Гречка з фаршем – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і мультиварці

Гречишники з фаршем

Приготувати гречку з фаршем можна оригінально у вигляді гречишников, тобто котлеток з крупи. Такі гречишники смачні в гарячому і навіть в холодному вигляді, а подавати їх краще зі сметаною, збитими вершками і будь-якими солоними.

Для приготування нам знадобиться:

  • холодна гречана каша – 4 склянки;
  • курячий або свинячий фарш – 300 г;
  • куряче яйце – 2 шт.;
  • сіль, перець;
  • цибуля-ріпка.

Фарш обсмажуємо з цибулею на сковороді до готовності. Даємо йому охолонути. У холодну кашу розбиваємо 2 яйця, ретельно розмішуємо. З гречки формуємо котлетки, а всередину кожної кладемо фарш. Обвалюємо гречишники в борошні. Розжарюємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо вироби до рум’яної скоринки з двох сторін. Викладаємо готові гречані котлети на велике плоске блюдо, посипаємо свіжим кропом. Страва буде ще смачніше, якщо всередину кожної котлетки крім фаршу покласти шматочок твердого сиру: начинка вийде тягучою і напрочуд смачною.

Дивіться також:  Курка по-грузинськи – 8 покрокових рецептів приготування
Прокрутка до верху