Рецепт соусу по-турецьки
Гранатовий соус з Туреччини готується дуже просто і практично не відрізняється від класичного варіанту. Він відмінно підходить для маринування риби і м’яса.
Необхідні продукти:
• три кілограми гранатів.
Процес приготування:
1. Очистіть плоди від шкірки, відокремте зерна і перебити їх в соковижималці, щоб утворився сік. Якщо цього приладу немає, то скористайтеся товкачем або звичайною ложкою.
2. Процідіть сік через сито або марлю, приберіть м’якоть і зерна, залишивши тільки сік. Саме з нього і вариться соус.
3. Перелийте його каструльку, зробіть повільний вогонь і тримайте на плиті, поки рідина не стане досить густий, приблизно такий, як ряжанка по консистенції.
4. Готову заправку розподіліть по скляних банках або пляшках і застосовуйте за необхідності.