Рецепт класичний «Грецького» салату з бринзою – одна з небагатьох варіацій закуски з недалекого минулого, коли відзначався тотальний дефіцит продуктів. Традиційно страва готується з Фети, заміна якої бринзою надає пікантні закуски смакові нотки.
Салат «Грецький» з бринзою – класичний рецепт
Легка закуска зі свіжих овочів, заправлений олією з оливок, готується з:
- 80 г бринзи;
- 50 г маслин;
- огірка;
- ½ Солодкого перцю;
- 50 р салату;
- цибулини;
- помідори;
- солі, спецій, олії з оливок і соку лимона.
Спосіб приготування:
- Готуються овочі: огірки – шайби, з цибулі – півкільця, з помідора – часточки, з перцю – кубики.
- У тарілку викладаються порвані руками салатні листя, на які поміщається підготовлена овочева суміш.
- Далі розподіляються шматочки сиру і маслини, з яких попередньо видалені кісточки.
- Закуска притрушивается спеціями, поливається соком і заправляється маслом, виготовленим з оливок.
З куркою
Можна урізноманітнити щоденне меню, створивши річний «Грецький» салат з куркою. Це вже, звичайно, не класика, але цей факт аніскільки не позначається на чудовому смаку закуски.
Достатньо підготувати:
- 400 г курятини;
- 2 томата;
- 1 огірок;
- ½ Банки оливок без кісточок;
- червону цибулину;
- стопку оливкової олії;
- пучок листового салату;
- кусень бринзи;
- трохи соку з лимона;
- сіль і спеції.
Етапи створення:
- Філе відварюється, а після охолодження нарізати кубиками.
- Огірок, помідор, сир ріжуться великими шматочками.
- З лука готуються тонкі кільця.
- Салат рветься довільно.
- На дно салатника викладається зелень, яка покривається огірками, помідорами, цибулею, сиром.
- Наприкінці викладаються цілісні оливки, після чого салат заправляється заправкою з масла, соку лимона, солі на кінчику ножа і спецій.
Готуємо з сухариками
Любителі грецької кухні знають, що сухарики – невід’ємний компонент салату «Цезар». Але якщо господиня не проти поекспериментувати, то обов’язково варто виконати простий рецепт Грецького салату» з додаванням цього хрусткого компонента.
Заздалегідь підготуйте:
- ½ Батона;
- 4 помідора;
- 2 огірка;
- таку ж кількість солодкого перцю;
- ½ Банки оливок без кісточок;
- цибулину;
- стопку оливкової олії;
- пучок зелені;
- 250 г сиру;
- невелику кількість лимонного соку;
- сіль, перець мелений і орегано.
В процесі:
- З м’якушки батона готуються сухарики, які перед відправкою на 8 – 12 хвилин в духову шафу збризкують маслом.
- Овочі подрібнюються довільно. Головне, не робити шматочки занадто дрібними. «Фішка» «Грецького» салату деякої недбалості, яку надають досить великі шматочки інгредієнтів.
- З олії, солі, перцю, орегано і соку лимона готується заправка.
- У глибоку ємність складаються овочева суміш, сирні кубики, оливки.
- Салат заправляється соусом, притрушивается сухариками і зеленню, після чого одразу подається до столу.
Як приготувати салат «Грецький» з бринзою і лимоном
Вітамінна закуска, для підготовки якої практично все можна знайти на дачній грядці:
- 3 помідори;
- 3 огірка;
- цибулину;
- 1 болгарський перець;
Однак, в магазин все-таки доведеться тікати, якщо на вашій ділянці поки не виросли:
- 10 маслин без кісточок;
- ⅓ Лимона;
- ½ Стопки масла;
- шматочок бринзи 150 г;
- сіль, спеції і зелень.
При створенні салату виконуються такі прості дії:
- Овочі подрібнюються довільними шматочками, зелень дрібно рубається, маслини діляться навпіл, бринза ріжеться кубиками.
- З лимона вичавлюється сік, який змішується з сіллю, спеціями та олією.
- У салатнику змішуються всі овочі, сир і зелень, після чого закуска поливається заправкою.
З пекінською капустою
Пекінська капуста багата поживними елементами і часто використовується в приготуванні різних закусок зі свіжими овочами. Чому б не додати її у «Грецький» салат? Не пропадати ж добру!
Інгредієнти:
- ½ Качана пекінської капусти:
- 4 помідора;
- 1 головка цибулі;
- 2 огірка;
- 1 болгарський перець;
- стопка оливкової олії;
- півбанки маслин;
- 200 г сиру;
- часниковий зубок;
- ⅓ Лимона;
- спеції.
Щоб насолодитися оригінальним салатом, доведеться хвилин десять провести у обробної дошки:
- З товченого часнику, оливкової олії, лимонного соку і спецій готується соус, яким заливають нарізаний кубиками сирний продукт.
- Цибуля шинкуется дрібно, а капуста – більш товстими смужками.
- У салатнику змішуються цибуля, капуста, огіркові слайсы, часточки помідорів, смужки перцю і маслини.
- Наприкінці до салату додаються кубики сиру, що за останню чверть години придбали пікантну гостроту, і заправка, в якій вони перебували.
Закуска з помідорами черрі
Соковиті томати – невід’ємний компонент обговорюваної закуски. Але варто відзначити, що на відміну від великих шматочків, звичних нам томатів, половинки чері будуть виглядати в готовому блюді набагато витонченіше.
Приготувати «Грецький» салат до вечері можна, взявши десяток черрі, і так само:
- 2 червоні цибулини;
- 1 огірок;
- 1 стручок болгарського перцю;
- стопку оливкової олії;
- такий же обсяг винного оцту;
- 100 г маслин;
- 200 г салатних листків;
- 150 г бринзи;
- сіль і спеції.
У процесі приготування виконуються такі дії:
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями і залити заправкою з оцту, олії, солі і спецій.
- Поки овоч маринується, діляться навпіл помідори, перець ріжеться смужками. а огірок – кубиками.
- На дно салатника поміщаються рвані салатні листя, на які викладається суміш овочів, включаючи цибулю з заправкою.
- Зверху розподіляються маслини і сирні кубики.
- За бажанням, в готову страву додається ще масло з оливок і улюблені спеції.
З бринзою та перепелиними яйцями
Оригінальне доповнення «Грецького» салату перепелиними яйцями надає закуски ситність і вельми делікатні нотки.
Для приготування потрібні:
- 6 перепелиних яєць;
- 1 томат;
- 1 огірок;
- 1 болгарський перець;
- 1 червона головка цибулі;
- стопка оливкової олії;
- 10 маслин;
- 100 г салатних листків;
- 120 г бринзи;
- ⅓ Лимона;
- сіль і спеції.
Спосіб приготування:
- Листя салату рвуться довільно і викладаються на дно салатника.
- Далі в такій послідовності викладаються інші інгредієнти: половинки перепелиних яєць, часточки томату, огіркові кубики, смужки перцю, нашатковану цибулю, цілі маслини (звичайно, без кісточок) сир.
- Салат заправляється соусом з оливкової олії, лимонного соку і спецій.
Таким чином, щоб насолодитися вітамінної, легкої і дуже смачною закускою, достатньо підготувати простий продуктовий набір і виділити лише 10 – 15 хвилин на приготування. Просто, швидко, корисно і яскраво!