Традиційний спосіб приготування каші — гречка в горщику в духовці. Представляємо найкращі рецепти приготування смачних страв, які за смаком нагадують старовинні російські страви з печі.
Гречка в горщику в духовці з овочами
Страву, приготовану в печі, завжди відрізняється особливим смаком і ароматом. У даній варіації гречка по смаковим якостям максимально наближена до сільської їжі. Завдяки додаванню овочів, страва стає дуже корисним.
Інгредієнти:
- гречка – 1 склянка;
- сіль;
- морква – 1 шт.;
- лаврушка – 2 аркуша;
- болгарський перець – 1 шт.;
- гриби – 8 шт;
- часник – 4 зубки;
- вершкове масло – 1 шт.;
- петрушка – 5 гілочок;
- горошок заморожений – 1 кружка.
Приготування:
- Нарізати моркву, слідом перець. Вийдуть кубики зі стороною пів сантиметра. Порубати часникові зубки. Нашаткувати цибулю. Подрібнити зелень.
- Промити крупу і горошок. Нарізати гриби.
- Всі інгредієнти, які підготували з’єднати. Посипати перцем. Додати лаврушку. Підсолити і перемішати.
- Взяти горщик. Помістити суміш. Залити водою. Рідиною повністю повинна покрити інгредієнти.
- Порубати масло. Викласти в горщик. Накрити кришкою.
- Помістити в духову піч. Запікати годину. Режим 200 градусів.
Готуємо з куркою
Дуже ніжною виходить гречка з куркою. Завдяки тому, що блюдо готуватися в горщику, філе виходить соковитим і просоченим, а гречка розсипчастою.
Інгредієнти:
- філе куряче – 550 г;
- сіль;
- зелень;
- гречка – 2 гуртки;
- перець;
- приправи;
- цибуля – 1 шт.;
- лаврушка;
- масло;
- перець чорний горошком.
Приготування:
- Курку нарізати на шматки. Порубати цибулю. Сковороду прожарити. Влити олію і помістити цибульні шматки до м’ясних. Засмажити. Потрібно сім хвилин.
- Промити гречані крупинки. Помістити до м’яса. Прожарювати п’ять хвилин.
- Перемістити зажарку в горщики. Викладати продукти тільки до центру ємності. Підсолити. Посипати приправами. Прикрити кришками.
- Виставити на решітку в духовій печі. Запікати годину. Режим 130 градусів. Дістати і присипати зеленню.
Щоб глиняні стінки не ввібрали в себе вологу і тим самим не зробили страву сухим, перед приготуванням на півгодини заливайте горщики водою.
По-купецькому з м’ясом
З звичних продуктів можна зробити дуже смачне блюдо, яке внесе різноманітність у ваш раціон. Крупа нудиться в ємності і завдяки овочів стає наваристою.
Інгредієнти:
- часник;
- свинина – 650 г;
- сіль;
- гречка – 360 г;
- зелень;
- вода 130 мл;
- цибуля – 220 г;
- рослинне масло – 5 ст. ложок;
- морква – 160 г;
- томатна паста – 60 мл;
- перець – 130 г болгарський.
Приготування:
- Свинячий шматок нарізати. Помістити в сковороду і підсмажити. Масло не вливати. Розкласти по горщикам.
- Нашаткувати цибулину. Натерти морквину. Покласти у сковорідку. Влити олію. Прожарити. Надіслати до м’яса.
- Порізати перець. Вкрити засмажку. Висипати гречані зерна. Влити у воду томатну пасту. Перемішати. Залити гречку.
- Посипати сіллю. Присипати приправами. Викласти порубані часникові зубки.
- Залити водою. Вкрити посіченою зеленню.
- Томити гречку з м’ясом у горщиках в духовій печі годину (180 градусів).
Гречка з грибами в горщику в духовці
Гриби наповнюють блюдо особливим ароматом. Страва сподобається всім любителям лісових дарів. Для приготування підійде будь-який вид грибів.
Інгредієнти:
- топлене масло – 2 ст. ложки;
- печериці – 550 г;
- гречана крупа;
- цибуля – 2 шт.;
- сіль;
- вода;
- морква – 2 шт.
Приготування:
- Нарізати печериці. Влити топлене масло в сковороду. Викласти грибну нарізку. Помістити натерту моркву. Засмажити.
- На окремій сухій сковорідці прожарити крупу.
- Викласти крупу в горщики. Вкрити засмажкою. Підсолити. Залити водою. Можна використовувати бульйон, тоді смак буде більш насиченим. Гречку в кожен горщик накладати по вісім великих ложок.
- Помістити в прогріту духову піч. Настоювати півгодини. Режим 180 градусів.
З м’ясним фаршем
Приготувавши страву з фаршем, ви будете дуже задоволені результатом. Розсипчаста консистенція буде танути в роті і наповнювати приміщення дивним ароматом.
Інгредієнти:
- морква – 80 г;
- гречка – 1 склянка;
- чорний перець;
- масло;
- фарш – 570 г;
- сіль;
- цибуля – 60 р.
Приготування:
- Нарізати моркву. Порубати цибулю. Помістити в сковороду. Залити олією. Прожарити.
- Додати фарш. Засмажити.
- Викласти промиту крупу в горщики. Вкрити засмажкою. Налити воду. Продукти повністю повинні бути покриті.
- Виставляти ємності необхідно в холодну духову піч, інакше велика ймовірність того, що горщики лопнуть. Запікати годину. Температура 180 градусів.
Рецепт з яловичиною
Багато уникають готувати страви з яловичим м’ясом, вважаючи, що м’ясо завжди виходить жорстким. Ми пропонуємо приготувати чудове на смак блюдо, яке перетворить звичайний вечеря в свято.
Інгредієнти:
- яловичина -750 г;
- спеції;
- гречка – 13 ст. ложок;
- сіль;
- цибуля – 3 шт.;
- морква – 3 шт.;
- рослинна олія;
- часник – 4 зубки;
- запашний перець – 6 горошин;
- лаврове листя – 3 аркуша.
Приготування:
- Подрібнити яловичину. Кожен шматок повинен бути близько трьох сантиметрів.
- Прогріти масло в сковорідці. Помістити яловичі шматки. Засмажити.
- Помістити в горщики. Викласти зверху нарізані цибульні кільця.
- Порізати моркву. Отриманими кільцями вкрити цибулю. Підсолити.
- Помістити очищені часникові зубки. Викласти лаврушки і горошини перцю. Присипати спеціями. Налити воду.
- Закрити кришками. Помістити в духову шафу. Томити годину. Режим 220 градусів.
- Викласти гречану крупу. Залити водою, щоб повністю покрити гречку.
- Відправити назад запікатися. Витримати 17 хвилин.
Реберця з гречкою в горщиках в духовці
Пропонуємо приготувати гречку в горщику з додаванням реберець. Смачне і ароматне блюдо стане улюбленим у вашій родині.
Інгредієнти:
- сіль;
- свинячі ребра – 1100 м;
- перець;
- гречка – 1,5 гуртки;
- майонез;
- цибуля – 2 цибулини;
- рослинне масло – 1 ст. ложка;
- морква – 2 шт.;
- томат – 1 шт.;
- червоний перець – 1 шт.
Приготування:
- Посолити ребра. Посипати перцем. Влити майонез. Розмішати. Настояти чотири години.
- Проварити гречану крупу. Розігріти сковороду. Помістити ребра. Засмажити.
- Викласти засмажку в горщики. Вкрити кашею.
- Натерти морквину. Нашаткувати цибулю. Засмажити. Помістити порубаний перець. Обсмажити.
- Викласти на гречку. Вкрити порубаними томатами. Присипати перцем. Підсолити.
- Запікати в духовій печі.
Як приготувати зі свининою
Страва вийде розсипчастим і дивно ароматним.
Інгредієнти:
- часник – 2 зубки;
- вершкове масло – 110 г;
- гречка – 3 гуртки;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.;
- свинина – 1100 м;
- лаврове листя – 4 аркуша;
- соняшникова олія – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Нарізати і смажити свинину. Викласти в горщики.
- Помістити нашатковану цибулю і натерту моркву в сковорідку. Обсмажити. Надіслати до м’яса.
- Вкрити гречаною крупою. Залити водою, повністю покривши інгредієнти. Закинути часникові зубки і лаврушку. Розмістити порзане масло. Запікати під кришкою годину. Температура духовки 175 градусів.