З куркою і грибами
За рецептом, представленому нижче, страва запікається в духовій шафі. При такій тепловій обробці гречка з куркою і грибами повністю просочується ароматом грибочків, виходить більш рихлою і «розпареного».
Інгредієнти:
- 300 гр. курячого м’яса;
- 150 гр. будь-яких свіжих грибів;
- 300 гр. крупи;
- Цибулина;
- Морква;
- Спеції;
- Олія для смаження;
- Сметана (майонез) для маринаду.
Приступаємо до приготування:
- Першим ділом маринуємо м’ясо. Для цього промиваємо його, нарізаємо на шматочки середнього розміру, перекладаємо в глибоку посуд, додаємо спеції, сметану (майонез) і добре перемішуємо. Вкриваємо чашку харчовою плівкою і відправляємо на годину в холодне місце.
- Поки курка маринується, приступаємо до обробки грибів: очищаємо їх, добре промиваємо, нарізаємо в довільній формі і відварюємо в підсоленій воді протягом 15 хв. Далі відкидаємо гриби на друшляк, даємо повністю стекти рідини, і обсмажуємо інгредієнт на олії. Якщо в рецепті використовуються печериці, то процес варіння варто пропустити.
- Гречку промиваємо, з’єднайте з грибами і викладаємо у форму для запікання.
- Натерту моркву і порізану цибулю обсмажуємо до золотистого кольору і розподіляємо по поверхні крупи.
- Зверху розкладаємо куряче м’ясо і заливаємо всі продукти двома склянками води, в якій попередньо розчиняємо сіль.
- Готуємо страву в духовій шафі розігрітій до 200 ° С протягом 60 хвилин.
Подаємо гарячим.