Гречка з грибами в горщику в духовці
Гриби наповнюють блюдо особливим ароматом. Страва сподобається всім любителям лісових дарів. Для приготування підійде будь-який вид грибів.
Інгредієнти:
- топлене масло – 2 ст. ложки;
- печериці – 550 г;
- гречана крупа;
- цибуля – 2 шт.;
- сіль;
- вода;
- морква – 2 шт.
Приготування:
- Нарізати печериці. Влити топлене масло в сковороду. Викласти грибну нарізку. Помістити натерту моркву. Засмажити.
- На окремій сухій сковорідці прожарити крупу.
- Викласти крупу в горщики. Вкрити засмажкою. Підсолити. Залити водою. Можна використовувати бульйон, тоді смак буде більш насиченим. Гречку в кожен горщик накладати по вісім великих ложок.
- Помістити в прогріту духову піч. Настоювати півгодини. Режим 180 градусів.