Гречаний суп з куркою – смачний рецепт з фото


На жаль, в наш час молоді господині забувають багато рецепти смачних і корисних страв, які готували ще їх мами і бабусі. Важко визначити причину чому це відбувається. Може бути винен брак часу. А, можливо, причина в появі і доступності нових, раніше не відомих продуктів.

Саме гречка один з видів продуктів, на основі якої ще 2 – 3 десятиліття тому готувалося багато різноманітних і, найголовніше, дуже корисних для людського організму страв. В даний час гречка використовується як гарнір до м’ясного гарячого, або на сніданок, в якості однієї з різновидів молочної каші.
Наведений нижче рецепт, за яким можна приготувати дуже смачний і, в той же час, простий гречаний суп з куркою, доступний навіть зовсім молодим і початківцям кулінарам, прагнуть внести різноманітність у своє повсякденне домашнє меню.

Необхідні продукти:

  • Курка для супу. Можна суповий набір, крильця або гомілки – 400 г
  • Гречка, крупа сорту «Ядриця» – 120 г
  • Морква свіжа – 80 г (1 середня штучка)
  • Цибуля – 50 г (1 середня штучка)
  • Помідор свіжий – 60 г
  • Картопля свіжий – 150 г
  • Зелені листочки кропу і петрушечки (можна кінзу) – 3 р
  • Чорний (червоний) дрібно змелену перець, лаврове листя, приправи і сіль – за смаком того, хто готує.
  • Масло – оливкова або кукурудзяна – 50 г
  • Вода мінеральна, обов’язково негазована – 4 л

Покрокове приготування супу:

  • Необхідний посуд та інструменти, що використовуються в приготуванні гречаного супу з куркою: каструлька з щільно прилягає кришкою, об’ємом 5 літрів, гострий ніж, 3 дощечки: для оброблення сирої курки, для роботи з вареною куркою і для нарізання овочів і зелені. Сковорідка і три невеликих скляних мисочки, шумівка.
    Покрокова інструкція про те, як варити гречаний суп з куркою.
  • В підготовлену для варіння супу каструльку налити просту воду.
  • Перекласти в неї чисто і ретельно промиті частини курки, призначені для супу (від кісток сире м’ясо курки відокремлювати не слід).
    Поставити на вогонь середньої сили. Поки буде закипати вода з куркою, очистити від верхньої шкірки моркву і цибулю промити їх.
  • Дати закипіти і вилити весь відвар. Вимити каструльку і знову промити курку. Перекласти її в каструльку і залити мінеральною негазованою водою. Додати до курки порізані на половинки цибулю і моркву.
  • Поставити тушкуватися на невеликому вогні, періодично, раз в десять хвилин, знімаючи образовывающуюся сіру піну.
  • Як бульйон закипить, додати в нього спеції (чорний (червоний) дрібно змелену перець, лаврове листя, приправи і сіль) і варити до повного приготування курочки. Приблизно годину.
  • Картоплю очистити від верхньої шкірки і нарізати рівними маленькими кубиками. Скласти в невелику мисочку.
  • Помідор обшпарити. Зняти з нього шкірку і подрібнити. Скласти в свою маленьку мисочку.
  • На розігрітій сковороді без масла прожарювати, постійно помішуючи, гречану крупу протягом 5 хвилин.
  • Готові курочку, цибульку і моркву шумівкою вийняти з бульйону.
  • У каструльку з бульйоном закласти підготовлені гречку і картоплю. Продовжувати варити супчик на невеликому вогні.
  • Від кісточок відокремити куряче м’ясо і порізати його на невеликі шматочки. Кісточки викинути.
  • Варені моркву і цибулю дуже дрібно порізати.
  • На сковорідці розігріти олію і обсмажувати на ньому підготовлені куряче м’ясо, цибулю, моркву і помідор. Закинути в каструлю з бульйоном отриману обжарку. Варити приблизно 12 хвилин. Переставити каструльку з вогню на стіл і дати настоятися супу (приблизно, хвилинок 7).
  • Листочки зелені покришити і поділити між порційними суповими тарілочками. У кожну тарілочку розлити суп так, щоб в ній були всі інгредієнти.
    Красивий, дуже корисний і неймовірно смачний гречаний суп з куркою приготований.
Дивіться також:  Рецепт кращого тіста для печива
Прокрутка до верху