В горщику в духовці
Гречка в горщику в духовці легко займе почесне місце на святковому столі або сімейному недільному обіді. Ситна, але легка, ароматна і повітряна у красивому керамічному горщику припаде до смаку навіть примхливим маленьким гурманам, особливо, якщо покласти зверху ложечку сметани.
Блюдо буде виглядати ще ефектніше, якщо замість керамічних кришок використовувати кришечки з дріжджового тіста (їх можна їсти замість хліба).
Нам потрібно склянку гречки, 300 г м’ясного фаршу, велика цибулина і морквина, сіль, перець за смаком.
Готувати кашу дуже просто:
- На сковорідці обсмажуємо цибулю і моркву.
- Додаємо до овочів м’ясний фарш (краще свинячий).
- Розкладаємо по ємностях.
- Засипаємо промитої гречаною крупою так, щоб вона заповнила горщик до половини.
- Заливаємо м’ясним бульйоном або водою.
- Кладемо в кожен горщик шматочок вершкового масла.
- Накриваємо кришкою.
- Тушкуємо в духовці 10 хвилин при температурі 220 г, а потім зменшуємо до 160.
- Через годину готово!
Подаємо кашу порційно в горщиках, приправивши ложкою свіжої нежирної сметани або вершками. Їмо із зеленню, часниковими пампушками та маринованими огірочками.