Гречана каша в поєднанні з будь-яким м’ясом – ситне і смачне блюдо, яке підійде для сніданку, обіду і вечері. Щоб спростити для себе процес приготування, варто звернутися за допомогою до «розумної каструлі». Гречка з м’ясом в мультиварці виходить особливо ніжною і ароматною.
Гречка з м’ясом в мультиварці – рецепт зі свининою
М’ясо краще брати без кістки – жирні шматочки м’якоті. Крім свинини (370 м), буде використовуватися: морквина, 2 мультистакана гречки, цибулина, 4,5 мультистакана кип’яченої питної води, сіль, пара лаврових листочків, суміш перців. Як правильно і швидко приготувати гречку з м’ясом в «розумній каструлі», розказано далі.
Перед подачею кожну порцію полити вершковим маслом.
З яловичиною
Якщо використовувати яловичину, то час готування злегка збільшиться. Крім м’ясної вирізки (півкіло), береться: цибулина, 4 часникові часточки, 2 мультиварочных склянки крупи, сіль, морква, спеції, 3 мультиварочных склянки води.
Прикрашається блюдо подрібненим зеленим луком.
З куркою
Кілька знизити калорійність страви можна, використовуючи в якості м’ясної складової куряче філе. Крім м’яса (320 г), потрібно підготувати: по одній морквині і цибулині, 6 мультистаканов очищеної води, сіль, 2 мультистакана гречки.
Якщо є час, можна залишити блюдо потомитися на підігріві ще на півгодини.
Гречана каша з тушонкою
Замість свіжого м’яса для приготування обговорюваного частування можна також використовувати яловичу або свинячу тушонку.
Від вибору курячого продукту краще відмовитися.
Інакше страва вийде недостатньо наваристим. У рецепт входять наступні продукти: стандартна банка тушонки, 2,5 склянки води, морквина, 1 ст. гречки, середня ріпчаста цибулина, сіль, будь-які приправи до м’яса.
Смачно подавати з кетчупом або томат-пастою.
Як приготувати з підливкою?
Незалежно від обраного способу приготування гречки, деякі гурмани вважають її сухуватою крупою. У такому випадку потрібно спробувати приготувати її з ніжною вершковою підливою з наступних продуктів: пари часникових зубчиків, 2 курячих філе, 2 мультиварочных склянок гречки, і дрібки солі спецій для курячого м’яса.
Подається обід з легким овочевим салатом.
Гречка по-купецькому
Цей рецепт зазвичай включає в себе яловичу вирізку. Але можна замінити її та іншим м’ясом (270 м). З решти продуктів береться: 900 мл негазованої води, ½ кг гречки, головка цибулі, 230 г свіжих печериць, морквина.
Подавати страву варто з солоними огірочками.
Нюанси приготування в мультиварці: Редмонд, Поларіс
«Розумна каструля» від будь-якого бренду добре підійде для приготування в ній гречаної каші. Щоб підготувати овочі та м’ясні компоненти до подальшої варінні, їх можна спочатку обсмажити в програмі «Випічка» або «Смаження». Вони є в моделях і від Редмонд, і від Поларіс.
Що стосується основного етапу приготування, то допустимо вибирати один з наступних програм: «Каша», «Рис», «Каша молочна», «Гречка», «Крупа» або «Турбо». Залишиться лише відрегулювати час, згідно з рецептом.