Гранола в домашніх умовах – 8 рецептів приготування

Гранола – це страва, що ідеально підходить для правильного сніданку або ситного перекушування. Традиційно гранола готується з вівсяних пластівців з різними добавками, які можуть змінюватися, залежно від смакових уподобань. Наприклад, ви можете урізноманітнити смак солодким бананом, медом або різними горіхами. Зібравши всі інгредієнти в єдині ласощі, їх слід підрум’янити в духовці. І знявши пробу лише одного разу, ви повертатиметеся до цих рецептів знову і знову!

Гранола з вівсяних пластівців у духовці

Гранола з вівсяних пластівців у духовці готується просто і швидко, а за своїми смаковими характеристиками нічим не відрізняється від покупного варіанта. Однак існує основна відмінність: у домашньому продукті містяться виключно натуральні та корисні інгредієнти. Для рецепту слід використовувати пластівці довгого варіння.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Пластівці вівсяні – 300 гр.
  • Горіхи – 150 гр. (мигдаль, грецькі, кешью)
  • Мед – 150 гр.
  • Сік апельсиновий – 150 мл.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Сухофрукти – 150 гр.

Процес приготування:

Гранола у домашніх умовах готується дуже просто. Усі горішки, перелічені у списку, рубаємо ножем на великі сегменти.

У сотейник відправляємо апельсиновий сік без цукру, сіль, олію, мед і мелену корицю.

Прогріваємо компоненти на повільному вогні до повного розчинення бджолиного меду.

У чаші з високими борти об’єднуємо горіхи з вівсяними пластівцями не швидкого приготування.

Заливаємо суху суміш медовим розчином і ретельно перемішуємо.

Плоский лист вистилаємо пекарським папером і рівним шаром викладаємо підготовлену масу.

Переміщуємо вогнетривкий посуд у духовку, попередньо прогріту до 160 градусів – запікаємо близько 40 хвилин, помішуючи гранолу кожні 10-15 хвилин.

Остиглу суміш перемішуємо з нарізаними сухофруктами.

Гранола у домашніх умовах готова! Зберігаємо у контейнері під кришкою. Смачного!

Домашня гранола на сковороді

Домашня гранола на сковороді готується лише за 15 хвилин і ідеально підходить для корисного та поживного сніданку або перекушування, після якого ви ще довго не заходите розкрити упаковку шоколадного батончика. Наповнювачі для страв можна використовувати найрізноманітніші.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 100 гр.
  • Насіння соняшника – 40 гр.
  • Мигдаль – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Спред рослинний – 2 ст.
Дивіться також:  Засолювання ікри форелі - 10 швидких і смачних рецептів у домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо все необхідне на робочу поверхню.

Крок 2. У сковорідку висипаємо цукор і розтоплюємо на помірному полум’ї.

Крок 3. До підрум’яненого цукру відправляємо сіль і рослинний спред – заважаємо.

Крок 4. Висипаємо насіння і вівсяні пластівці, перемішавши, прогріваємо все разом ще кілька хвилин.

Крок 5. Вміст вогнетривкого посуду висипаємо в піал і з’єднуємо з рубаними горішками.

Крок 6. Забираємо в місце зберігання або одночасно знімаємо пробу. Смачного!

Гранола з медом у домашніх умовах

Гранола з медом в домашніх умовах – це смачне і корисне частування, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. У рецепті можна використовувати абсолютно будь-який цукровий пісок, проте, рекомендується вибирати тростинний цукор, він надасть граноле аромату карамелі.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 300 гр.
  • Родзинки – 250 гр.
  • Мигдаль – 200 гр.
  • Насіння соняшника – 100 гр.
  • Кунжутні насіння – 80 гр.
  • Цукор очеретяний – 50 гр.
  • Мед рідкий – 6 ст.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Пластівці вівсянки змішуємо з усім насінням, зазначеним у списку. Також додаємо тростинний цукор, мелену корицю та імбир для аромату.

Крок 2. У суху суміш виливаємо мед та олію – ретельно вимішуємо до рівномірного розподілу.

Крок 3. Висипаємо родзинки і знову заважаємо.

Крок 4. Вистеливши лист пергаментом, змащеним вершковим маслом, розподіляємо заготовку рівним шаром і прибираємо в духовку, нагріту до 170 градусів.

Крок 5. Готуємо протягом 40 хвилин, періодично помішуючи. Потім солимо і даємо час охолонути.

Крок 6. Приємного апетиту!

Шоколадна гранола

Шоколадна гранола – це корисні і смачні домашні мюслі, які зможе приготувати навіть кулінар-початківець, тому як процес елементарний! Для насиченості смаку та аромату введемо до складу фундук, трохи вершкового масла та арахісу.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 200 гр.
  • Мед – 3 ст.
  • Какао-порошок – 3 ст.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Фундук – 30 грн.
  • Арахіс – 30 гр.
Дивіться також:  Бастурма класична - 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. Необхідну кількість меду виливаємо у піалу.

Крок 2. Підсипаємо какао-порошок.

Крок 3. Додаємо м’яке вершкове масло.

Крок 4. Старанно перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 5. У чаші блендера пробиваємо фундук та арахіс.

Крок 6. Вмішуємо горіхову крихту у шоколадну суміш.

Крок 7. Тепер поєднуємо пластівці вівсянки з підготовленим складом.

Крок 8. На деко кладемо пергамент, промазуємо тонким шаром рослинної олії та розподіляємо гранолу. Випікаємо при 160 градусах близько 45 хвилин, помішуючи кожні 10 хвилин.

Крок 9. Охолоджений продукт дегустуємо і насолоджуємося. Смачного!

ПП домашня гранола

ПП домашня гранола – це ідеальний десерт для тих людей, які уважно стежать за тим, що споживають, вважають калорії і взагалі ретельно ставляться до свого здоров’я. У ста грамах такого корисного частування міститься лише 270 калорій.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні тривалого варіння – 200 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Мед – 40 гр.
  • Фундук – 50 грн.
  • Чорнослив – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу ополіскуємо яблуко, промиваємо сухофрукти і даємо обсохнути час.

Крок 2. За допомогою терки з великими отворами подрібнюємо м’якоть фруктову.

Крок 3. Змішуємо пластівці з яблуком, медом та рубаними горішками.

Крок 4. Вимішавши склад, розподіляємо по силіконовому килимку та випікаємо протягом 50 хвилин (160 градусів), заважаючи гранолу кожні 7-10 хвилин.

Крок 5. До запеченої гранолі втручаємо нарізаний чорнослив – готове. Смачного!

Гранола з бананом

Гранола з бананом – це смачне і ситне перекушування, яке готується за лічені хвилини і вражає своїм приємним смаком і яскравим ароматом. Ніжна бананова м’якоть ідеально гармонує з хрусткими і в міру солодкими пластівцями вівсянки – обов’язково спробуйте!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 3-5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вівсянка – 150 гр.
  • Банани – 1 шт.
  • Мед – ½ ст.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Ядра волоського горіха – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Знімаємо шкірку з банана, нарізаємо м’якоть дрібними скибочками.

Крок 3. Ядра волоського горіха довільно рубаємо ножем.

Крок 4. Змішуємо вівсянку із фруктовою нарізкою.

Дивіться також:  Тарталетки – 10 простих та смачних рецептів начинок для тарталеток на святковий стіл

Крок 5. Доповнюємо масу горіхами, медом та олією – добре перемішуємо.

Крок 6. Перекладаємо суміш у форму та запікаємо протягом 10-12 хвилин при температурі 180-190 градусів.

Крок 7. Прикрашаємо на свій смак і трапезуємо. Смачного!

Гранола з йогуртом

Гранола з йогуртом – це десерт, який готується лише за п’ять хвилин і закохує в себе з першої проби. Поєднання ніжного йогурту з гранолою, шоколадом та свіжими ягодами – це безпрограшний варіант, який може стати для вас не лише солодким перекушуванням, а й повноцінним сніданком.

Час приготування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Йогурт соєвий – 8 ст.
  • Гранолу – 8 ст.
  • Шоколад – до смаку.
  • Ягоди – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування викладаємо все необхідне на робочу поверхню.

Крок 2. На денце склянки висипаємо половину граноли.

Крок 3. Зверху викладаємо близько чотирьох столових ложок соєвого йогурту.

Крок 4. Аналогічним способом повторюємо шари.

Крок 5. Верхівку присипаємо тертим шоколадом та свіжими ягодами.

Крок 6. Подаємо до столу і насолоджуємось. Готуйте та отримуйте задоволення!

Домашня гранола з горіхами

Домашня гранола з горіхами – це домашні запечені мюслі, які добре гармоніюють із різними добавками. Наприклад, крім горішків, ви можете ввести до складу будь-які сухофрукти, скибочки свіжих фруктів, мед і багато іншого – спробуємо ж!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3-5.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 100 гр.
  • Горіхи пекан – 1 жменя.
  • Насіння гарбуза – 1 жменя.
  • Мигдаль – 1 жменя.
  • Горіхи бразильські – 4 шт.
  • Персики сушені – 3 шт.
  • Курага – 3 шт.
  • Олія оливкова – 3 ст.л.
  • Сироп кленовий – 2 ст.
  • Сіль – ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо та обсушуємо курагу, нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 2. Сушені персики ріжемо смужками.

Крок 3. Бразильські горіхи розрубуємо на кілька сегментів.

Крок 4. У чаші з високими бортами з’єднуємо сухофрукти, горіхи, насіння гарбуза, оливкову олію, кленовий сироп, цукор, вівсянку та сіль – ретельно перемішуємо.

Крок 5. Підготовлену суміш викладаємо на лист з пергаментом і розрівнюємо за допомогою лопатки.

Крок 6. Готуємо в духовці 20-30 хвилин при температурній позначці 180 градусів.

Крок 7. Дегустуємо після повного остигання. Смачного!

Прокрутка до верху