Як посмажити з картоплею
Будь-які гриби, посмажені з картоплею — справжні смакота. Гливи також дуже апетитні.
Для приготування страви потрібні продукти:
- гливи – беремо ½ кілограма;
- бульби картоплі – п’яти-шести цілком достатньо;
- цибулина – одна;
- сіль і перець мелений чорний – орієнтуйтеся на свій смак;
- рослинна олія (краще взяти рафінована, щоб не забивати аромат і смак страви).
Спочатку гриби. Їх ретельно вимиваємо, якщо є необхідність – чистимо. Прибираємо в друшляк, або розкладаємо на рушник. Тепер можна різати великими фрагментами.
Картоплю теж подрібнюємо. Розміри шматків значення не мають.
Гриби будемо смажити окремо від картоплі: вони випускають багато рідини. Тому доводиться користуватися двома сковорідками. Через три-п’ять хвилин смаження під кришкою гливи «попливуть». Значить, час сковорідку відкривати, посилювати нагрівання до максимуму і продовжити смажити, посоливши і присмачивши перцем. Сигнал готовності – повне випаровування рідини і рум’яний колір.
Картопля до цього моменту теж буде практично приготовлена. Так що пересипаємо до неї грибочки, пробуємо на сіль (можливо, доведеться її ще трохи додати), і через п’ять хвилин можна вимикати.
Присыплем страва свіжою зеленню.
Після цього рекомендується накрити сковороду щільною кришкою і дати страві настоятися близько п’ятнадцяти хвилин. Тепер гриби, смажені з картоплею, можна подавати.