З вершковим смаком
Склад продуктів: 180 г білих грибів, 260 г вершків (35% жирності), 3-4 часникового зубчики, 55 г вершкового масла, по щіпці чорного меленого перцю і меленого ж мускатного горіха, сіль.
- Вершкове масло розтоплюється на сковорідці. У нього викладається посічений часник і на невеликому вогні прогрівається пару хвилин. Обов’язково потрібно безперервно помішувати продукт, щоб він не підгорів.
- Далі в сковорідку висипаються дрібно нарізані білі гриби. Вони відразу солятся, присмачуються приправами і залишають на вогні на 8-9 хвилин.
- Вливаються жирні густі вершки і вийшла маса нудиться 7-8 хвилин при частому помішуванні. За цей час соус загусне і зменшиться в обсязі.
Щоб грибний соус з печериць з вершками вийшов однорідним, можна збити його заглибним блендером.