Гранатовий соус – з чим їдять? 6 рецептів страв з гранатовим соусом

Класичний гранатовий соус в домашніх умовах


Необхідні продукти:

• сіль та інші спеції за смаком;
• три кілограми стиглих гранатів.

Процес приготування:

1. Для початку звільніть зерна від шкірки і білих прожилок. У вас повинні залишитися тільки «рубінові сльозинки» в чистому вигляді, все інше можна викинути.
2. Перекладіть їх в якусь глибоку ємність і придушите ложкою або товкачиком, щоб виділився сік.
3. Потім поставте його на плиту і грійте, поки зерна не стануть білого кольору. При цьому їх весь час потрібно перемішувати.
4. Отриману масу пропустити через сито, щоб відокремити сік і м’якоть.
5. Знову поверніть ємність на плиту і варіть чистий сік на повільному вогні до загусання. Після цього приправте складу спеціями і соус готовий.

Дивіться також:  Ледачі біляші — 8 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху