Гречка з м’ясом в мультиварці – 6 рецептів

Гречана каша в поєднанні з будь-яким м’ясом – ситне і смачне блюдо, яке підійде для сніданку, обіду і вечері. Щоб спростити для себе процес приготування, варто звернутися за допомогою до «розумної каструлі». Гречка з м’ясом в мультиварці виходить особливо ніжною і ароматною.

Гречка з м’ясом в мультиварці – рецепт зі свининою

М’ясо краще брати без кістки – жирні шматочки м’якоті. Крім свинини (370 м), буде використовуватися: морквина, 2 мультистакана гречки, цибулина, 4,5 мультистакана кип’яченої питної води, сіль, пара лаврових листочків, суміш перців. Як правильно і швидко приготувати гречку з м’ясом в «розумній каструлі», розказано далі.

  • Свинина миється, обсушивается і ріжеться невеликими шматками. М’ясо солиться, посипається спеціями і смажиться у відповідній програмі 13-15 хвилин.
  • У чашу пристрою засипаються кубики цибулі і терта морквина. В тому ж режимі смаження компонентів триває 8-10 хвилин при частому помішуванні.
  • Добре промита гречка всипається поверх м’яса і овочів. Туди ж відправляється сіль за смаком і лаврове листя. Майбутня каша заливається холодної водою і готується у програмі «Гречка» 45 хвилин.
  • Перед подачею кожну порцію полити вершковим маслом.

    З яловичиною

    Якщо використовувати яловичину, то час готування злегка збільшиться. Крім м’ясної вирізки (півкіло), береться: цибулина, 4 часникові часточки, 2 мультиварочных склянки крупи, сіль, морква, спеції, 3 мультиварочных склянки води.

  • М’ясо промивається і не дрібно нарізається. Воно укладається в чашу приладу без масла. Можна лише додати трохи води. На 40 хвилин включається програма «Випічка».
  • Всі овочі чистяться. Цибулина ріжеться півкільцями, моркву треться на середній тертці, часник — на самих дрібних клітинках.
  • Через 20 хвилин підготовлені овочі перекладаються до м’яса. Інгредієнти готуються вже разом.
  • Гречка промивається водою до прозорості останньої.
  • Коли перша програма закінчиться, крупа засипається до яловичині і овочів.
  • Залишилось залити продукти водою, посолити і присипати спеціями.
  • Готується в програмі «Плов» ще 20-25 хвилин.
  • Дивіться також:  Підлива зі свинини на сковороді – 10 смачних рецептів приготування

    Прикрашається блюдо подрібненим зеленим луком.

    З куркою

    Кілька знизити калорійність страви можна, використовуючи в якості м’ясної складової куряче філе. Крім м’яса (320 г), потрібно підготувати: по одній морквині і цибулині, 6 мультистаканов очищеної води, сіль, 2 мультистакана гречки.

  • Дрібні шматочки курки прямо в чашу мультиварки обсмажуються до рум’яності на невеликій кількості будь-якого жиру. Можна використовувати програму «Випічка» або «Смаження».
  • До курки додаються подрібнені будь-яким зручним чином овочі. Разом складові готуються 5-7 хвилин.
  • На піджарку викладається добре промита гречана крупа.
  • Продукти заливаються окропом, солятся і за смаком присмачуються будь ароматними травами.
  • У програмі «Плов» страва нудиться 40-45 хвилин.
  • Якщо є час, можна залишити блюдо потомитися на підігріві ще на півгодини.

    Гречана каша з тушонкою

    Замість свіжого м’яса для приготування обговорюваного частування можна також використовувати яловичу або свинячу тушонку.

    Від вибору курячого продукту краще відмовитися.

    Інакше страва вийде недостатньо наваристим. У рецепт входять наступні продукти: стандартна банка тушонки, 2,5 склянки води, морквина, 1 ст. гречки, середня ріпчаста цибулина, сіль, будь-які приправи до м’яса.

  • У режимі «Смаження» в «розумній каструлі» на будь-якому маслі обсмажують подрібнені цибулинка і моркву. Досить буде 7-9 хвилин.
  • Крупа позбавляється від сміття, промивається, після чого висипається поверх овочів.
  • Тушонка розминається виделкою і разом з жиром відправляється до інших компонентів. Важливо вибрати хороший м’ясний продукт.
  • У чашу вливається вода, висипаються вибрані приправи і сіль за смаком. Не можна забувати про те, що тушонка спочатку досить солона.
  • У програмі «Гасіння» страва готуватиметься до її завершення.
  • Смачно подавати з кетчупом або томат-пастою.

    Як приготувати з підливкою?

    Незалежно від обраного способу приготування гречки, деякі гурмани вважають її сухуватою крупою. У такому випадку потрібно спробувати приготувати її з ніжною вершковою підливою з наступних продуктів: пари часникових зубчиків, 2 курячих філе, 2 мультиварочных склянок гречки, і дрібки солі спецій для курячого м’яса.

    Дивіться також:  Паста з грибами у вершковому соусі — 9 рецептів приготування

  • Промита крупа відразу ж відправляється в чашу приладу, солиться, приправляється спеціями і заливається водою (близько 1 л).
  • Зверху встановлюється блок для приготування страв на пару, на який укладаються присолені шматочки м’яса.
  • У програмі «Каша» страва буде варитися близько півгодини.
  • Далі м’ясо дрібно нарізається і перекладається до гречки.
  • Складові заливаються подсоленными вершками з часником.
  • На приготування в тій же програмі потрібно 20-25 хвилин.
  • Подається обід з легким овочевим салатом.

    Гречка по-купецькому

    Цей рецепт зазвичай включає в себе яловичу вирізку. Але можна замінити її та іншим м’ясом (270 м). З решти продуктів береться: 900 мл негазованої води, ½ кг гречки, головка цибулі, 230 г свіжих печериць, морквина.

  • Шматочки м’яса без масла готуються у програмі «Випічка» 7-10 хвилин.
  • Далі в ємність кришаться овочі і висипаються тонкі слайсы печериць.
  • Разом компоненти обсмажуються 10-12 хвилин. Можна відразу посолити масу, а також за бажанням додати спеції.
  • В чашу «розумної каструлі» закладається промита гречка і виливається вода.
  • У закритому приладі каша з м’ясом і грибами готується 80 хвилин.
  • Подавати страву варто з солоними огірочками.

    Нюанси приготування в мультиварці: Редмонд, Поларіс

    «Розумна каструля» від будь-якого бренду добре підійде для приготування в ній гречаної каші. Щоб підготувати овочі та м’ясні компоненти до подальшої варінні, їх можна спочатку обсмажити в програмі «Випічка» або «Смаження». Вони є в моделях і від Редмонд, і від Поларіс.

    Що стосується основного етапу приготування, то допустимо вибирати один з наступних програм: «Каша», «Рис», «Каша молочна», «Гречка», «Крупа» або «Турбо». Залишиться лише відрегулювати час, згідно з рецептом.

    Прокрутка до верху