Гречка в горщику в духовці – 8 рецептів приготування

Гречка з грибами в горщику в духовці

Гриби наповнюють блюдо особливим ароматом. Страва сподобається всім любителям лісових дарів. Для приготування підійде будь-який вид грибів.

Інгредієнти:

  • топлене масло – 2 ст. ложки;
  • печериці – 550 г;
  • гречана крупа;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль;
  • вода;
  • морква – 2 шт.

Приготування:

  • Нарізати печериці. Влити топлене масло в сковороду. Викласти грибну нарізку. Помістити натерту моркву. Засмажити.
  • На окремій сухій сковорідці прожарити крупу.
  • Викласти крупу в горщики. Вкрити засмажкою. Підсолити. Залити водою. Можна використовувати бульйон, тоді смак буде більш насиченим. Гречку в кожен горщик накладати по вісім великих ложок.
  • Помістити в прогріту духову піч. Настоювати півгодини. Режим 180 градусів.
Дивіться також:  Стегно індички – 7 смачних рецептів приготування