З додаванням цибулі і моркви
Гречка з грибами, цибулею і морквою готується практично так само, як вказано у класичній рецептурі, тільки до основних компонентів додається моркву і цибулю. Вид грибів великого значення не має, для страви підійдуть гливи, білі гриби, печериці, опеньки.
Список продуктів:
- Гречка;
- Гриби;
- Морква;
- Цибуля;
- Масло.
Як готувати:
- На дно каструлі наливаємо трохи олії (без запаху), поміщаємо півкільця цибулі і терту на крупній тертці моркву. Тушкуємо 3 хвилини.
- Обробляємо гриби, довільно їх нарізаємо, тушкуємо з овочами під закритою кришкою на повільному вогні.
- Через 15 хвилин додаємо в каструлю промиту крупу і наливаємо воду з розрахунку 1:1. Доводимо до кипіння.
- Зменшуємо вогонь і варимо ще півгодини.
При подачі можна заправити кашу соєвим соусом, тоді вона набуде пікантні нотки і стане ще смачніше.