Гречана каша на молоці – 5 рецептів приготування

Молочна гречана каша з бананами

Каша з гречаної крупи погано поєднується практично з усіма фруктами і ягодами. Але є смачне солодке виняток – банани. Вони добре доповнюють крупу і дозволяють їй перетворитися в корисний дієтичний десерт. Інгредієнти: півлітра жирного молока, 90 г крупи, 1-1,5 великі ложки білого цукру, сіль на кінчику ложки, великий м’який банан.

  • Крупа ретельно перебирається і промивається. Якщо в ній залишаться темні жорсткі зернятка, то вони здатні повністю зіпсувати страву.
  • Підготовлена гречка заливається теплим коров’ячим молоком і відправляється варитися. Продукт буде нудитися під кришкою на дуже повільному вогні.
  • Коли крупа виявиться готової приблизно наполовину, її можна підсолодити і посолити.
  • На цьому ж етапі у страву додається нарізаний дрібними кубиками банан. Фрукт має бути стиглим і м’яким, але не почорнілим.
  • Страву доводять до повної готовності і знімається з вогню.
  • Подається частування до столу гарячим. За бажанням можна додати в нього вершкове масло, а замість цукрового піску – натуральний бджолиний мед.

    Дивіться також:  Манти класичні – 10 рецептів приготування в домашніх умовах
    Прокрутка до верху