Гречана крупа – одна з найпопулярніших серед сучасних покупців. І це не дивно, адже коштує вона недорого, а при цьому дозволяє готувати смачні, корисні і поживні страви. Гречка в мультиварці не займе багато часу, головне вибрати відповідний спосіб приготування.
Як зварити гречку в мультиварці на гарнір?
Інгредієнти: 2 мультиварочных склянки гречки, 3,5 склянки овочевого бульйону, по чайній ложці дрібної солі і цукру, по щіпці запашного перцю і мускатного горіха, шматочок вершкового масла. Як зварити гречку в «розумній каструлі» як ситного гарніру, розповідається далі.
Після перемішування страва готуватиметься у програмі, призначеної для гречки, 5-6 хвилин.
По-купецькому з куркою
Інгредієнти: 550-650 г свинячої м’якоті, морква, солодкий перчик, 4 ст. л. томат-пасти, 3 мультичашки гречаної крупи, цибулина, по щіпці мускатного горіха, меленого коріандру, солодкої паприки, 4,5 мультичашки фільтрованої води, сіль за смаком.
У режимі «Плов» гречка з куркою в мультиварці по такому рецепту готується трохи більше півгодини.
Рецепт з грибами
Інгредієнти: мультичаша гречки, 1,5 мультичашки води, ароматні трави, 180 г грибів, морквина, луковичка.
Нудитися страва буде в програмі «Крупи» до завершення.
З м’ясом в мультиварці
Інгредієнти: півкіло будь-якого м’яса, 3 мультичашки гречки, 5 мультичашек фільтрованої води, 2 середні морквини, 3 ст. л. томат-пасти без добавок, цибулинка, сіль, суміш перчиком.
Нудиться гречка з м’ясом в мультиварці в програмі, призначеної для гасіння, 45-50 хвилин.
Гречка з фаршем
Інгредієнти: мультичашка гречаної крупи, 170 г змішаного м’ясного фаршу (краще всього свинина+курка), морквина, великий соковитий помідор, цибулина, дрібна сіль, італійські трави.
У програмі, призначеної для гасіння, страва нудиться трохи менше півгодини.
З підливою
Інгредієнти: червоний солодкий перець, морква, 1 ст. томатного соку, сіль, куряче філе, 240 г гречки, цибулина.
Коли крупи випарується вся вода, і вона буде майже повністю готовою, каша заливається отриманим овочевим соусом і на пару хвилин залишається на підігріві.
Як приготувати з тушонкою
Інгредієнти: мультичашка гречаної крупи, цибулинка, стандартна банку свинячий або яловичої тушонки, морквина, 2,5 мультичашки води, сіль, спеції.
Залишилося додати сіль, спеції і готувати страву в програмі, призначеної для каші, до її закінчення.
Нюанси приготування в мультиварці: Редмонд, Поларіс
В «розумній каструлі» будь-якої моделі є множин режимів, що підходять для приготування каші з гречки. «Смаження» і «Випічка» завжди використовується для початкової пасерування овочів і обсмажування шматочків м’яса, якщо вони заявлені в рецепті.
Подальше приготування в пристрої від Редмонд може проходити в режимах «Варка», «Крупи/Рис» або «Гасіння». В пристроях від цього бренду є і дуже цікава програма «Томління». Вона дозволяє приготувати дуже ніжну запашну кашу.
У пристроях Поларіс до підходящим режимів можна віднести : «Гасіння», «Крупа» та «Плов».