З приходом осені на столах все частіше починають з’являтися консервація: помідори, огірки, капуста, перець і грибочки. Щоб урізноманітнити список солінь і гострих овочевих закусок, варто спробувати приготувати гриби по-корейськи, що відрізняються яскравістю смаку і ароматностью.
Гриби печериці по-корейськи
За лічені хвилини можна приготувати смачну закуску з:
- ½ Кг грибів;
- головки часнику;
- 15 г цукру;
- 30 мл соєвого соусу;
- такої ж кількості оцту;
- стопки соняшникової олії;
- 6 горошин чорного перцю;
- щіпки коріандру;
- ¼ Морквини;
- 7 г солі;
- склянки води;
- зелені і лаврового листка.
Спосіб приготування:
- Гриби очищаються, промиваються і діляться на кілька частин, які відправляються в киплячу воду з лавровим листом на 5 хвилин, після чого відкидають на друшляк.
- Морква натирається.
- Для маринаду в 50 мл гарячої води розчиняються цукор і сіль, після чого розчин змішується з залишилася холодною частиною води, оцтом, соусом і рослинним маслом.
- У киплячий маринад відправляються подрібнені часник і зелень, всі спеції, гриби і моркву.
- Маринуються гриби протягом 24 годин на холоді.
Готуємо з деревних грибів
Ще одна дуже проста у виконанні гостра закуска готується з:
- 1 білого деревного гриба;
- 30 мл кунжутного масла;
- 15 мл соєвого соусу;
- такої ж кількості яблучного оцту;
- 5 г меду;
- коріандру, кмину, чорного перцю, гірчиці і солі.
При підготовці:
- Гриб очищається, промивається і нарізають невеликими шматочками, зручними для їжі.
- В одній піалі змішуються всі рідкі інгредієнти, в іншій – сухі спеції.
- Вміст 2 ємностей об’єднується, після чого грибочки заливаються заправкою і подсаливаются.
Рецепт гострої закуски
Мариновані гриби – універсальна закуска, яка буде затребувана, як на святковому, так і на повсякденному столі особливо з гарніром з картоплі.
Для приготування необхідно взяти:
- 2 цибулини;
- 50 мл оцту;
- 1 солодкий перець;
- 10 г солі;
- 70 мл олії соняшникової;
- 15 г цукру;
- головка часнику;
- пучок зелені;
- 1 кг печериць;
- перець чилі.
Спосіб створення закуски:
- Очищені гриби відварюють у підсоленій воді протягом 10 хвилин.
- Цибулина нарізають кільцями, а часник – пластинками.
- Перець чилі подрібнюється, а солодкий нарізати смужками.
- Зелень дрібно рубається.
- У глибокій ємності змішуються оцет, олію, сіль, цукор, спеції, після чого туди ж відправляються перець, гриби, цибулю і часник.
- Маринуються гриби по цьому рецепту 10 годин в холодильній камері.
Гливи по-корейськи
Любителям пікантного смаку страв корейської кухні доведеться по душі оригінальна закуска, приготовлена з:
- 1 кг гливи;
- 2 цибулин;
- стопки оцту;
- 15 г цукру;
- 20 г солі;
- ½ Головки часнику;
- меленого перцю;
- 3 бутонів гвоздики;
- 2 лаврових листочків;
- пряних трав.
У процесі виконання:
- Гриби промиваються, очищаються від жорстких лусочок і нарізати смужками.
- Грибні смужки відправляються разом з лавровими листками, гвоздикою і ½ солі в каструлю, де заливаються водою.
- Варяться гливи до готовності 10 хвилин, а потім відкидається на друшляк.
- Лук ріжеться півкільцями, а часник подрібнюється.
- В одній ємності змішуються всі підготовлені інгредієнти, включаючи оцет, олію, цукор, решту сіль та інші спеції.
- Через добу закуска подається до столу.
Варіант для гурманів з коралових грибів
Поживні коралові гриби, багаті вітамінами і мінералами, ростуть на пнях або стовбурах дерев і по вигляду нагадують корали. З цієї причини вони отримали настільки морське назву.
Для приготування знадобиться придбати:
- 100 г грибів;
- пір’ячко цибулі;
- головка цибулі;
- ½ Головки часнику;
- трохи солі і білого меленого перцю;
- 30 мл неароматного олії.
Порядок дій:
- Гриби поділяються на суцвіття, які проварюються протягом двох хвилин. Потім відкидаються на друшляк, де промиваються проточною водою.
- Цибулина шинкуется тонкими кільцями, пір’ячко подрібнюються, а часник давиться.
- Всі овочі і гриби змішуються, солятся, приправляють, а потім злегка обсмажують.
З соєвого спаржею
Завдяки великому асортименту пропонованих продуктів у супермаркетах немає необхідності платити за готову страву високу вартість, можна приготувати корейську закуску самостійно.
Досить придбати:
- 250 г сухого соєвого спаржі;
- стільки ж печериць;
- морквину;
- 1 заправку для фунчозы;
- ½ Головки часнику;
- 50 мл майонезу;
- трохи солі, перцю.
При втіленні рецепта в життя:
- Спаржа ламається шматочками завдовжки 10 см і заливається водою.
- У підсоленій воді відварюються поділені на частини гриби.
- Морква натирається і залишається присипаній сіллю 10 хвилин.
- Через 3 години спаржа промивається і ріжеться брусками.
- В одній посуді змішуються гриби, спаржа, заправка, морква, майонез і часникова кашка
Баклажани з грибами по-корейськи
Перед тим, як приготувати гриби з баклажанами по-корейськи, варто придбати:
- 1 кг грибів;
- 1 кг баклажанів;
- 4 шт. болгарського перцю;
- 180 мл олії;
- 150 мл оцту;
- 50 мл води;
- 3 цибулини;
- 15 г цукру;
- стільки ж солі;
- головку часнику;
- зелень.
Схема приготування являє собою виконання наступних дій:
- Баклажани і гриби нарізати приблизно однаковими шматочками, які відварюють у підсоленій воді протягом 10 хвилин, після чого відкидаються на друшляк.
- Перець очищається від серцевини і нарізати смужками.
- Цибулю нарізати кільцями, часник пропускаємо через прес, зелень рубається ножем.
- Подрібнені овочі змішуються і заливаються, маслом, кип’яченою водою з розчиненими в ній сіллю і цукром.
- Баклажани, перець і гриби поміщаються в каструлю з маринадом і відправляються в холод на 6 годин для придбання необхідного стану.
Таким чином, любителям корейської кухні обов’язково варто приготувати гриби по-корейськи, які урізноманітнюють меню насиченістю смаку і неповторним ароматом.