Всі знають про корисні властивості гречаної крупи. Страви, приготовлені з її допомогою, виходять смачними та поживними. Гречаний суп з куркою просто готується, легкий для травлення і підходить для всієї родини.
Класичний гречаний суп з куркою
Суп з гречкою і куркою виходить наваристим і в той же час низько калорійною. Завдяки малій вартості крупи – доступний варіант. Підходить для дитячого харчування.
Інгредієнти:
- філе – 540 г курячого;
- морква – 1 шт.;
- цибулина – 1 шт.;
- гречка – пів склянки;
- селера – стебло;
- духмяний перець – 5 горошин;
- трави ароматні;
- лаврушка – лист;
- часник – 2 зубки;
- картопля – 3 шт.;
- олія соняшникова – для обсмажування;
- сіль;
- вода – 2,2 літра.
Приготування:
- Влити в каструльку воду.
- Курку промити, помістити в рідину.
- Закинути горошини перцю.
- Помістити лаврушку.
- Підсолити.
- Очистити часник. Закинути в каструльку.
- Проварити годину.
- Коли на поверхні утворюється піна, знімати.
- Дістати курку, обрізати м’ясо.
- Очистити моркву і нарізати.
- Зняти лушпиння з цибулі і нашаткувати.
- Селеру порізати.
- Помістити в сковороду з маслом селеру, моркву, цибулю. Прожарити.
- Почистити бульби картоплі. Нарізати.
- Промити крупу. Просушити. Це необхідно для того, щоб суп не потемнів.
- Помістити крупу в бульйон.
- Закинути картоплю.
- Коли юшка закипить, закинути зажарку і нарізане м’ясо.
- Проварюють півгодини.
- Засипати трави ароматні. Перемішати.
З вершками
Вершковий суп виходить ніжним і густим, порадує своїми смаковими якостями всю сім’ю.
Інгредієнти:
- гречка – 70 г;
- курка – 470 г;
- олія рослинна;
- вода – 2,3 літра;
- перець;
- цибуля ріпчаста – 1 головка;
- сіль;
- морква – 1 шт.;
- селера – 2 стебла;
- вершки – 220 мл;
- печериці – 220 р.
Приготування:
- Влити в ємність воду.
- Курку промити.
- Закинути в рідину.
- Проварити годину.
- Очистити моркву і головку цибулі. Нашаткувати.
- Нарізати стебла селери.
- Помістити цибулю, селеру і моркву в сковорідку. Влити олію. Засмажити.
- Промити і нарізати грибочки. Підсмажити.
- Крупу промити. Помістити в суху сковорідку. Прожарити.
- Готове м’ясо дістати. Охолодити. Порізати. Закинути назад в бульйон.
- Помістити засмажку з грибів і цибулі. Підсолити. Посипати перцем.
- Засипати гречку.
- Проварюють півгодини.
- Влити вершки. Перемішати. Проварити чверть години.
З додаванням грибів
Всі знають про користь супу в раціоні харчування. Якщо набридли звичні для вас юшки, спробуйте приготувати гречаний суп з куркою. Завдяки додаванню грибів, страва стане набагато пахучіше.
Інгредієнти:
- куряче філе – 1 шт.;
- гриби – 170 г;
- сметана – 3 ст. ложки;
- гречка – третину склянки;
- лавр – 2 аркуша;
- картопля – 2 шт.;
- цибуля – 1 цибулина;
- перець чорний – 7 горошин;
- сіль.
Приготування:
- Очистити бульби картоплі. Порізати. Для приготування знадобляться кубики.
- Гриби порізати.
- М’ясо нарізати. Знадобляться кубики.
- Очищений цибулю нашаткувати. Підійдуть підлозі кільця.
- Влити воду в каструльку. Підсолити. Закип’ятити.
- Помістити м’ясо.
- Через чверть години – картоплю.
- Засипати крупу, попередньо промиту.
- Помістити в сковороду цибулю і гриби. Прожарити.
- Відправити в каструлю.
- Варити поки продукти не будуть готові.
- Влити сметану. Вкинути лаврушку.
- Засипати горошини перцю. Закип’ятити.
- Зняти з плити. Настояти чверть години під закритою кришкою.
З плавленим сиром
Приготуйте суп з гречкою, зробіть смак за допомогою плавленого сиру. Юшка вийде ароматною і дуже ситною.
Інгредієнти:
- сіль – пів чайної ложки;
- сир – 120 г плавленого;
- олія оливкова – 1 ст. ложка;
- морква – 1 шт.;
- зелень – 50 г;
- картопля – 7 шт.;
- крупа гречана – 6 ст. ложок;
- курка – 230 г;
- перець солодкий – 0,5 шт.;
- вода – 2300 мл.
Приготування:
- Курку промити.
- Помістити у воду.
- Проварити.
- Очистити картоплю. Промити. Нарізати. Для приготування потрібні кубики.
- Покласти в бульйон.
- Очищену моркву натерти. Використовувати крупну тертку.
- Перець нашаткувати.
- Помістити перець з цибулею в сковорідку. Обсмажити.
- Закинути в супчик.
- В піалу покласти порізаний сир. Влити пару ложок бульйону. Взяти вилку. Розім’яти.
- Помістити промиту крупу в бульйон. Проварити пів години.
- Покласти сир. Перемішати.
- Нашаткувати зелень.
- Посипати готову юшку.
Суп з гречкою і курячим філе для дітей
Для приготування використовувати тільки свіжу курку. Приправи для дітей додавати не рекомендується.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 шт.;
- вода – 2100 мл;
- гречка – пів склянки;
- філе куряче – 320 г;
- сіль;
- картопля – 4 шт.;
- кріп – 20 г;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Помістити у воду філе. Після того як закипить, злити воду.
- Залити таку ж кількість. Для дітей завжди необхідно зливати перший бульйон, а ще краще, якщо і другий теж.
- Промити крупу.
- Нашаткувати цибулю.
- Картоплю нарізати.
- Моркву потерти. Скористайтеся теркою середнього розміру.
- Закинути в бульйон картоплю, овочі та гречку. Підсолити.
- Проварити.
- Зелень нашаткувати. Закинути, коли юшка буде готова.
З прянощами
Виходить смачне поживне блюдо.
Інгредієнти:
- лаврушка – 1 аркуш;
- курка – 470 г;
- перець чорний мелений;
- морквина – 110 г;
- кріп – 20 г;
- селера – 250 г;
- сіль – 1,5 ч. ложечки;
- цибуля – 1 шт.;
- гвоздика – 2 шт.;
- локшина – 50 г;
- імбир – 2 см;
- вода – 1700 мл
Приготування:
- Курку промити. Нарізати на шматки.
- Селера почистити. Промити. Порізати. Знадобиться соломка.
- Очистити моркву. Промити. Нарізати соломкою.
- Очищену цибулю нашаткувати.
- Очистити імбир. Порізати.
- У воду помістити м’ясо.
- Закинути овочі та прянощі. Підсолити.
- Проварюють півгодини.
- Помістити локшину. Проварити чверть години.
- Зелень промити. Нашаткувати.
- Закинути в суп.
Рецепт в мультиварці
Легкий супчик, який швидко готується в мультиварці.
Для приготування необхідно розраховувати співвідношення крупи і води. У процесі приготування гречка збільшується в об’ємі в три рази.
Інгредієнти:
- грудка куряча – 320 г;
- перець;
- цибуля – 1 головка;
- картопля – 4 шт.;
- сіль;
- гречка – 110 г;
- лавр – 2 аркуша;
- масло вершкове – 45 г;
- петрушка – 20 г;
- морква – 1 шт.
Приготування.
- Помити гречку.
- Помістити в піалу.
- Влити воду. Відставити.
- Картоплю почистити. Нарізати кубиками.
- Очистити цибулину. Нашаткувати. Підійдуть квадратики.
- Встановити режим «смаження». Вибрати продукти «овочі».
- Виставити час. Знадобиться 10 хвилин.
- Масло вершкове розтопити в чаші.
- З гречки злити воду. Підсмажити в олії. Знадобиться пару хвилин.
- Коли придбає золотавий відтінок, покласти моркву, нарізану соломкою. Просмажити три хвилини.
- Закинути цибулю. Готувати до сигналу таймера.
- Виставити режим «суп».
- Вибрати час – півгодини.
- Помістити в чашу картоплю.
- Закинути м’ясо, яке нарізали шматочками.
- Влити воду. Запустити процес приготування.
- Підсолити. Посипати перцем. Закинути лаврушку.
- Зелень нашаткувати.
- Коли юшка налита в тарілки, посипати петрушкою.