Грецький Салат з бринзою: класичний рецепт і ще 6 способів приготування

Рецепт класичний «Грецького» салату з бринзою – одна з небагатьох варіацій закуски з недалекого минулого, коли відзначався тотальний дефіцит продуктів. Традиційно страва готується з Фети, заміна якої бринзою надає пікантні закуски смакові нотки.

Салат «Грецький» з бринзою – класичний рецепт

Легка закуска зі свіжих овочів, заправлений олією з оливок, готується з:

  • 80 г бринзи;
  • 50 г маслин;
  • огірка;
  • ½ Солодкого перцю;
  • 50 р салату;
  • цибулини;
  • помідори;
  • солі, спецій, олії з оливок і соку лимона.

Спосіб приготування:

  • Готуються овочі: огірки – шайби, з цибулі – півкільця, з помідора – часточки, з перцю – кубики.
  • У тарілку викладаються порвані руками салатні листя, на які поміщається підготовлена овочева суміш.
  • Далі розподіляються шматочки сиру і маслини, з яких попередньо видалені кісточки.
  • Закуска притрушивается спеціями, поливається соком і заправляється маслом, виготовленим з оливок.

З куркою

Можна урізноманітнити щоденне меню, створивши річний «Грецький» салат з куркою. Це вже, звичайно, не класика, але цей факт аніскільки не позначається на чудовому смаку закуски.

Достатньо підготувати:

  • 400 г курятини;
  • 2 томата;
  • 1 огірок;
  • ½ Банки оливок без кісточок;
  • червону цибулину;
  • стопку оливкової олії;
  • пучок листового салату;
  • кусень бринзи;
  • трохи соку з лимона;
  • сіль і спеції.

Етапи створення:

  • Філе відварюється, а після охолодження нарізати кубиками.
  • Огірок, помідор, сир ріжуться великими шматочками.
  • З лука готуються тонкі кільця.
  • Салат рветься довільно.
  • На дно салатника викладається зелень, яка покривається огірками, помідорами, цибулею, сиром.
  • Наприкінці викладаються цілісні оливки, після чого салат заправляється заправкою з масла, соку лимона, солі на кінчику ножа і спецій.

Готуємо з сухариками

Любителі грецької кухні знають, що сухарики – невід’ємний компонент салату «Цезар». Але якщо господиня не проти поекспериментувати, то обов’язково варто виконати простий рецепт Грецького салату» з додаванням цього хрусткого компонента.

Дивіться також:  Салат з баклажанів – 7 смачних рецептів на кожен день і на святковий стіл

Заздалегідь підготуйте:

  • ½ Батона;
  • 4 помідора;
  • 2 огірка;
  • таку ж кількість солодкого перцю;
  • ½ Банки оливок без кісточок;
  • цибулину;
  • стопку оливкової олії;
  • пучок зелені;
  • 250 г сиру;
  • невелику кількість лимонного соку;
  • сіль, перець мелений і орегано.

В процесі:

  • З м’якушки батона готуються сухарики, які перед відправкою на 8 – 12 хвилин в духову шафу збризкують маслом.
  • Овочі подрібнюються довільно. Головне, не робити шматочки занадто дрібними. «Фішка» «Грецького» салату деякої недбалості, яку надають досить великі шматочки інгредієнтів.
  • З олії, солі, перцю, орегано і соку лимона готується заправка.
  • У глибоку ємність складаються овочева суміш, сирні кубики, оливки.
  • Салат заправляється соусом, притрушивается сухариками і зеленню, після чого одразу подається до столу.

Як приготувати салат «Грецький» з бринзою і лимоном

Вітамінна закуска, для підготовки якої практично все можна знайти на дачній грядці:

  • 3 помідори;
  • 3 огірка;
  • цибулину;
  • 1 болгарський перець;

Однак, в магазин все-таки доведеться тікати, якщо на вашій ділянці поки не виросли:

  • 10 маслин без кісточок;
  • ⅓ Лимона;
  • ½ Стопки масла;
  • шматочок бринзи 150 г;
  • сіль, спеції і зелень.

При створенні салату виконуються такі прості дії:

  • Овочі подрібнюються довільними шматочками, зелень дрібно рубається, маслини діляться навпіл, бринза ріжеться кубиками.
  • З лимона вичавлюється сік, який змішується з сіллю, спеціями та олією.
  • У салатнику змішуються всі овочі, сир і зелень, після чого закуска поливається заправкою.

З пекінською капустою

Пекінська капуста багата поживними елементами і часто використовується в приготуванні різних закусок зі свіжими овочами. Чому б не додати її у «Грецький» салат? Не пропадати ж добру!

Інгредієнти:

  • ½ Качана пекінської капусти:
  • 4 помідора;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 огірка;
  • 1 болгарський перець;
  • стопка оливкової олії;
  • півбанки маслин;
  • 200 г сиру;
  • часниковий зубок;
  • ⅓ Лимона;
  • спеції.
Дивіться також:  Добова капуста – 7 рецептів приготування

Щоб насолодитися оригінальним салатом, доведеться хвилин десять провести у обробної дошки:

  • З товченого часнику, оливкової олії, лимонного соку і спецій готується соус, яким заливають нарізаний кубиками сирний продукт.
  • Цибуля шинкуется дрібно, а капуста – більш товстими смужками.
  • У салатнику змішуються цибуля, капуста, огіркові слайсы, часточки помідорів, смужки перцю і маслини.
  • Наприкінці до салату додаються кубики сиру, що за останню чверть години придбали пікантну гостроту, і заправка, в якій вони перебували.

Закуска з помідорами черрі

Соковиті томати – невід’ємний компонент обговорюваної закуски. Але варто відзначити, що на відміну від великих шматочків, звичних нам томатів, половинки чері будуть виглядати в готовому блюді набагато витонченіше.

Приготувати «Грецький» салат до вечері можна, взявши десяток черрі, і так само:

  • 2 червоні цибулини;
  • 1 огірок;
  • 1 стручок болгарського перцю;
  • стопку оливкової олії;
  • такий же обсяг винного оцту;
  • 100 г маслин;
  • 200 г салатних листків;
  • 150 г бринзи;
  • сіль і спеції.

У процесі приготування виконуються такі дії:

  • Цибулю нарізати тонкими півкільцями і залити заправкою з оцту, олії, солі і спецій.
  • Поки овоч маринується, діляться навпіл помідори, перець ріжеться смужками. а огірок – кубиками.
  • На дно салатника поміщаються рвані салатні листя, на які викладається суміш овочів, включаючи цибулю з заправкою.
  • Зверху розподіляються маслини і сирні кубики.
  • За бажанням, в готову страву додається ще масло з оливок і улюблені спеції.

З бринзою та перепелиними яйцями

Оригінальне доповнення «Грецького» салату перепелиними яйцями надає закуски ситність і вельми делікатні нотки.

Для приготування потрібні:

  • 6 перепелиних яєць;
  • 1 томат;
  • 1 огірок;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 червона головка цибулі;
  • стопка оливкової олії;
  • 10 маслин;
  • 100 г салатних листків;
  • 120 г бринзи;
  • ⅓ Лимона;
  • сіль і спеції.
Дивіться також:  Фруктовий салат – 18 рецептів приготування для дітей і дорослих

Спосіб приготування:

  • Листя салату рвуться довільно і викладаються на дно салатника.
  • Далі в такій послідовності викладаються інші інгредієнти: половинки перепелиних яєць, часточки томату, огіркові кубики, смужки перцю, нашатковану цибулю, цілі маслини (звичайно, без кісточок) сир.
  • Салат заправляється соусом з оливкової олії, лимонного соку і спецій.

Таким чином, щоб насолодитися вітамінної, легкої і дуже смачною закускою, достатньо підготувати простий продуктовий набір і виділити лише 10 – 15 хвилин на приготування. Просто, швидко, корисно і яскраво!

Прокрутка до верху