Ароматна і дуже апетитна грибна підлива може виступати в якості самостійної страви, складовою начинки для випічки або подаватися з різноманітними гарнірами. До того ж, таке універсальне блюдо корисно і низькокалорійні.
Смачна підлива з печериць
В овочевому відділі супермаркету завжди знайдеться упаковка грибів шампіньйонів, купивши яку з легкістю можна підготувати дуже ароматну підливу до будь-якого гарніру.
Для виконання рецепта знадобиться:
- 400 г печериць;
- голівка білої цибулі;
- морквина;
- пастернак;
- 600 мл води;
- 50 г борошна;
- 50 мл сметани;
- трохи соняшникової олії, зелені;
- сіль і приправи.
Спосіб приготування:
- Морква і пастернак нарізаються кубиками.
- Каструля наповнюється водою об’ємом 300 мл, куди після скипання відправляються сіль, коренеплід і пастернак.
- Цибулина подрібнюється і поміщається на сковороду для обсмажування.
- Після придбання цибулею м’якості, в сковороду викладаються шматочки грибів.
- Коли рідина від печериць випарується, обсмажена і підсолена суміш відправляється в бульйон.
- У воді, що залишилася розлучаються борошно, сметана, приправи і рубана зелень, після чого все збивається і вливається в киплячий бульйон з грибами.
- Через 3 хвилини після закипання підлива готова.
Із заморожених грибів
Щоб надати смаку грибної підливи насиченість і пікантність, рекомендується використовувати:
- ½ Кг грибів;
- 2 пачки плавленого сиру;
- 200 мл сметани;
- морквину;
- цибулину;
- ½ Стопки соняшникової олії;
- 2 часникового зубчики;
- сіль і перець.
При підготовці:
- Цибуля подрібнюється, а морква і сирки натираються на тертці.
- Часник товчеться.
- Сирна маса і часникова кашка змішуються.
- Обсмажуються На сковороді цибулю і моркву, до яких після придбання цибульними шматочками золотистого кольору відправляються попередньо розморожені і подрібнені гриби.
- Коли волога з грибів випарується, вміст сковороди заправляється сирно-часниковою сумішшю і сметаною.
- Підлива солиться, перчится і гаситься 10 хвилин.
З сметенным соусом
Грибна підлива зі сметанним соусом – відмінне блюдо для прихильників дієтичного харчування, що не містить м’ясних складових, але володіє яскравим смаком.
Для приготування потрібні:
- 300 г грибів;
- 2 яйця;
- 100 мл грибного бульйону;
- 20 г борошна;
- шматочок вершкового масла;
- 3 мл лимонного соку;
- сіль і спеції.
Етапи створення:
- Гриби розрізаються на декілька частин, які обсмажуються до рум’яності на вершковому маслі.
- На сухій сковорідці обсмажується борошно до карамельного кольору, після чого поступово заливають грибним варом при постійному помішуванні, що дозволяє виключити можливість утворення грудок.
- Борошняним бульйоном заливаються гриби і тушкують 2 – 3 хвилини.
- Жовтки відокремлюють від білків і за допомогою блендера змішуються зі сметаною і соком лимона.
- Вміст сковороди заливається соусом і прогрівається 5 хвилин.
Як зробити підливу з сушених грибів
Підлива з сушених грибів завжди поза сезону. А якщо засушены лісові гриби, то аромат такої страви буде чудовим.
Густий і ароматний соус можна приготувати з:
- 100 г сушених грибів;
- 2 цибулин;
- 15 г борошна;
- шматочки вершкового масла;
- 50 мл сметани;
- солі і перцю.
У процесі виконання:
- Сушені гриби викладаються в миску, де заливаються водою і вимочуються близько 3 годин.
- Вимочені продукти перекладають в каструлю, заливаються ½ л води і кип’ятити 25 хвилин, після чого вилучаються з бульйону.
- Остиглі дари лісу ріжуться кубиками.
- Цибуля шинкуется і обсмажується з сіллю і спеціями до золотистої скоринки на вершковому маслі.
- До нього надсилаються гриби, а через 5 хвилин всипається борошно.
- Після 2 хвилин основа підливи заливається бульйоном з розведеною в ньому сметаною.
- Тушкується підлива після закипання 5 хвилин.
Покроковий рецепт до макаронів
Універсальна підливка з грибів і сметани відмінно доповнює гарніри з макаронних виробів.
Для втілення рецепта в життя слід мати під руками:
- 100 г грибів;
- цибулину;
- 15 г борошна;
- 250 мл сметани;
- соняшникова олія;
- сіль і спеції.
Готується підлива за наступною схемою:
- З промитих і обсушену грибів готуються невеликі скибочки, які підрум’янюються на сковороді.
- Цибулина нарізають невеликими шматочками, які відправляються до грибів, коли ті пустять рідина.
- Після придбання цибулею прозорості в сковороду всипати сіль, спеції і борошно.
- Через 2 хвилини грибна маса заливається сметаною і продовжує тушкуватися 5 хвилин під кришкою.
Незвичайний «Бешамель» з грибами
Любителі вишуканої французької кухні по достоїнству оцінять цей рецепт, для виконання якого необхідні:
- 300 г печериць;
- шматочок вершкового масла;
- цибулина;
- 70 г борошна;
- 500 – 600 мл молока;
- сіль, спеції і зелень.
Покрокова інструкція приготування:
- Гриби добре промиваються, ріжуться смужками і викладаються на сковороду з вершковим маслом, де обсмажують до готовності.
- Цибуля шинкуется і за 5 хвилин до готовності грибів додається до них.
- Цибульно-грибна маса солиться і перчится.
- Всипається борошно, потім все ретельно перемішується, щоб не утворилися грудки.
- Після вимішування вміст сковороди заливається молоком.
- Також в соус додається за бажанням рубаний кріп.
- Тушкується підливка до необхідної кулінару консистенції приблизно 15 – 25 хвилин.
З вершковим смаком
Вершки додають підливці ніжність і поживність.
Чудовий варіант грибного соусу готується з:
- 150 г свіжих грибів;
- 200 мл вершків;
- шматочки вершкового масла;
- цибулини;
- 20 г сиру;
- головки часнику;
- 15 мл лимонного соку;
- невеликої кількості солі, спецій і мускатного горіха.
Щоб приготувати підливу, виконуємо прості дії:
- Печериці промиваються, обтираються і ріжуться пластинками.
- Часник кришиться за допомогою ножа.
- Цибуля подрібнюється і пассеруется на вершковому маслі до прозорості, після чого до нього додаються грибні пластинки.
- Ледь вміст сковороди підрум’яниться, цибульно-грибна маса заливається вершками.
- Після закипання соус солиться, притрушивается мускатним горіхом і італійськими травами, додають складу насичений аромат.
- Тушкується соус на повільному вогні близько 15 – 20 хвилин до загустіння.
- У фіналі треться сир, яким соус щедро притрушивается.
- Підлива швидко перемішується і відразу прибирається з плити, поки сир не встиг повністю розійтися.
Пісна підливка з грибів
Це цікавий варіант підливи, для приготування якого досить мати:
- 350 г грибів;
- 2 часникового зубчики;
- 20 г картопляного крохмалю;
- 20 мл соняшникової олії;
- морквину;
- цибулину;
- сіль і спеції.
Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:
- Гриби поділяються на частини, які відварюються 5 хвилин, а потім витягуються з окропу.
- У 150 мл бульйону після його остигання розлучається крохмаль.
- Цибулю і моркву подрібнюються, а потім пассеруются до готовності.
- За 5 хвилин до закінчення смаження овочів в сковороду викладаються гриби.
- Підлива солиться, приправляється, заправляється часниковою кашкою і заливається бульйоном.
- Через 5 хвилин гасіння підлива готова.
Грибна підлива – прекрасне доповнення до різних страв. Чудово смачний складу, що дозволяє урізноманітнити меню, надає традиційним стравам насичений смак і неперевершений аромат.