Гречка з тушонкою в мультиварці – 8 рецептів

Одним із других страв, яке відмінно підійде як на обід, так і на вечерю, є гречка з тушонкою в мультиварці. Іноді не вистачає часу на готування, і тут допоможе мультиварка. У диво — печі гречка вариться по-особливому, і смак може істотно відрізнятися. Пропонуємо деякі варіації приготування.

Традиційна гречка з тушонкою в мультиварці

Дане блюдо є досить поживним. Крім цього, всі необхідні інгредієнти фінансово доступними. А завдяки мультиварці, їжа вийде не тільки смачною, але швидко приготованою.

Необхідні продукти:

  • гречана крупа – 1,5 склянки;
  • вода – 2,5 склянки;
  • тушонка — 0,5 кг;
  • цибулина;
  • листочок лавра.

Необхідно нарізати цибулю і покласти його в жир з тушонки. На мультиварці виставити опцію «смаження», і протягом 5-7 хвилин його потомити.

Через 5-7 хвилин, додається тушонка і готується ще на 10 хвилин.

Після цього туди необхідно влити воду, всипати крупу, лаврушку.

Виставити режим «крупа», час 25-35 хвилин.

На замітку. Щоб каша була смачніше, потрібно купувати хорошу, якісну тушонку. Зазвичай у склі вона добре проглядається, і видно, що входить до її складу. Якщо немає можливості придбати тушонку в склі, необхідно дивитися, щоб на банці була маркування ГОСТ.

Рецепт приготування по-купецькому

Називається це блюдо так, тому, що воно готувалося раніше в печі і виходило дуже розсипчастим. Сьогодні, замість печі можна скористатися мультиварка. Щоб каша вийшла смачною, перед приготуванням гречку рекомендується прожарити на сковороді. Після цього, її висипають у посудину, куди додають всі інші складові.

  • гречка 1,5 склянки;
  • 3 склянки води;
  • 0,5 кг тушонки;
  • цибуля — ріпка;
  • вершкове масло — 50 гр;
  • петрушка;
  • перець горошок.

Крупу заздалегідь прожарити, помістити в чашу.

Дивіться також:  Макарони з тушонкою – 5 рецептів приготування

До крупі додати воду, цибулю, попередньо нарізаний, тушонку, перець.

Виставляється режим «каша» і готується протягом 30 хвилин.

Після чого необхідно додати петрушку і масло і поставити в режим підігріву на 15 хвилин.

Все дуже просто, а смак страви чудовий.

Важливо! У тушенке вже є трохи спецій і солі. Цей фактор потрібно враховувати.

По-армійськи

Таке блюдо готується просто. На його приготування піде мінімум часу. Інгредієнти слід відміряти склянками з мультиварки.

  • крупа — 2 склянки;
  • вода — 4 склянки;
  • цибулина;
  • тушонка — банку;
  • вершкове масло — 30 гр;
  • пісне масло — 30 гр;
  • морквина;
  • сіль і часник за бажанням.

Режим цибулину натираємо моркву.

Потім овочі обсмажити на рослинному маслі. Для цього добре підійде функція «випічка».

До овочів додаємо тушонку і часник. Прогріваємо всі разом.

Попередньо перебираємо і крупу промиваємо, всипаємо її в мультиварку.

Вливаємо воду, підсолюємо і ретельно розмішуємо. Робиться це для того, щоб тушонка рівномірно розподілилася.

Після цього страву слід накрити і поставити в мультиварку на 40 хвилин. Програму вибираємо «гречка».

За 5-7 хвилин до закінчення приготування додати вершкове масло.

Від такої страви всі домашні залишаться в захваті.

На замітку. Після додавання рідини, кашу заважати не рекомендується. Після приготування страви необхідно настоятися. Так смак буде ще насиченішим.

З додаванням грибів

Гречка з додаванням грибів, додасть особливий смак. Аромат буде просто незабутній.


Необхідні продукти:

  • 300 гр. гречки;
  • 600 гр. води;
  • 6 печериць;
  • цибулина;
  • 200 гр. тушонки;
  • сіль;
  • масло;
  • часник.

Поетапність дій:

Спочатку потрібно привести в порядок гриби. Їх промити, видалити пошкодження, порізати. Після цього скласти в каструлю, додати масло або жир.

Гриби слід обсмажити протягом 10 хвилин.

Дивіться також:  Домашній сир з сиру – 8 рецептів, як зробити сир в домашніх умовах

Після закінчення часу додаємо цибулю і смажимо ще 5 хвилин.

М’ясні консерви розім’яти і відправити в блюдо на 7-10 хвилин.

Додаємо заздалегідь промиту гречку.

Вливаємо необхідну кількість води, розмішуємо і солимо.

У центр відправляємо 1-2 цілих зубки часнику.

Все закриваємо і ставимо функцію «варка». По закінченню мультиварка сповістить звуковим сигналом.

Таке блюдо буде незвичайним рішенням звичайного обіду або вечері.

Гречаний суп з тушонкою

Гречаний суп на основі тушонки, приготований в мультиварці, нітрохи не гірше звичайного способу варіння.

  • банку тушонки свинячий;
  • гречки — 1 склянка;
  • картопля — 300 гр;
  • сіль — пара пучок;
  • пучок свіжої зелені;
  • маленька цибулинка;
  • трохи масла для пасерування;
  • морквина середня.

Цибулю і моркву необхідно підготувати в першу чергу — нашаткувати і обсмажити в режимі «смаження» протягом п’яти хвилин.

Далі промити крупу від пилу і сміття.

У мультиварочную чашу до пассировке влити чотири склянки окропу, викласти тушонку з крупою, нарізаний кубиками картоплю. Вибрати режим «суп» і поставити на третину години. За п’ять хвилин до кінця приготування всипати зелень. Дати настоятися в режимі підігріву хвилин десять. Перед подачею перемішати.

З томатним соусом

  • банку тушонки;
  • 1 ½ склянки гречаної крупи;
  • цибуля;
  • солодкий перчик;
  • 5 ложок томат-пасти;
  • 3 склянки окропу;
  • лаврушка.

Перчину, цибулю нарізати дрібним кубиком і обсмажити в мультиварочной чаші. Викласти пасту, залити водою, додати промиту крупу і тушонку, приправити. Перемішати.

Вибрати режим «гасіння» на 35 хвилин.

З тушкованим м’ясом і яйцем

Яйце надає гречаної каші з м’ясом деяку ніжність і незвичайність. Пропонуємо спробувати наступний рецепт.

  • банку тушонки курячої;
  • стакан гречки;
  • 2 склянки гарячої води;
  • 2 яйця;
  • масло.

В першу чергу обсмажуємо нашатковану цибулю. Поки він пассируется, крупу промиваємо. Далі висипаємо її до цибулі, перемішуємо, заливаємо воду і ставимо програму «каша» на чверть години.

Дивіться також:  М’ясо по-французьки в духовці зі свинини – шість рецептів

Тим часом яйця збиваємо виделкою в окремій мисці. Відкриваємо тушонку.

Після закінчення покладеного часу вливаємо в кашу яєчну масу, викладаємо м’ясо, добре перемішуємо і ставимо таймер ще на чверть години. Даємо настоятися в режимі «підігрів» протягом десяти хвилин.

З додаванням овочів

Приготувати гречку з тушонкою можна досить незвичайним способом, додавши більше овочів. Виходить незвичайно смачне рагу.

Для цього можна використовувати такі овочі:

  • томати;
  • консервовану кукурудзу;
  • квасоля;
  • болгарський перець;
  • цибуля;
  • морква;
  • кабачок.

Овочі порізати кубиками, трохи загасити. Додати крупу, воду, тушонку і готувати, як зазвичай — у режимі «каша» протягом півгодини.

Нюанси приготування в мультиварці: Редмонд, Поларіс

У мультиварочных пристроях різних виробників можуть злегка відрізнятися набори програм, в яких можна готувати страви. Наприклад, схожими функціями володіють програми «Гасіння» і «Каша», є універсальна – «Мультиповар». У деяких моделях крім режиму приготування можна вказати продукт, який готується – «Овочі», «Гречка», «Рис» та інше.

Прокрутка до верху