Гриби гливи – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Як посмажити з картоплею

Будь-які гриби, посмажені з картоплею — справжні смакота. Гливи також дуже апетитні.

Для приготування страви потрібні продукти:

  • гливи – беремо ½ кілограма;
  • бульби картоплі – п’яти-шести цілком достатньо;
  • цибулина – одна;
  • сіль і перець мелений чорний – орієнтуйтеся на свій смак;
  • рослинна олія (краще взяти рафінована, щоб не забивати аромат і смак страви).

Спочатку гриби. Їх ретельно вимиваємо, якщо є необхідність – чистимо. Прибираємо в друшляк, або розкладаємо на рушник. Тепер можна різати великими фрагментами.

Картоплю теж подрібнюємо. Розміри шматків значення не мають.

Гриби будемо смажити окремо від картоплі: вони випускають багато рідини. Тому доводиться користуватися двома сковорідками. Через три-п’ять хвилин смаження під кришкою гливи «попливуть». Значить, час сковорідку відкривати, посилювати нагрівання до максимуму і продовжити смажити, посоливши і присмачивши перцем. Сигнал готовності – повне випаровування рідини і рум’яний колір.

Картопля до цього моменту теж буде практично приготовлена. Так що пересипаємо до неї грибочки, пробуємо на сіль (можливо, доведеться її ще трохи додати), і через п’ять хвилин можна вимикати.

Присыплем страва свіжою зеленню.

Після цього рекомендується накрити сковороду щільною кришкою і дати страві настоятися близько п’ятнадцяти хвилин. Тепер гриби, смажені з картоплею, можна подавати.

Дивіться також:  Плов в мультиварці зі свининою – 7 рецептів