Готуємо на молоці — покроковий рецепт
Особливо смачною гречка виходить на молоці. Якщо домашнього продукту під рукою не виявилось, треба взяти магазинний з максимальною жирністю. Крім молока (3 склянки), використовується: 1 ст. гречаної крупи, 3 великі ложки цукрового піску, скибочка сільського вершкового масла, сіль. Як молочна каша готується в мультиварці, господині дізнаються далі.
- Спочатку крупа перебирається від сміття і поганих зерен, після чого ретельно промивається.
- Коли вода стане ідеально чистим, можна перекладати гречку в ємність пристрою.
- Відразу ж до крупі відправляється дрібна сіль за смаком і цукровий пісок. Щоб зробити страву більш корисним, можна замінити його натуральним бджолиним медом.
- У ємність відправляється вершкове масло, нарізане кубиками.
- Залишилося додати в чашу нехолодну молоко. В цілях економії можна розбавити його водою. А ось більш цікавим і насиченим смак страви зроблять вершки.
- У програмі «Каша молочна» під закритою кришкою частування готується до відповідного сигналу.
Якщо господиня боїться помилитися з кількістю солі і/або цукру, можна додавати компоненти вже готову страву. При бажанні каша, подана до столу, також заливається додатковою кількістю молока.