Гречка з фаршем – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і мультиварці

Традиційний спосіб готування по-купецькому

Гречка по-купецькому — старовинне блюдо російської кухні. Його завжди готували на свята, подавали дорогим гостям, варили на весілля та дні народження. Секрет каші – у великій кількості моркви з цибулею, які змішувалися з фаршем і гречаною крупою. Купецьку кашу готували у російської печі, томили в горщиках, а ми пропонуємо зробити її на сковороді.

Для каші по — купецькому краще брати змішаний фарш з курки та свинини: каша вийде ніжніше.

Підготуємо такі інгредієнти:

  • свинина, куряче філе 300 г;
  • 3 морквини;
  • 2 ст. гречки;
  • велика голівка цибулі;
  • вода – 3 ст.;
  • слив. масло – 50 г;
  • зелень – великий пучок;
  • сіль, перець;
  • неароматное олія – 50 мл

Натираємо моркву на тертці, цибулю ріжемо кубиками. Обсмажуємо овочі на сковороді, додаємо фарш і знову все трохи обсмажуємо. Засипаємо промитої гречкою, заливаємо водою. Даємо каші закипіти, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо, поки крупа не розвариться. Коли гречка приготувалася, перемішуємо, рясно змащуємо вершковим маслом. Виходить ароматна каша з шматочками овочів і м’яса. Подаємо до столу, посипавши зеленню. Їмо з салатом зі свіжої капусти, огірком, приправленим нежирної сметаною.

Дивіться також:  Тісто для домашньої локшини – 7 рецептів
Прокрутка до верху