостійно. Навіть самий недосвідчений, початківець кулінар зможе приготувати чудовий десерт, який неодмінно порадує оточуючих.
Для приготування зефіру маршмеллоу вам знадобляться наступні інгредієнти:

 
1. Цукрова пудра і крохмаль – по 0,5 склянки. Вони призначені для обвалювання вже одержані кубиків, шматочків або інших форм зефірінок.
2. Сіль – ¼ ч. л.
3. Желатин – 25 р. Саме за допомогою нього маршмеллоу будуть тримати форму.
4. Сода – 1,5 м або ¼ ч. л.
5. Вода – 405 мл
6. Лимонна кислота – 2 г.
7. Цукор – 750 р.

 
Як приготувати зефір маршмеллоу

 
Починати приготування маршмеллоу слід з сиропу. Він робиться на основі води і цукру з додаванням лимонної кислоти. У першу чергу потрібно подбати про ємності, в якій буде готуватися сироп. Потім налити в неї воду і довести її приблизно до 80-90 градусів. В гарячій рідині розбавляється цукор і лимонна кислота, після чого сироп повинен варитися на повільному вогні протягом 45 хвилин.
Консистенція сиропу повинна бути рідкою (не тягучою), крім того, слід звернути увагу на отриманий колір. В ідеалі він повинен бути золотистим, схожим на мед. Трохи пізніше, після того, як сироп охолоне, в нього додається сода (яка попередньо розбавляється водою). Через деякий час може з’явитися піна, це цілком нормально, не варто лякатися.
Далі в сироп варто додати решту води, сіль і цукор. Постійно помішуючи, рідину необхідно довести до кипіння. Разом з тим потрібно не забути підготувати желатин, підігрів його. Важливо знати, що він не повинен закипіти!
Форму, в якій буде готуватися маршмеллоу, можна застелити харчовою плівкою і змастити рослинним маслом. На наступному етапі необхідно змішати желатин з сиропом (це можна зробити за допомогою міксера). І нарешті, отримана суміш виливається у форму і отставляется приблизно на 6 годин.
Застигле маршмеллоу необхідно розрізати на шматочки і посипати цукровою пудрою і крохмалем.

Дивіться також:  Суп з цвітної капусти з куркою – 8 кращих рецептів

Прокрутка до верху