З гарбузом
З усіх овочів до гречаної каші на молоці найкраще підходить сонячна апетитна гарбуз. Цей соковитий фрукт додається яскравості смаку страви, а також робить більш веселим і привабливим його зовнішній вигляд. Серед зерняток гречки зустрічаються яскраві помаранчеві кубики. Інгредієнти: 330 г гарбуза, ріпчаста біла цибулина, гілочка розмарину, 1 ст. гречаної крупи, 3 великі ложки якісного оливкової олії, пів-літри жирного молока, зубок часнику, сіль, суміш кольорових мелених перчиком.

Першим ділом гречка відварюється в підсоленому молоці до повної готовності. Можна спочатку залити продукт водою і довести до м’якості, а вже потім тушкувати до завершення процесу в гарячому молоці.
Цибулю дрібно шинкуется і обсмажується на олії до золотистого відтінку. Важливо на цьому етапі використовувати саме оливкова.
В тій же посуді смажаться шматочки часнику і розмарин. Далі компоненти сковороди викидаються, а на останньому ароматній олії до м’якості і апетитною рум’яності готуються кубики гарбуза.
До готового помаранчевому овочу викладається цибульна піджарка і гречка готова. За смаком страва досаливается і перчится.
Вийшла каша стане відмінним гарніром до м’яса, приготовленого будь-яким чином.