Гречка з куркою в мультиварці – 6 рецептів

Гречана крупа з курячим м’ясом – прекрасне поєднання для живильного корисного обіду. Зробити таке блюдо вдасться дуже швидко і просто, особливо, якщо буде готуватися гречка з куркою в мультиварці.

Класичний рецепт в мультиварці

Частування за таким рецептом вийде не тільки смачним, але ще і економним. До його складу увійде: 370 г крупи і така ж кількість курячого м’яса, 2 шт. моркви і цибулі, пара зубчиків часнику, сіль, пахучі трави.

  • Спочатку в диво — каструлі на розігрітій олії у програмі «Смаження» готуються шматочки курки. Вони повинна покритися легкої апетитною скоринкою.
  • Чим більше буде використано овочів, тим соковитіше вийде блюдо. Можна збільшити цибулі і моркви до 3-4 штук.
  • Підготовлені подрібнені овочі відправляються до м’яса. Разом продукти тушкують у програмі «Плов» 12-15 хвилин.
  • Гречана крупа добре промивається і поміщається в чашу до інших компонентів. Масу посолити, поперчити.
  • Залити водою, щоб рідина покрила всі інгредієнти.
  • Під закритою кришкою страву гаситься в тому ж режимі ще півгодини.
  • Подрібнений часник додається до частування приблизно за 5 хвилин до готовності.

    З додаванням грибів

    Смачно приготувати гречку з куркою і з додаванням будь-яких грибів. Якщо хочеться позбавити себе від тривалої попередньої підготовки продуктів, краще взяти свіжі печериці (250 г), а, крім них: 280 г гречаної крупи, сіль, півлітра будь-якого бульйону, цибулину, 280 г курячого філе, суміш перців за смаком.

  • Гриби миють, чистяться і тонко ріжуться гострим ножем. Вони готуються 3-4 хвилини на будь-якому жирі у програмі «Смаження».
  • До грибів висипаються кубики цибулі, і готування триває ще пару хвилин.
  • Після додавання скибочок м’яса інгредієнти потрібно смажити ще 10-12 хвилин.
  • Залишилося ретельно промити гречку і висипати її в чашу.
  • Компоненти заливаються бульйоном, солятся і перчатся.
  • Частування готуватиметься у режимі «Крупи/Рис» до закінчення програми.
  • Дивіться також:  Картопля з куркою в духовці – 10 рецептів приготування

    Перед подаванням страву прикрашається рубаною зеленню.

    Гречка по-купецькому з куркою

    Такий варіант частування був популярний ще в заможних панських домах в минулих століттях. Його подавали дорогим гостям і до святкового столу. До складу страви входять наступні продукти: 1 склянка крупи, 2 ст. гарячої питної води, 420 г філе курки, велика морквина, 4-5 часникових зубчиків, сіль, 2 великі ложки кетчупу, 40 г вершкового масла, будь сухі приправи.

  • Невеликі шматочки філе обсмажують до рум’яного кольору в програмі «Випічка».
  • Далі до м’яса додаються подрібнені овочі. Морквина треться на тертці, цибуля ріжеться кубиками, а часник пропускаємо через прес.
  • Разом компоненти обсмажуються 3-4 хвилини.
  • У ємність мультиварки висипається промита гречка, сіль, приправи.
  • Залишилося компоненти залити водою з розведеним у ній кетчупом.
  • У режимі «Плов» гречка по-купецькому з куркою буде тушкуватися до закінчення програми.
  • Подається частування з асорті з маринованих овочів.

    З овочами

    З овочів з гречаною крупою краще всього поєднуються морква, лук і солодкий болгарський перчик. Усі ці компоненти беруться по 1 штуці. Також буде використовуватися: 1, 5 ст. крупи, 3 великі ложки томат-пасти без добавок або великий соковитий помідор, 310 г курячого філе, сіль, щіпка італійських трав і гранульованого часнику.

  • У добре розігрітому жирі у програмі «Випічка» по черзі всі овочі обсмажуються. Спочатку – подрібнений цибулю, потім терта морква і брусочки болгарського перчика.
  • Коли овочі будуть готові, до них відправляється філе курки, нарізане великими шматочками. Разом інгредієнти готуються в тій же програмі ще 5-6 хвилин.
  • Залишилося додати в ємність сіль, спеції, томат-пасту або натертий на тертці помідор без шкірки.
  • Компоненти заливаються 2,5 склянки гарячої води.
  • У режимі «Гасіння» частування буде готуватися 40-45 хвилин.
  • Дивіться також:  Риба ряпушка – що за риба? 7 рецептів приготування

    Смачно подавати блюдо з салатом з сезонних овочів.

    З томатною підливою в мультиварці

    Якщо приготувати обговорюване блюдо з ароматною підливою, то воно вийде особливо ніжним і смачним. Соус краще всього зробити з овочів і томатного соку (1 ст.). Також береться: солодкий червоний перчик, морквина, сіль, цибулина, 1 куряче філе і 230 г гречаної крупи.

  • Першим ділом ретельно перебирається гречана крупа і промивається проточною водою, після чого викладається в чашу мультиварки.
  • Зверху на гречку відправляються невеликі скибочки м’ясного філе.
  • Інгредієнти заливаються водою в пропорціях 1:2,5 і солятся за смаком.
  • У програмі «Крупи» частування нудиться під закритою кришкою 40 хвилин.
  • Для підливи всі овочі і половина томатного соку за допомогою спеціальної насадки блендера перетворюються в однорідне пюре.
  • Далі соус розбавляється рештою соком.
  • Коли з каші випарується майже вся волога, її потрібно на пару хвилин залити цією підливою.
  • До столу страву подається гарячим з домашнім хлібом.

    Дієтична гречка з куркою

    Гречану кашу з м’ясом можна зробити і дієтичним низькокалорійним стравою. У такому випадку воно буде готуватися з: курячої грудки, 1 мультистакана крупи і 2,5 мультистаканов води, солі, 70 мл соєвого соусу.

  • Промита гречка відразу викладається в ємність приладу, заливається водою і солиться.
  • М’ясо нарізають шматочками, заливають соусом і залишають на 10-12 хвилин маринуватися.
  • Далі поверх гречки в мультиварки встановлюється спеціальна підставка для готування на пару, на неї вкладаються шматочки м’яса.
  • Страва буде нудитися в програмі «Готування на пару» 45 хвилин.
  • Подається частування без додаткових соусів.

    Секрети приготування в мультиварці: Поларіс, Редмонд

    Будь-яка мультиварка, незалежно від моделі підходить для приготування гречаної каші. Потрібно лише вміти правильно підібрати режим для різних етапів процесу. Наприклад, програми «Смаження» і «Випічка» є у більшості пристроїв від Редмонд і Поларіс. Ці режими підходять для обсмажування м’яса і овочів.

    Дивіться також:  Варена ковбаса в домашніх умовах – 7 рецептів

    Для наступного етапу у мультіварок Поларіс відмінно підійде програма «Крупа» або «Варка на пару». Можна використовувати і режим «Гасіння».

    У мультіварок Редмонд для гречаної каші добре підходять програми «Плов», а також «Рис/крупи». У більшості з них є і режим «Гасіння».

    Прокрутка до верху