Гречка з грибами – 7 рецептів приготування

З додаванням цибулі і моркви

Гречка з грибами, цибулею і морквою готується практично так само, як вказано у класичній рецептурі, тільки до основних компонентів додається моркву і цибулю. Вид грибів великого значення не має, для страви підійдуть гливи, білі гриби, печериці, опеньки.

Список продуктів:

  • Гречка;
  • Гриби;
  • Морква;
  • Цибуля;
  • Масло.

Як готувати:

  • На дно каструлі наливаємо трохи олії (без запаху), поміщаємо півкільця цибулі і терту на крупній тертці моркву. Тушкуємо 3 хвилини.
  • Обробляємо гриби, довільно їх нарізаємо, тушкуємо з овочами під закритою кришкою на повільному вогні.
  • Через 15 хвилин додаємо в каструлю промиту крупу і наливаємо воду з розрахунку 1:1. Доводимо до кипіння.
  • Зменшуємо вогонь і варимо ще півгодини.

При подачі можна заправити кашу соєвим соусом, тоді вона набуде пікантні нотки і стане ще смачніше.

Дивіться також:  М’ясні страви – 28 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху