Грибний соус — 7 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Рецепт приготування для спагетті

Склад продуктів: півкіло свіжих печериць, по 25 г масла вершкового і високосортного борошна, повний стакан не дуже жирної сметани, ріпчаста цибулина, суміш кольорових мелених перців, сіль.

  • Спочатку на будь-якому рослинному маслі обсмажується цибулю до прозорості. До нього викладаються подрібнені свіжі гриби і маса залишається на вогні до тих пір, поки з сковорідки не випарується вся волога.
  • В іншій ємності розпускається вершкове масло і на ньому пару хвилин обсмажується борошно. Остання не повинна поміняти колір і вже тим більше підгоріти.
  • Густа суміш з борошна і масла перекладається до грибів, все інгредієнти солятся, перчатся за смаком і нудяться пару хвилин. У майбутній соус не варто додавати спеції з дуже яскравим смаком, інакше вони «затьмарять» гриби.
  • Останньою в сковорідку відправляється сметана. Коли маса закипить, можна вимикати під нею вогонь.

Такий соус для спагетті подається в гарячому вигляді.

Дивіться також:  Курячі ніжки на сковороді – 9 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху