Гречишники з фаршем
Приготувати гречку з фаршем можна оригінально у вигляді гречишников, тобто котлеток з крупи. Такі гречишники смачні в гарячому і навіть в холодному вигляді, а подавати їх краще зі сметаною, збитими вершками і будь-якими солоними.
Для приготування нам знадобиться:
- холодна гречана каша – 4 склянки;
- курячий або свинячий фарш – 300 г;
- куряче яйце – 2 шт.;
- сіль, перець;
- цибуля-ріпка.
Фарш обсмажуємо з цибулею на сковороді до готовності. Даємо йому охолонути. У холодну кашу розбиваємо 2 яйця, ретельно розмішуємо. З гречки формуємо котлетки, а всередину кожної кладемо фарш. Обвалюємо гречишники в борошні. Розжарюємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо вироби до рум’яної скоринки з двох сторін. Викладаємо готові гречані котлети на велике плоске блюдо, посипаємо свіжим кропом. Страва буде ще смачніше, якщо всередину кожної котлетки крім фаршу покласти шматочок твердого сиру: начинка вийде тягучою і напрочуд смачною.