Використовуючи звичні продукти, можна створити масу смачних страв. Гречка з куркою в духовці готується різними способами. Змінюючи тактику приготування, можна кожен день насолоджуватися новим смачним блюдом: запропонувати під скоринкою сиру, зробити найніжнішу фаршировану курку, подати по-купецькому, або просто запекти в духовці.
Гречка з куркою в духовці — покроковий рецепт
Під час запікання курячий сік просочує гречану крупу, завдяки чому вона виходить незвичайною і приємною на смак. А куряче м’ясо по цьому рецепту виходить з апетитною скоринкою сиру.
Інгредієнти:
цибуля – 1 цибулина;
хмелі-сунелі;
куряча гомілка – 1000 м;
олія соняшникова;
сметана – 270 мл;
вода гаряча підсолена – 375 мл;
сіль;
гречана крупа – 2 склянки;
часник – 5 зубків;
сир – 170 р.
Приготування:
Духова шафа заздалегідь включити на режим 185 градусів.
Гречку всипати в миску. Залити водою, промити. Просушити.
Деко промазати маслом.
Розподілити крупу.
Зняти лушпиння з цибулі і часнику. Нашаткувати.
Покрити нарізкою гречку.
Курку промити. Натерти приправою. Викласти на деко.
Промазати куряче м’ясо сметаною.
Влити окріп.
Взяти дрібну тертку. Сир натерти. Посипати на сметану.
Поставити в духовку.
Через годину подавати.
Готуємо під сирною скоринкою
Якщо хочете швидко і без клопоту приготувати смачну страву, то це саме той рецепт. Крупа, просочена курячим соком, виходить ніжною на смак. А сирна скоринка, збереже все корисне і поживне, що міститься в продуктах.
Інгредієнти:
хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
майонез – 200 мл;
курка – середня тушка;
часник – 5 зубків;
гречка – 2 склянки;
цибуля – 1 цибулина;
солоний окріп – 2 склянки;
сметана – 200 мл;
сир – 370 р.
Приготування:
Включити духовку. Режим 180 градусів.
Взяти силіконову кисть. Вмочити в олію. Змастити деко.
Гречку промити. Висипати на деко.
Цибулю почистити. Нашаткувати.
Часник очистити. Порізати.
Нарізаними продуктами посипати крупу.
Курку промити. Обробити.
Помістити на гречку.
Посипати хмелі-сунелі.
Змішати сметану з майонезом. Розподілити по м’ясу.
Залити окропом.
Взяти велику тертку. Сир натерти.
Обсипати курку.
Помістити в духову шафу.
Через годину на поверхні утворюється кірка красивого золотого кольору. Страву можна діставати.
Найпростіші продукти знайдуть оригінальний відтінок завдяки нафаршированої гречаною крупою курці. Тушка набуває святковий вигляд, а начинка в поєднанні овочами, вийде соковитою, розсипчастою.
Інгредієнти:
сметана – 220 г;
сіль;
курка – тушка;
перець;
гречка -1 склянка;
кріп;
цибуля – 2 цибулини;
морква – 1 шт.;
часник – 6 зубчиків.
Приготування:
Зварити гречану крупу.
Розігріти духову шафу (190 градусів).
Зняти лушпиння з цибулі. Нашаткувати.
Моркву очистити. Натерти.
Часник подрібнити.
Змішати цибулю і моркву. Покласти у сковорідку. Підсмажити.
Для ідеального смаку, купуйте парну або охолоджену тушку. Таке м’ясо має ніжну текстуру, яка зберігається і в готовій їжі. Великого розміру птаха вагою більш 1,5 кг не варто брати, вона буде надто жирна і жорстка.
По-купецькому
Курка, запечена з гречкою в духовці за цим рецептом, виходить розсипчастою. Апетитне і ситне блюдо готується дуже просто, а результат принесе задоволення всім членам сім’ї.
Інгредієнти:
перець чорний;
часник – 2 зубки;
куряче філе – 750 г;
вода – 3 склянки;
сіль;
гречка – 600 г;
масло рослинне – 5 ст. ложок;
цибуля – 3 головки;
паста томатна – 3 ст. ложки;
морква – 3 шт.
Приготування:
Філе помити. Підсушити, використовуючи паперовий рушник.
З крупи видалити сторонні домішки. Промити. Воду необхідно міняти кілька разів. В результаті вода повинна залишитися прозорою.
Злити воду. Розмістити на паперовому рушнику гречку. Просушити.
Зняти верхній шар з морквини. Нарізати. Для цього рецепту морква необхідна у вигляді тонкого розміру соломки.
З цибулин видалити лушпиння. Порізати. Шматки повинні бути великі.
Смак курки залежить від маринаду, в якому необхідно витримувати м’ясо довше. По можливості, залишити в маринаді на ніч. Фарширована гречкою курка – це хороший варіант для святкового столу або вечері в спокійній сімейній обстановці.