Рецепт гострої закуски
Мариновані гриби – універсальна закуска, яка буде затребувана, як на святковому, так і на повсякденному столі особливо з гарніром з картоплі.
Для приготування необхідно взяти:
- 2 цибулини;
- 50 мл оцту;
- 1 солодкий перець;
- 10 г солі;
- 70 мл олії соняшникової;
- 15 г цукру;
- головка часнику;
- пучок зелені;
- 1 кг печериць;
- перець чилі.
Спосіб створення закуски:
- Очищені гриби відварюють у підсоленій воді протягом 10 хвилин.
- Цибулина нарізають кільцями, а часник – пластинками.
- Перець чилі подрібнюється, а солодкий нарізати смужками.
- Зелень дрібно рубається.
- У глибокій ємності змішуються оцет, олію, сіль, цукор, спеції, після чого туди ж відправляються перець, гриби, цибулю і часник.
- Маринуються гриби по цьому рецепту 10 годин в холодильній камері.