Рецепт приготування для спагетті
Склад продуктів: півкіло свіжих печериць, по 25 г масла вершкового і високосортного борошна, повний стакан не дуже жирної сметани, ріпчаста цибулина, суміш кольорових мелених перців, сіль.
- Спочатку на будь-якому рослинному маслі обсмажується цибулю до прозорості. До нього викладаються подрібнені свіжі гриби і маса залишається на вогні до тих пір, поки з сковорідки не випарується вся волога.
- В іншій ємності розпускається вершкове масло і на ньому пару хвилин обсмажується борошно. Остання не повинна поміняти колір і вже тим більше підгоріти.
- Густа суміш з борошна і масла перекладається до грибів, все інгредієнти солятся, перчатся за смаком і нудяться пару хвилин. У майбутній соус не варто додавати спеції з дуже яскравим смаком, інакше вони «затьмарять» гриби.
- Останньою в сковорідку відправляється сметана. Коли маса закипить, можна вимикати під нею вогонь.
Такий соус для спагетті подається в гарячому вигляді.