Гречка з грибами – 7 рецептів приготування

З куркою і грибами

За рецептом, представленому нижче, страва запікається в духовій шафі. При такій тепловій обробці гречка з куркою і грибами повністю просочується ароматом грибочків, виходить більш рихлою і «розпареного».

Інгредієнти:

  • 300 гр. курячого м’яса;
  • 150 гр. будь-яких свіжих грибів;
  • 300 гр. крупи;
  • Цибулина;
  • Морква;
  • Спеції;
  • Олія для смаження;
  • Сметана (майонез) для маринаду.

Приступаємо до приготування:

  • Першим ділом маринуємо м’ясо. Для цього промиваємо його, нарізаємо на шматочки середнього розміру, перекладаємо в глибоку посуд, додаємо спеції, сметану (майонез) і добре перемішуємо. Вкриваємо чашку харчовою плівкою і відправляємо на годину в холодне місце.
  • Поки курка маринується, приступаємо до обробки грибів: очищаємо їх, добре промиваємо, нарізаємо в довільній формі і відварюємо в підсоленій воді протягом 15 хв. Далі відкидаємо гриби на друшляк, даємо повністю стекти рідини, і обсмажуємо інгредієнт на олії. Якщо в рецепті використовуються печериці, то процес варіння варто пропустити.
  • Гречку промиваємо, з’єднайте з грибами і викладаємо у форму для запікання.
  • Натерту моркву і порізану цибулю обсмажуємо до золотистого кольору і розподіляємо по поверхні крупи.
  • Зверху розкладаємо куряче м’ясо і заливаємо всі продукти двома склянками води, в якій попередньо розчиняємо сіль.
  • Готуємо страву в духовій шафі розігрітій до 200 ° С протягом 60 хвилин.

Подаємо гарячим.

Дивіться також:  Як готувати каштани: 8 рецептів, як приготувати їстівні каштани в домашніх умовах
Прокрутка до верху