Грибний салат – 7 дуже смачних покрокових рецептів

Грибний салат – смачна і проста у виконанні закуска, яка буде до місця на будь-якому столі. Нижче представлена підбірка найбільш смачних страв з покроковими інструкціями приготування, наявність яких перетворює процес створення закусок у п’ятихвилинне справа.

Простий грибний салат з куркою

Це корисна і поживна закуска, підготовка якій під силу навіть початківцю кулінару. Щоб подати на вечерю легке блюдо, достатньо підготувати бюджетний продуктовий набір. Однак вартість його складових анітрошки не відбивається на чудовому ніжному смаку закуски.

Отже, візьмемо:

  • куряче філе;
  • 200 г сиру (вибираємо з твердих сортів);
  • 300 г печериць;
  • 400 г волоських горіхів;
  • 2 зубчики часнику;
  • шматочок вершкового масла;
  • майонез;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Філе промивається, обсушивается за допомогою паперових серветок і відварюється до готового стану в підсоленій воді.
  • Після охолодження м’ясо розбирається на волокна.
  • Гриби нарізати пластинками, які обсмажуються до рум’яності.
  • З сирного шматочка готується стружка.
  • Часникові зубчики і горіхи подрібнюються.
  • У салатнику всі підготовлені інгредієнти перемішуються і заправляються майонезним соусом.

Оригінальна закуска з креветками

Любителі морепродуктів по достоїнству оцінять оригінальне поєднання креветок і грибів.

Заздалегідь підготуємо:

  • 250 г печериць;
  • 150 г креветок;
  • стільки ж сиру;
  • цибулину;
  • 50 мл майонезу;
  • 150 г салатних листків;
  • 2 зубки часнику;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль і мелений перець.

Етапи створення:

  • Морепродукти проварюються кілька хвилин, після чого очищаються і діляться уздовж навпіл.
  • Цибулю і гриби подрібнюються, а потім обсмажуються на розпущеному вершковому маслі.
  • Сир треться.
  • Салатні листя рвуться руками і перемішуються з засмажкою, шматочками креветок, сирної стружкою і часниковою кашкою.
  • Змішані інгредієнти подсаливаются, приправляють за бажанням і заправляються майонезом.

«Грибне козуб» з опеньками

Якщо «Олів’є» вже приївся, то варто скористатися цим рецептом і приготувати салат «Грибна козуб».

Дивіться також:  Салат «Червоне море» з крабовими паличками – 8 рецептів

Він є чудовою альтернативою популярної закуски. Щоб створити апетитну страву, потрібні:

  • банку маринованих опеньків;
  • 250 г шинки;
  • 2 картоплини;
  • 2 яйця;
  • пучок зеленої цибулі;
  • півсклянки майонезу;
  • сіль.

В процесі втілення рецепта в життя виконуємо наступні дії:

  • Яйце і картопляні бульби відварюються, а після очищення нарізаються кубиками. Так само подрібнюється шинка
  • Сир треться.
  • З цибулини готуються дрібні шматочки.
  • Опеньки відкидаються на друшляк.
  • Збирається листковий салат в наступній послідовності: гриби, подрібнені пір’ячко цибулі, шинка, картопля, сир і яйця.
  • Усі шари, крім верхнього, змазується майонезом і при необхідності подсаливаются.
  • Для просочення закуска відправляється в холодильник на 2 години.

Салат «Грибна поляна» з печерицями

Ще одна варіація листкової закуски, яка приковує погляди зібралися за святковим столом.

Щоб підкорити гостей своєю кулінарною майстерністю, господині потрібно підготувати:

  • 200 г курячого філе;
  • стільки ж маринованих грибів;
  • вдвічі менше сиру;
  • по 2 морквини та картоплини;
  • 2 маринованих огірка;
  • по пучку петрушки і цибульного пера;
  • 100 мл майонезу;
  • сіль.

Послідовність дій:

  • Свіжі овочі відварюють, очищаються і подрібнюються довільно.
  • В підходящу миску капелюшками вниз викладаються заздалегідь откинутые на друшляк гриби.
  • Зверху розподіляється рубана зелень.
  • Далі викладається картоплю і змащується майонезом.
  • Поверх нього розподіляються кубики маринованих огірків, які покриваються морквяної стружкою.
  • Після чергової прошарку майонезу йде шар з відвареною і розібраної на волокна курятини.
  • Останнім інгредієнтом виступить сирна крихта.
  • Салат відправляється в холод на 2 години, по завершенні яких форма перевертається на блюдо грибні капелюшки виявляються нагорі готової закуски.

«Грибна казка»

Казково ніжна закуска виправдовує свою назву.

Щоб у цьому переконатися, варто придбати:

  • 200 г шинки;
  • 300 г грибів;
  • стільки ж плавленого сиру;
  • 100 г зеленої цибулі;
  • по 2 картоплини і морквини;
  • 4 яйця;
  • майонез за смаком.
Дивіться також:  Крабовий салат з огірком: класичний рецепт і ще 7 варіантів популярного салату

Готуємо салат «Лісова казка»:

  • Відварюються овочі та яйця. Подрібнюються.
  • Першим шаром в салатнику розподіляється картопля, який змащується майонезом.
  • Наступним викладається рубаний лук.
  • Далі йдуть яєчні кубики, які покриваються майонезній сіточкою.
  • Четвертий шар формується з шинки з майонезом.
  • Потім йдуть порізані гриби, а зверху – тертий сир, змішаний з майонезом.
  • Після перебування в холодильнику близько 2 годин закуска прикрашається зеленню і подається до столу.

Ситне блюдо з квасолею

Швидко і смачно приготувати закуску з:

  • 2 червоних цибулин;
  • 200 г маринованих шампіньйонів;
  • банки червоної квасолі у власному соку;
  • невеликої кількості майонезу і сметани;
  • соняшникової олії для смаження;
  • солі і спецій.

Покрокова інструкція приготування:

  • Цибуля подрібнюється і обсмажується 5 хвилин, після яких в сковороду додаються пластинки грибів.
  • Обсмажені продукти викладаються в салатник, куди тут же відправляється заздалегідь вигнута назовні квасолю на друшляк.
  • Закуска заправляється соусом з майонезу і сметани

Листковий салат зі смаженими грибами, куркою і сиром

Для втілення рецепта в життя необхідні:

  • 200 г курятини;
  • стільки ж грибів;
  • 4 яйця;
  • цибулина;
  • шматочок сиру;
  • майонез, сіль і трохи соняшникової олії.

Щоб приготувати ароматний салат з опеньками, виконуємо такі дії:

  • Опеньки обсмажуються на повільному вогні близько 20 хвилин.
  • Так само пассеруется подрібнену цибулю.
  • Відварене філе розбирається на волокна і викладається в салатник першим шаром.
  • Після майонезній прошарку формується шар подрібнених яєць.
  • Знову повторюється майонезна сітка, на яку викладається цибулю.
  • Коли і цей шар покритий майонезом, поверх нього розподіляються гриби і сирна стружка.
  • Салат відправляється в холод на 2 години.

Салат з грибів – це не тільки смачно, але і дуже просто. Не відмовте собі в такому задоволенні!

Прокрутка до верху