Гречка з грибами – 7 рецептів приготування

З м’ясом і печерицями

Гречка з м’ясом і грибами (по-купецькому) дуже соковите і ароматне блюдо. За бажанням його можна доповнити зеленню і болгарським перцем.

Склад страви:

  • Гречана крупа – 1,5 склянки;
  • Свинина – 200 гр.;
  • Печериці – 150 гр.;
  • Морква – 1шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Рафінована олія – 20 гр.;
  • Сіль.

Поетапний рецепт:

  • М’ясо промиваємо, обсушуємо, ріжемо на кубики невеликого розміру.
  • Лук очищаємо, подрібнюємо.
  • Моркву очищаємо, нарізаємо кубиком.
  • Гриби добре промиваємо і розрізаємо на чотири частини.
  • Крупу промиваємо, при необхідності перебираємо.
  • На сковороді з розпеченим маслом обсмажуємо свинину до появи рум’яної скоринки. Засипаємо сіль і овочі, обсмажуємо 10-15 хвилин.
  • Після закінчення часу додаємо до м’яса гриби, добре перемішуємо і тушкуємо.
  • Додаємо до засмажки гречку, солимо за смаком, заливаємо водою, перемішуємо.Готуємо під кришкою на слабкому вогні до тих пір, поки приготується крупа.
  • Подаємо блюдо, за бажанням посипавши зеленню.
Дивіться також:  9 рецептів лобіо з червоної квасолі по-грузинськи
Прокрутка до верху