Гранатовий салат – 12 рецептів, як приготувати салат з гранатовими зернами

Головна родзинка будь-якого гранатового салату полягає в його приємною тонкої кислуватості. Зерна обговорюваного плода чудово поєднуються не тільки з овочами, але навіть з м’ясом і морепродуктами. Можна доповнити їх також всілякими ароматними травами.

Гранатовий салат з куркою

Інгредієнти:

  • ½ Кг курячого філе;
  • 150 г пшеничних сухарів;
  • 50 г папороті по-корейськи;
  • 150 г пряної морквини по-корейськи;
  • 100 г вже тертого сиру;
  • 1 велика щіпка солі;
  • 1 червона цибулина;
  • 1 стиглий гранат;
  • ½ Склянки майонезу.

Приготування:

  • Зварити куряче філе і обов’язково остудити його прямо в отриманому підсоленому бульйоні. Порізати тонкими брусочками.
  • Висипати курятину в миску разом з корейськими закусками.
  • Туди ж додати дрібно нашатковану цибулю, гранатові зерна і тертий сир.
  • В останню чергу всипати пшеничні сухарики.

Посолити майже готову закуску з куркою і заправити її будь-яким майонезом.

З зернами граната і креветками

Інгредієнти:

  • 12 великих креветок;
  • 10 кульок Моцарелли;
  • 1 шт. авокадо;
  • ½ Стиглого граната;
  • 1 шт. манго;
  • 1 червона цибулина;
  • 2 ст. л. олії оливи і стільки ж лаймового соку;
  • 1 ст. л. зернової гірчиці;
  • 1 ст. л. рідкого меду;
  • 1 пучок салатного міксу;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Промиті і обсушені листя порвати руками. Невеликі можна залишити цілими.
  • Манго почистити і порізати мініатюрними шматочками. М’якоть авокадо (без кісточки і шкірки) порубати трохи більші, ніж попередній інгредієнт.
  • Цибулю нарізати найтоншими півкільцями.
  • Креветки відправити на 3 хвилини в окріп, після чого почистити від усього зайвого.
  • Відокремити зерна граната. Сирні кульки розрізати навпіл.
  • Зробити заправку з олії, лаймового соку, меду, солі, гірчиці, перцю.
  • Змішати всі підготовлені інгредієнти, крім граната. Полити закуску заправкою і посипати кислуватими зернами.

Такий покроковий рецепт тільки на перший погляд може здатися складним. Насправді, повторити його вдасться легко і швидко.

З буряком і часником

Інгредієнти:

  • 350 г м’якоті яловичини;
  • 1 пучок свіжого кропу;
  • 1 ст. гранатових зерен;
  • 250 г вже тертого напівтвердого сиру;
  • 4 зварених яйця;
  • 2/3 ст. класичного майонезу;
  • 1 буряк;
  • 80 г ядерець волоських горіхів.

Приготування:

  • Промити м’ясо і зачистити шматок гострим ножем. Видалити всі плівки і прожилки. М’якоть повинна залишитися абсолютно чистою.
  • Відправити яловичину варитися до готовності. Зазвичай цей процес займає 60 – 70 хвилин. Готове м’ясо остудити прямо в бульйоні і порізати невеликими скибочками.
  • Яйця крупно потерти. Горіхи злегка порубати і підрум’янити на сковорідці без масла.
  • Буряк зварити до м’якості. Остудити, почистити і грубо потерти.
  • Всі продукти викласти шарами в довільному порядку. Головне, почати з м’яса і закінчити гранатовими зернами.
Дивіться також:  Як приготувати крабовий салат – 8 рецептів з паличок і крабового м’яса

Вкривати закуску слід великою кількістю класичного майонезу.

Класичний «Гранатовий браслет» з яловичиною

Інгредієнти:

  • 250 г вареної яловичини;
  • 1 морквина;
  • 2 картоплини;
  • 1 буряк;
  • 2 яйця;
  • 1 головка червоної цибулі;
  • 1 гранат;
  • сіль, майонез, рослинна олія.

Готуємо салат «Гранатовий браслет»:

  • Відварити всі продукти, крім цибулі. Останній дрібно порубати і обсмажити на розігрітій олії до рум’янцю.
  • Варені інгредієнти остудити, при необхідності почистити.
  • Першими висипати на тарілку (з встановленим посередині склянкою) дрібні кубики яловичини. Промазати їх солоним майонезом.
  • Далі розподілити подрібнену варену моркву, картоплю, яйця, буряк. Кожен пласт щедро присмачувати майонезом.
  • Покрити салат гранатовими зернами.

За бажанням можна прикрасити гранатовий браслет з яловичиною зеленню. Дати йому настоятися гарненько.

З пекінською капустою

Інгредієнти:

  • ½ Кіло пекінської капусти;
  • 350 г гранатових зерен;
  • 1 ст. л. подрібненої петрушки;
  • 1 ч. л. соку лимона;
  • сіль і мелений перець;
  • 150 г запеченого курячого філе;
  • 1 варене яйце;
  • оливкова олія.

Приготування:

  • Остигле куряче філе порізати брусочками. Так само вчинити з заздалегідь звареним яйцем.
  • Змішати інгредієнти і всипати до них гранат.
  • Додати рубану петрушку і дрібно нашатковану пекинку.

Посолити, поперчити закуску і заправити сумішшю з оливкової олії і соку лимона.

Готуємо з копченою куркою

Інгредієнти:

  • 1 копчений окіст;
  • класичний майонез для прошарку закуски;
  • сіль і спеції;
  • 1 гранат;
  • 1 солодка цибулина;
  • 3 варених яйця;
  • 3 варені картоплини;
  • 150 г вже натертого сиру.

Приготування:

  • Зняти з кісток куряче м’ясо і дрібно порізати.
  • Дрібні кубики цибулі обшпарити окропом і віджати від зайвої рідини.
  • Гранат розібрати на зернятка.
  • Яйця і картоплю порізати однаковими невеликими шматочками.
  • Викласти закуску шарами: куряче м’ясо – лук – картопля – яйця – сир – гранатові зерна.

За смаком вкривати їх майонезом зі спеціями і сіллю.

Дивіться також:  Салат з сухариками і кукурудзою – 10 смачних рецептів

Салат «Гранатове кільце»

Інгредієнти:

  • 2 копчених курячих стегна;
  • 2 шт. буряка;
  • 2 картоплини;
  • 1 головки червоної цибулі;
  • 1 гранат;
  • 150 г товченого волоського горіха;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 1 ст. оливкової майонезу і сіль.

Приготування:

  • Відварити до готовності всі коренеплоди, студить і крупно їх потерти.
  • Ріпчасту цибулю і куряче м’ясо дрібно покришити.
  • Гранат розібрати, майонез присолити.
  • На тарілку встановити широкий стакан (посередині). Навколо нього покласти терту картоплю і промазати овочевий шар майонезом.
  • Далі розкласти курку, цибулю, горіхи і буряк. Будь-які з цих шарів за бажанням промащувати соусом. Засипати всі рубаним зеленим луком.
  • Прикрасити закуску гранатом. Видалити склянку і розташувати яскраві зернятка і всередині «кільця».

Таке блюдо схоже на класичний рецепт «Гранатового браслета», але виходить з дещо іншим смаком. Його головною «фішкою» стає використання зеленої цибулі.

З крабовими паличками

Інгредієнти:

  • 2/3 ст. сухого рису;
  • 1 упаковка охолоджених крабових паличок;
  • 2 великих свіжих огірка;
  • 2 варених курячих яйця;
  • 1,5 ст. цукрових кукурудзяних зерен (консервованих);
  • ¼ Граната;
  • сіль;
  • класичний майонез.

Приготування:

  • Крупу добре промити крижаною водою і відправити варитися до повної готовності.
  • Довільно нарізати соковиті крабові палички. Замість них можна використовувати і крабове м’ясо.
  • Порубати Кубиками охолоджені яйця і огірки зі зрізаною шкіркою.
  • Змішати компоненти, всипати до них гранатові і кукурудзяні зерна.
  • Заправити закуску класичним майонезом.

Посолити вже настоявшийся салат безпосередньо перед подачею.

Рецепт з волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • 4 – 5 шт. пір’я зеленої цибулі;
  • 250 г вареного філе курятини;
  • 1 жменя волоських горіхів;
  • 1 жменя гранатових зерен;
  • 120 мл нежирної сметани;
  • 5 г солодкої гірчиці;
  • мікс салатного листя;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Варене остигле філе курки порізати великими кубиками. Відправити їх в миску разом з крупно порваними салатними листям.
  • Приготувати заправку з сметани, гірчиці і солі. Полити нею м’ясо і салат.
  • Зверху висипати подрібнений зелений лук, гранатові зерна і подрібнені горішки.

Відразу подати частування до столу.

Салат «Гранатове серце»

Інгредієнти:

  • 150 г копченої курки;
  • 2 зварених яйця;
  • 1 гранат;
  • 1 маринований огірок;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 варена буряк;
  • 50 г вареного рису;
  • класичний майонез і сіль.
Дивіться також:  Салат з червоною квасолею – 9 рецептів приготування

Приготування:

  • Змішати майонез і сіль. Можна використовувати для соусу і будь-які приправи. Промазати їм варений рис і викласти крупу на тарілку у вигляді великого серця.
  • Поверх рису розподілити кубики копченої курки і подрібнений маринований огірок з майонезом.
  • Зверху висипати терті варені яйця і мініатюрні кубики цибулі.
  • Покрити інгредієнти тертої буряком, ножем акуратно підрівняти боку «серця».
  • Бока оформити майонезом, а верхівку салату покрити гранатовими зернами.

Обов’язково дати закуски добре просочитися в прохолоді.

Закуска «Намисто з гранатом»

Інгредієнти:

  • 1 заздалегідь зварена грудка курки;
  • 4 – 5 невеликих варених картопляні бульби;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 шт. вареної моркви;
  • 1 шт. відвареного буряка;
  • 70 г очищених від лушпиння волоських горіхів;
  • 3 ст. л. винного оцту;
  • 2/3 ст. класичного майонезу;
  • 1 гранат;
  • дрібна сіль.

Приготування:

  • Цибулю дуже дрібно порізати і залити винним оцтом.
  • Грудку нарізати середніми шматочками. Відокремити гранатові зерна.
  • Викласти продукти по черзі навколо склянки на плоскій тарілці (за принципом салату «Гранатовий браслет»): подрібнену картоплю, курятину, віджатий від маринаду цибулю, терту моркву і буряк. У останній шар додати подрібнені блендером горіхи.
  • Продукти за смаком підсолювати і промащувати класичним майонезом.

Прикрасити закуску гранатовими зернятами і залишити просочуватися в холоді на пару годин.

«Гранатова гірка» з грибами

Інгредієнти:

  • 150 г вареної яловичини;
  • 1 зелена редька;
  • 20 г подрібненого Пармезану;
  • 1/3 ст. гранатових зерен;
  • 3 пера зеленого цибулі, пара гілочок свіжої петрушки і кропу;
  • дрібна сіль;
  • 1 маринований огірок;
  • 5 десертних ложок оливкової майонезу;
  • шматочок гострого перцю чилі.

Приготування:

  • Обсмажити до рум’яності тонку соломку яловичини.
  • Гранат розібрати на зерна, всю зелень дрібно порубати, редьку почистити і подрібнити спеціальної «корейської» теркою.
  • Для заправки змішати майонез, дрібно тертий огірок, чилі і кріп. Додати сіль.
  • Шарами викласти продукти в сервірувальну кільце: м’ясо – редьку – сир – гранатові зерна.
  • Продукти промазати соусом.

Прикрасити закуску залишилися шматочками зеленого лука.

Щоб салати з гранатом виходили більш корисними і малокалорийными, варто відмовитися від використання майонезу в якості заправки. Його замінить несолодкий йогурт. Також відмінно підходять до більшості салатів масляні пряні соуси.