Грибний соус до м’яса – покроково
Склад продуктів: 110 г печериць, велика цибулина (біла), 60 г вершкового масла 1,5 склянки вершків (обидва молочних продукту повинні бути максимально жирні), щіпка солі, 1 велика ложка пшеничного борошна.
- Дрібні шматочки цибулі обсмажують на добре розігрітому соняшниковій олії до рум’яності. Потім в сковороду висипаються подрібнені гриби і вся маса готується до повного випаровування рідини з ємності.
- На окремій сковорідці розтоплюється вершкове масло і з’єднується з борошном. Сюди ж виливаються вершки. Маса нудиться на повільному вогні.
- В вершкову основу для соусу перекладається піджарка з першого кроку, маса солиться і готується ще 4-6 хвилин при частому помішуванні.
Подається грибний соус до м’яса гарячим з великою кількістю рубаною свіжої зелені.