Гриби по-корейськи – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

З приходом осені на столах все частіше починають з’являтися консервація: помідори, огірки, капуста, перець і грибочки. Щоб урізноманітнити список солінь і гострих овочевих закусок, варто спробувати приготувати гриби по-корейськи, що відрізняються яскравістю смаку і ароматностью.

Гриби печериці по-корейськи

За лічені хвилини можна приготувати смачну закуску з:

  • ½ Кг грибів;
  • головки часнику;
  • 15 г цукру;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • такої ж кількості оцту;
  • стопки соняшникової олії;
  • 6 горошин чорного перцю;
  • щіпки коріандру;
  • ¼ Морквини;
  • 7 г солі;
  • склянки води;
  • зелені і лаврового листка.

Спосіб приготування:

  • Гриби очищаються, промиваються і діляться на кілька частин, які відправляються в киплячу воду з лавровим листом на 5 хвилин, після чого відкидають на друшляк.
  • Морква натирається.
  • Для маринаду в 50 мл гарячої води розчиняються цукор і сіль, після чого розчин змішується з залишилася холодною частиною води, оцтом, соусом і рослинним маслом.
  • У киплячий маринад відправляються подрібнені часник і зелень, всі спеції, гриби і моркву.
  • Маринуються гриби протягом 24 годин на холоді.

Готуємо з деревних грибів

Ще одна дуже проста у виконанні гостра закуска готується з:

  • 1 білого деревного гриба;
  • 30 мл кунжутного масла;
  • 15 мл соєвого соусу;
  • такої ж кількості яблучного оцту;
  • 5 г меду;
  • коріандру, кмину, чорного перцю, гірчиці і солі.

При підготовці:

  • Гриб очищається, промивається і нарізають невеликими шматочками, зручними для їжі.
  • В одній піалі змішуються всі рідкі інгредієнти, в іншій – сухі спеції.
  • Вміст 2 ємностей об’єднується, після чого грибочки заливаються заправкою і подсаливаются.

Рецепт гострої закуски

Мариновані гриби – універсальна закуска, яка буде затребувана, як на святковому, так і на повсякденному столі особливо з гарніром з картоплі.

Для приготування необхідно взяти:

  • 2 цибулини;
  • 50 мл оцту;
  • 1 солодкий перець;
  • 10 г солі;
  • 70 мл олії соняшникової;
  • 15 г цукру;
  • головка часнику;
  • пучок зелені;
  • 1 кг печериць;
  • перець чилі.
Дивіться також:  Куряча печінка – рецепти з фото. Як смачно приготувати курячу печінку

Спосіб створення закуски:

  • Очищені гриби відварюють у підсоленій воді протягом 10 хвилин.
  • Цибулина нарізають кільцями, а часник – пластинками.
  • Перець чилі подрібнюється, а солодкий нарізати смужками.
  • Зелень дрібно рубається.
  • У глибокій ємності змішуються оцет, олію, сіль, цукор, спеції, після чого туди ж відправляються перець, гриби, цибулю і часник.
  • Маринуються гриби по цьому рецепту 10 годин в холодильній камері.

Гливи по-корейськи

Любителям пікантного смаку страв корейської кухні доведеться по душі оригінальна закуска, приготовлена з:

  • 1 кг гливи;
  • 2 цибулин;
  • стопки оцту;
  • 15 г цукру;
  • 20 г солі;
  • ½ Головки часнику;
  • меленого перцю;
  • 3 бутонів гвоздики;
  • 2 лаврових листочків;
  • пряних трав.

У процесі виконання:

  • Гриби промиваються, очищаються від жорстких лусочок і нарізати смужками.
  • Грибні смужки відправляються разом з лавровими листками, гвоздикою і ½ солі в каструлю, де заливаються водою.
  • Варяться гливи до готовності 10 хвилин, а потім відкидається на друшляк.
  • Лук ріжеться півкільцями, а часник подрібнюється.
  • В одній ємності змішуються всі підготовлені інгредієнти, включаючи оцет, олію, цукор, решту сіль та інші спеції.
  • Через добу закуска подається до столу.

Варіант для гурманів з коралових грибів

Поживні коралові гриби, багаті вітамінами і мінералами, ростуть на пнях або стовбурах дерев і по вигляду нагадують корали. З цієї причини вони отримали настільки морське назву.

Для приготування знадобиться придбати:

  • 100 г грибів;
  • пір’ячко цибулі;
  • головка цибулі;
  • ½ Головки часнику;
  • трохи солі і білого меленого перцю;
  • 30 мл неароматного олії.

Порядок дій:

  • Гриби поділяються на суцвіття, які проварюються протягом двох хвилин. Потім відкидаються на друшляк, де промиваються проточною водою.
  • Цибулина шинкуется тонкими кільцями, пір’ячко подрібнюються, а часник давиться.
  • Всі овочі і гриби змішуються, солятся, приправляють, а потім злегка обсмажують.
Дивіться також:  Котлети з квасолі – 8 простих і смачних рецептів

З соєвого спаржею

Завдяки великому асортименту пропонованих продуктів у супермаркетах немає необхідності платити за готову страву високу вартість, можна приготувати корейську закуску самостійно.

Досить придбати:

  • 250 г сухого соєвого спаржі;
  • стільки ж печериць;
  • морквину;
  • 1 заправку для фунчозы;
  • ½ Головки часнику;
  • 50 мл майонезу;
  • трохи солі, перцю.

При втіленні рецепта в життя:

  • Спаржа ламається шматочками завдовжки 10 см і заливається водою.
  • У підсоленій воді відварюються поділені на частини гриби.
  • Морква натирається і залишається присипаній сіллю 10 хвилин.
  • Через 3 години спаржа промивається і ріжеться брусками.
  • В одній посуді змішуються гриби, спаржа, заправка, морква, майонез і часникова кашка

Баклажани з грибами по-корейськи

Перед тим, як приготувати гриби з баклажанами по-корейськи, варто придбати:

  • 1 кг грибів;
  • 1 кг баклажанів;
  • 4 шт. болгарського перцю;
  • 180 мл олії;
  • 150 мл оцту;
  • 50 мл води;
  • 3 цибулини;
  • 15 г цукру;
  • стільки ж солі;
  • головку часнику;
  • зелень.

Схема приготування являє собою виконання наступних дій:

  • Баклажани і гриби нарізати приблизно однаковими шматочками, які відварюють у підсоленій воді протягом 10 хвилин, після чого відкидаються на друшляк.
  • Перець очищається від серцевини і нарізати смужками.
  • Цибулю нарізати кільцями, часник пропускаємо через прес, зелень рубається ножем.
  • Подрібнені овочі змішуються і заливаються, маслом, кип’яченою водою з розчиненими в ній сіллю і цукром.
  • Баклажани, перець і гриби поміщаються в каструлю з маринадом і відправляються в холод на 6 годин для придбання необхідного стану.

Таким чином, любителям корейської кухні обов’язково варто приготувати гриби по-корейськи, які урізноманітнюють меню насиченістю смаку і неповторним ароматом.

Прокрутка до верху