З м’ясом і печерицями
Гречка з м’ясом і грибами (по-купецькому) дуже соковите і ароматне блюдо. За бажанням його можна доповнити зеленню і болгарським перцем.
Склад страви:
- Гречана крупа – 1,5 склянки;
- Свинина – 200 гр.;
- Печериці – 150 гр.;
- Морква – 1шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Рафінована олія – 20 гр.;
- Сіль.
Поетапний рецепт:
- М’ясо промиваємо, обсушуємо, ріжемо на кубики невеликого розміру.
- Лук очищаємо, подрібнюємо.
- Моркву очищаємо, нарізаємо кубиком.
- Гриби добре промиваємо і розрізаємо на чотири частини.
- Крупу промиваємо, при необхідності перебираємо.
- На сковороді з розпеченим маслом обсмажуємо свинину до появи рум’яної скоринки. Засипаємо сіль і овочі, обсмажуємо 10-15 хвилин.
- Після закінчення часу додаємо до м’яса гриби, добре перемішуємо і тушкуємо.
- Додаємо до засмажки гречку, солимо за смаком, заливаємо водою, перемішуємо.Готуємо під кришкою на слабкому вогні до тих пір, поки приготується крупа.
- Подаємо блюдо, за бажанням посипавши зеленню.