Гречка з фаршем – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і мультиварці

В горщику в духовці

Гречка в горщику в духовці легко займе почесне місце на святковому столі або сімейному недільному обіді. Ситна, але легка, ароматна і повітряна у красивому керамічному горщику припаде до смаку навіть примхливим маленьким гурманам, особливо, якщо покласти зверху ложечку сметани.

Блюдо буде виглядати ще ефектніше, якщо замість керамічних кришок використовувати кришечки з дріжджового тіста (їх можна їсти замість хліба).

Нам потрібно склянку гречки, 300 г м’ясного фаршу, велика цибулина і морквина, сіль, перець за смаком.

Готувати кашу дуже просто:

  • На сковорідці обсмажуємо цибулю і моркву.
  • Додаємо до овочів м’ясний фарш (краще свинячий).
  • Розкладаємо по ємностях.
  • Засипаємо промитої гречаною крупою так, щоб вона заповнила горщик до половини.
  • Заливаємо м’ясним бульйоном або водою.
  • Кладемо в кожен горщик шматочок вершкового масла.
  • Накриваємо кришкою.
  • Тушкуємо в духовці 10 хвилин при температурі 220 г, а потім зменшуємо до 160.
  • Через годину готово!

Подаємо кашу порційно в горщиках, приправивши ложкою свіжої нежирної сметани або вершками. Їмо із зеленню, часниковими пампушками та маринованими огірочками.

Дивіться також:  Узбецький плов – 6 рецептів, як приготувати справжній узбецький плов
Прокрутка до верху