Грибний соус — 7 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

З вершковим смаком

Склад продуктів: 180 г білих грибів, 260 г вершків (35% жирності), 3-4 часникового зубчики, 55 г вершкового масла, по щіпці чорного меленого перцю і меленого ж мускатного горіха, сіль.

  • Вершкове масло розтоплюється на сковорідці. У нього викладається посічений часник і на невеликому вогні прогрівається пару хвилин. Обов’язково потрібно безперервно помішувати продукт, щоб він не підгорів.
  • Далі в сковорідку висипаються дрібно нарізані білі гриби. Вони відразу солятся, присмачуються приправами і залишають на вогні на 8-9 хвилин.
  • Вливаються жирні густі вершки і вийшла маса нудиться 7-8 хвилин при частому помішуванні. За цей час соус загусне і зменшиться в обсязі.

Щоб грибний соус з печериць з вершками вийшов однорідним, можна збити його заглибним блендером.

Дивіться також:  Ледачі хачапурі – 7 швидких рецептів, як приготувати на сковороді і духовці
Прокрутка до верху