Традиційний спосіб готування по-купецькому
Гречка по-купецькому — старовинне блюдо російської кухні. Його завжди готували на свята, подавали дорогим гостям, варили на весілля та дні народження. Секрет каші – у великій кількості моркви з цибулею, які змішувалися з фаршем і гречаною крупою. Купецьку кашу готували у російської печі, томили в горщиках, а ми пропонуємо зробити її на сковороді.
Для каші по — купецькому краще брати змішаний фарш з курки та свинини: каша вийде ніжніше.
Підготуємо такі інгредієнти:
- свинина, куряче філе 300 г;
- 3 морквини;
- 2 ст. гречки;
- велика голівка цибулі;
- вода – 3 ст.;
- слив. масло – 50 г;
- зелень – великий пучок;
- сіль, перець;
- неароматное олія – 50 мл
Натираємо моркву на тертці, цибулю ріжемо кубиками. Обсмажуємо овочі на сковороді, додаємо фарш і знову все трохи обсмажуємо. Засипаємо промитої гречкою, заливаємо водою. Даємо каші закипіти, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо, поки крупа не розвариться. Коли гречка приготувалася, перемішуємо, рясно змащуємо вершковим маслом. Виходить ароматна каша з шматочками овочів і м’яса. Подаємо до столу, посипавши зеленню. Їмо з салатом зі свіжої капусти, огірком, приправленим нежирної сметаною.